/

LinkedIn Nasıl Kullanılır? 4 Önemli İpucu!

linkedin

LinkedIn Nedir?

LinkedIn, dünyanın internet ortamındaki en geniş profesyonel ağıdır. Sunnyvale, Kaliforniya merkezli olan LinkedIn, Aralık 2002’de web sayfası kurulmuş 5 Mayıs 2003’te ise kullanıma açılmıştır. Doğru işi veya stajı bulmak, profesyonel ilişkileri bağlamak ve güçlendirmek ve kariyerinizde başarılı olmak için ihtiyacınız olan becerileri öğrenmek için başvuracağınız bir platformdur. LinkedIn’e masaüstünden, mobil uygulamasından, mobil web deneyiminden veya Lite Android mobil uygulamasından erişebilirsiniz.

linkedin logo

 

LinkedIn’in en popüler olduğu ülke olan Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıcı sayısı 160 milyon, ikinci sıradaki Hindistan’da ise 62 milyon kişidir. En çok LinkedIn kullanıcısına sahip 15. ülke Türkiye’de ise toplam kullanıcı sayısı 2020 itibarıyla 8,4 milyona ulaşmıştır.

Eksiksiz bir LinkedIn profili, deneyim, beceri ve eğitim yoluyla benzersiz profesyonel geçmişinizi sergileyerek fırsatlarla bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir. LinkedIn’i kullanarak fotoğraf ve video yayınlayabilir, çevrimdışı etkinlikler düzenleyebilir, gruplara katılabilir, makaleler yazabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

LinkedIn, kariyerini ilerletmek isteyen herkes için uygun bir platformdur. Bu, küçük işletme sahipleri, öğrenciler ve iş arayanlar gibi çeşitli profesyonel geçmişlerden gelen kişileri içerebilir. LinkedIn üyeleri, sektörleri içinde ve ötesinde bir profesyoneller, şirketler ve gruplar ağına girmek için bu platformu kullanabilirler.

LinkedIn, dünyanın farklı yerlerindeki profesyonellerin bağlantı kurmasını sağlayan çevrimiçi bir platformdur.

 

Peki, LinkedIn kullanmaya nasıl başlayabiliriz?

 

  1. Profilinizi oluşturun:

Kaydolmak ve profilinizi oluşturmak, LinkedIn’i kullanmaya başlamanın en iyi yoludur. Eksiksiz bir LinkedIn profili bağlantılarınıza, mevcut ve gelecekteki işverenlerinize ve işe alım görevlilerine mesleki deneyiminizi özetler. Profiliniz aracılığıyla profesyonel yaşamınızı, dönüm noktalarınızı, becerilerinizi ve ilgi alanlarınızı sergileyebilirsiniz.

 

  1. Ağınızı oluşturun:

Ağınız, LinkedIn’in gücünü ortaya çıkarmada çok önemli bir rol oynar. Sektörünüzde ve profesyonel çevrenizde neler olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Ailenizi, arkadaşlarınızı, geçmiş veya şimdiki sınıf arkadaşlarınızı ve iş arkadaşlarınızı ağınıza ekleyerek başlayabilirsiniz. Ayrıca, takip edilmesi önerilen kaynakları görüntüleyen Yeni bakış açılarını takip et sayfasına doğrudan giderek kişileri, şirketleri veya konuları takip edebilirsiniz. Çevrimiçi atölyeler, seminerler, satış ve pazarlama Etkinlikleri, ağ oluşturma etkinlikleri ve daha fazlası gibi profesyonel etkinlikler oluşturmak ve bunlara katılmak için LinkedIn Etkinlikleri özelliğini kullanabilirsiniz.

linkedin

 

  1. İş bulun:Yeni bir profesyonel fırsat arıyorsanız, LinkedIn’de iş aramaya başlayabilirsiniz. Şirketleri araştırmak ve işe alım topluluğuna ulaşmak için LinkedIn’i kullanabilirsiniz. Ayrıca doğrudan rollere başvurabilir, iş aramalarını kaydedebilir ve iş fırsatlarına açık olduğunuzu bağlantılarınıza ve işe alım görevlilerine bildirebilirsiniz.

linkedin iş ilanları

 

  1. Sohbetlere katılın:LinkedIn’deki sohbetlere kolayca katılabilirsiniz. Sohbetlere katılmak, ilgili konular ve konular hakkındaki bakış açınızı başkalarıyla paylaşmanıza izin verebilir. LinkedIn’deki gönderileri ve makaleleri beğenebilir ve yorum yapabilirsiniz. İlgi alanlarınızı, deneyimlerinizi veya isteklerinizi paylaşan üyelerle bağlantı kurmak ve büyümek için LinkedIn Grupları oluşturabilir veya bunlara katılabilirsiniz.

linkedin

  1. Postlar paylaşın:
  • Milyonlarca üye her gün bağlantı kurmak, öğrenmek ve paylaşmak için LinkedIn’e geliyor. LinkedIn’de yayınladığınız içeriklerle profesyonel çevrenizi güçlendirebilir ve eğitebilirsiniz.

Temel üyeliği ücretsiz olarak sunan LinkedIn, Aboneliğinizi Premium’a yükselttiğinizde LinkedIn’in ürünlerine ve özelliklerine sağladığınız erişimi genişletir. Ücretli aboneliklerinin arasında pazarlama, kariyer uzmanlığı ve satış çözümleri ile eğitim materyalleri yer alır. LinkedIn Premium’un bir ay boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz. Lakin, ücretsiz sunduğu temel üyeliği de profesyonel hayatta online kalmanız için yeterlidir.

linkedin app

Önemli İpuçları:

1. LinkedIn Profilinizi Tamamlayın.

LinkedIn’in dahili arama algoritması, yalnızca “tamamlanmış” olarak derecelendirilen profilleri bulur ve bunlar, tamamlanmamış profillerin 20 katından daha fazla görüntüleme alabilir. Bu nedenle, profilinizi tamamlamak önemlidir.

  • Sizi yansıtan, iyi kalitede bir fotoğraf kullanmanız önemlidir.
  • Kişiliğinizi ve mesleğinizi yansıtan bir arka plan resmi (bazen “afiş” veya “kapak” resmi olarak da adlandırılır) ekleyerek profilinizi kişileştirebilirsiniz.
  • Başlığınızda içerisinde olduğunuz sektörü ve konumunuzu belirtebilirsiniz.
  • Kim olduğunuzu, ne yaptığınızı, hangi alanlarda uzman olduğunuzu kısaca yazıp ekleyebilirsiniz.
  • Önceki iş geçmişinizi, eğitim ayrıntılarınızı, beceri veya uzmanlık alanlarınızı ekleyebilirsiniz.

 

2. Diğer LinkedIn Kullanıcılarıyla İletişim Kurun ve Bağlantı Kurun.

Sahip olduğunuz bağlantı sayısı, arama sıralamanızı etkiler. En az 50 “birinci derece” bağlantıyı hedeflemek iyi bir fikir olabilir.

Bunlarla beraber profilinizde çok fazla kişisel bilgi vermek ve gereksiz postlar paylaşmak profilinizin profesyonel olmayan bir görüntü vermesine neden olabilir.

 

3. Konuşmaya Başlayın!

LinkedIn’de bağlantılarınızı yaptıktan sonra, mesajlaşma özelliği, onlarla gerçek zamanlı konuşmalar yapmanızı sağlar. Aktif Durum özelliği, hangi bağlantılarınızın çevrimiçi olduğunu söyler; profil resimlerinin yanındaki yeşil noktaya dikkat edin.

 

  4. LinkedIn Gruplarını Kullanın.

Tüm üyeleri, fikirleri tartışmak ve sektör haberlerini paylaşmak için gruplar oluşturabilir veya bunlara katılabilir. Bu, profesyonel ağınızı geliştirmenin harika bir yolu olabilir. Katılmak için ilginç grupları aramak için profil sayfanızın üst kısmındaki arama çubuğunu kullanabilir veya daha önce katıldığınız gruplar aracılığıyla yeni gruplar bulabilirsiniz. Grup üyesi olduğunuzda, grup sohbetlerine katılabilir, sorular sorabilir ve diğer üyelere mesaj gönderebilirsiniz.

linkedin photo

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Asana Nasıl Kullanılır?

Bear Nasıl Kullanılır?

Trello Nasıl Kullanılır?

Todoist Nasıl Kullanılır?

Slack Nasıl Kullanılır?

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.