//

Lawhive, 2 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Lawhive

Etki odaklı girişim Lawhive, KOBİ’ler ve tüketiciler için hukuk hizmetlerine erişimi kolaylaştırma misyonuyla yola çıktı. Londra merkezli ekip, bu vizyonu desteklemek için 2 milyon euro yatırım aldı.

Yatırımın detayları

Lawhive

Hukuki yardıma erişmek, demokratik ve eşitlikçi bir toplumda herkese sağlanması gereken bir şeydir. Ancak şu anda aşılması gereken pek çok engel var. Kaliteli hukuk hizmetleri günümüzde adeta bir lüks.
Kurucular Pierre Proner, Jaime van Oers ve Flinn Dolman, reddedilen bir hava yolu iadesine itiraz etmek için hukuki yardıma ihtiyaç duyduklarında Lawhive’ı kurdular. Üçlü, yasal erişimde endişe verici bir eşitsizlikle karşılaştı. Aslında yasal yardım almak onlara uçuşların ilk maliyetinden daha pahalıya mal olacaktı.

Bu deneyim kuruculara bir fark yaratma konusunda ilham verdi ve böylece hem ortak geçmişlerine hem de yapay zeka bilgilerine dayanarak Lawhive’ı geliştirdiler. Girişim hukuk hizmetlerini demokratikleştirme misyonunu yerine getirmek için yatırım aldı.

2 milyon euroluk tohum turu Episode 1 Ventures tarafından yönetildi ve Tiny VC’den de ek destek aldı.
Aron Gelbard (Bloom & Wild Kurucusu), Jonathan Petrides (Allplants Kurucusu) ve Monzo, Spotify, Meta ve N26’dan üst düzey yöneticiler de dahil olmak üzere 25 melek yatırımcı da katıldı.

Lawhive ne sunuyor?

Lawhive

2021 yılında geliştirilen Lawhive, etki odaklı yapay zeka destekli bir legaltech platformu sunuyor. İlk yasal değerlendirmeler, doğru yasal belgelerin ve kanıtların toplanması, faturalandırma ve uygunluk kontrollerinin yapılması gibi tekrar eden görevleri otomatikleştirmek için yapay zekayı avukatların beyin gücüyle birleştiriyor.

Sonuç olarak platform, hukuk sisteminin kurallarını kodlayan ve daha fazla tüketicinin yasal haklarına erişmesini sağlayan öncü bir yasal bilgi grafiği oluşturuyor. Avukatlar ve yapay zekanın kombinasyonu tüketiciye yasal hizmetlerin maliyetini %70’e kadar azaltıyor.

Lawhive, otomasyon sayesinde hukuk firmaları ve avukatlar için dava işlerini daha verimli hale getirerek her bir dava için daha az zaman harcanmasını ve daha fazla müvekkile yardım edilmesini sağlarken, düzenlemeye tabi avukatların uzmanlığını da koruyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.