KOBİ’ler İçin CRM, Sadakat ve Gelir Artışı Demek

KOBİ’ler İçin CRM, Sadakat ve Gelir Artışı Demek

Müşteri İlişkileri Yönetimi‘nin kısaltması olarak kullanılan CRM, KOBİ’ler için müşteriyi elde tutmaktan, artan üretkenliğe kadar çok sayıda avantaj sağlıyor. DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, CRM kullanımının 2027 yılına kadar yüzde 14,27 artacağını ve CRM’nin müşteri sadakatini artırma, müşteriyi elde tutma ve satışları artırma gibi birçok faydası olduğunu söyledi.  

 CRM, Sadakat ve Gelir Artışı Demek

CRM kullanmanın KOBİ’ler için müşteriyi elde tutmaktan, artan üretkenliğe kadar çok sayıda avantajı olduğunu belirten DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay,

“CRM, işletmelerin müşterilerle olan ilişkilerini yönetmelerine, izlemelerine ve düzenlemelerine yardımcı olan bir yazılım türü. CRM yazılımları, müşteri deneyimini ve memnuniyetini iyileştirmek için müşteri etkileşimlerini tek bir merkezi yerde toplamak için kullanılır. CRM kullanımının 2027 yılına kadar yüzde 14,27 oranında artacağı öngörülüyor. CRM’in faydaları arasında müşteri sadakatini artırma, müşteriyi elde tutma, satışları artırma ve ayrıntılı analizler alabilme yer alıyor” dedi.

 CRM, Sadakat ve Gelir Artışı Demek

KOBİ’ler için CRM yazılımlarının yararları hakkında bilgiler veren Onay,

“CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), hemen hemen her büyüklükteki işletme için neredeyse hayati bir araç haline gelmiş durumda.Müşteri İlişkileri Yönetimi yazılımları, çalışanları organize etmekten, önemli işleri otomatikleştirmeye kadar çok sayıda özelliğiyle herhangi bir işletmeye çeşitli faydalar sağlayabilmektedir. Öte yandan, hem müşterilerle hem de kuruluş içerisinde tutarlı iletişimi sağlayan merkezi ve organize bir programdır. Bu faydalar bütünü, özellikle kuruluşların uzaktan çalışmaya geçişinin hızlandığı bu dönemde çok daha önemli bir noktaya geldi.

Bir CRM yazılımı, işletmenin ve müşterilerin kendi aralarındaki iletişimi kolaylaştırmanın yanı sıra, çalışanların kendi aralarındaki iletişimi de daha kolay hale getirebilir. Örneğin diğer çalışanların potansiyel müşterilerle nasıl iletişim kurduğunun görülebilir olması, ortak bir marka dili oluşturmaya yardımcı olabilir. Ayrıca ekibin kendi içerisinde birbirlerine uyarılar ve notlar gönderebilmesini sağlayarak, üzerinde çalıştıkları projeleri bölmeden şirket içi iletişim kurulabilmesini de sağlar” şeklinde konuştu.

 CRM, Sadakat ve Gelir Artışı Demek

DİA olarak tüm muhasebe, mobil saha satış, sipariş, görev takibi gibi çözümleri birbirleriyle entegre olarak sunduklarını ve bu sayede satış ve müşteri memnuniyeti anlamında büyük fayda sağladıklarını ifade eden Onay,

“CRM, son zamanların en popüler satış stratejileri arasında yer alıyor. Ofisinizden ve evinizden online yönetim imkanı sunan yazılımlar, call-center uygulamalarını kolaylaştıran ve web sitenizle bağlantılı çalışmasını sağlayan teknolojiler yani hepsi CRM’nin bir parçası. Bir şirketin yaptığı bütün işleri kapsayan CRM, tedarik zincirinden, stok programına, hatta eleman ihtiyaçlarına kadar tam bir entegrasyon sağlamaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.

DİA Yazılım Kimdir:

2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Teknokent’te kuruldu. Ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan, birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak sürekli Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak, muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır. Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ’lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini arttırmaktadır.

*Bültenden Düzenlenmiştir

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.