//

Sympatient, 7.5 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Sympatient

Sympatient, Dijital Anksiyete Kliniği’ni büyütmek için 7,5 milyon euro yatırım aldı!

Yatırım detayları

Sympatient

Alman dijital sağlık girişimi Sympatient, A Serisi yatırım turunda 7,5 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turuna ana yatırımcı Verve Ventures ve mevcut yatırımcıların yanı sıra eski sağlık hizmetleri yöneticileri de katıldı.

Yatırım öncelikle anksiyete bozuklukları için kapsamlı bir dijital tedavi olan ‘Dijital Anksiyete Kliniği’ olarak adlandırılan teklifi genişletmek için kullanılacak.

Hamburg merkezli girişim, UKSH’deki bilimsel bir çalışmadan doğdu ve 2017 yılında Christian Angern, Julian Angern ve Benedikt Reinke tarafından kuruldu. Ana ürünü, evde kullanım için anksiyete bozukluklarına yönelik dünyanın ilk altın standart dijital psikoterapisi olan Invirto’dur.

Dijital çözümler

Sympatient

Sympatient tarafından geliştirilen Invirto programı, 2020 yılından bu yana sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak evden de gerçekleştirilebilen dijital psikoterapiyi mümkün kılmıştır. Böylece panik bozukluklar, agorafobi veya sosyal fobiler dijital destekle tedavi edilebiliyor.

Diğer sağlayıcılar tamamen dijital çözümlere güvenirken, Invirto’nun tedavisi her zaman psikoterapistler veya doktorlarla entegre edilmiştir. 2020’nin sonlarından itibaren Invirto, teşhisin uygun olması halinde tüm sağlık sigortaları tarafından reçete ile yazılabilecek.

Sympatient’in kurucu ortağı ve CEO’su Christian Angern; “Yatırımcılarımızın bu finansman turuyla bize duydukları güven için minnettarız. Geçtiğimiz iki yıl içinde, anksiyete bozukluğu olan birkaç bin hastaya yardım edebildik – bu, birçok kliniğin karşılaştırılabilir bir süre içinde tedavi ettiğinden daha fazla. Dijital Anksiyete Kliniği kurarak artık uzmanlığımızı genişletmek ve anksiyete bozuklukları için tanıdan terapiye ve sonrası bakıma kadar tüm tedavi yolunu kapsamak istiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Dijital Anksiyete Kliniği, her hastanın bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış geniş bir terapi yelpazesi sunabilecek. Bu terapiler dijital, klasik ya da hibrit olarak gerçekleştirilebilecek. Amaç, kişiye özel terapi seçenekleriyle ideal bakımı sağlarken aynı zamanda uygulayıcıları standartlaştırılmış terapi unsurlarından kurtarmak. Terapiye ek olarak, dijital bir bakım sonrası program da halihazırda çalışmalarda test ediliyor. Tedavinin dijital bir bileşenin kullanılacağı kısmı, tedavi eden kişi tarafından serbestçe seçilebilecek. Bu sayede kişisel terapi için daha fazla zaman kalacak ve daha fazla hasta tedavi edilebilecek.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.