/

Dünyanın İlk Konut Ağı Belong 80 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Ev sahipleri ve kiracılar için kolaylık sağlayan Belong girişimi 80 milyon dolar yatırım aldı!

Eski zamanlardan bu yana ev sahibi ve kiracı ilişkisinde birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Bununla birlikte mülk sahibi olmak ve bunu kiralama konusunda da benzer problemler ile karşı karşıya kalınabilmektedir.

Bu iki soruna da çözüm yaratan, hem ev sahipleri hem de kiracılar için kolaylık sağlayan dünyanın ilk konut ağlarından olan Belong girişimi, 80 milyon dolar daha yatırım aldı!

Dünyanın İlk Konut Ağı Belong 80 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Belong, 80 milyon dolarlık yatırımının 30 milyon dolarlık kısmını borç aldı. Belong’un 50 milyon dolarlık yatırımı Fifth Wall liderliğinde gerçekleşti. Ayrıca şirketin eski yatırımcılarından Battery Ventures, Andreessen Horowitz (a16z) ve GGV Capital‘ da yatırım turunda yer aldı. Belong almış olduğu bu yatırım ile şu ana kadarki toplam yatırım değerini 138 milyon dolara ulaştırmış oldu.

2019 yılında Arjantin doğumlu Ale Resnik, Savir ve Tyler Infelise tarafından kurulmuş olan Belong, hem ev sahiplerine hem de kiracılara hizmet sağlayan bir pazar yeridir. Belong’u hem ev sahiplerine hem de kiracılara sağladığı kolaylıkları inceleyecek olursak; Belong, ev sahipleri için kiralık mülklerinin onarıma ihtiyacı olduğunda ev sahibi adına bunları yapabilecek kurum içi bakım ekibine sahiptir. Buna ek olarak ev sahiplerinin yatırımlarını yönetmeleri için finansal araçları ve her ayın ilk günü garantili kira sağlama imkanlarına sahip. Kiracılar tarafındaysa Belong, her bir kerelik kira ödemesiyle birlikte konut sakinlerine bir ev satın alırken peşinat olarak kullanılmak  üzere bir hesapta biriken kira bedelinin %3′ ünü geri veriyor. Bununla birlikte şirket, aynı zamanda emlak komisyonculuğu da yapıyor.

Dünyanın İlk Konut Ağı Belong 80 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Kurucularından Resnik’e göre, Belong, mülk yönetimi parçasına hitap etmesi bakımından alandaki diğer tekliflerden farkını ortaya koyuyor. Ayrıca Resnik, Belong konseptinin daha önce de kendisinin ve kurucu ortaklarından birinin ev kiralarken yaşadığı sıkıntıdan ilham alarak oluştuğunu ekledi.

Resnik, değerleme rakamlarını kesin olarak açıklamazken, California merkezli Belong’un San Mateo’nun 2021′ de gelirini yaklaşık 3 kat artırdığını söyledi.

Belong’un amacını basit bir şekilde ifade etmek gerekirse, Belong, sakinleri “ikinci sınıf vatandaş” statüsünden çıkartarak, onlara “harika bir ev deneyimi” yaşatmayı amaçlıyor.

Belong, bugün Bay Area, Güney Kaliforniya, Miami ve Seattle’da LatAm’ a dağılmış bir mühendislik ekibi ile birlikte faaliyet göstermektedir. Şu anda platformda binlerce ev sahibi ve 7.000 kiracı bulunmaktadır. Şirket, yeni sermaye ile yeni pazarlara açılmak, daha fazla işe alım yapmak ve ürün geliştirmeye odaklanmak istiyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.