//

Klaus, 12 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Klaus

Klaus, yapay zeka tabanlı müşteri destek platformunu ölçeklendirmek için 12 milyon euro yatırım aldı!

Yatırım detayları

Klaus

Yapay zeka destekli müşteri hizmetleri platformu Klaus, Acton Capital liderliğinde 12 milyon euroluk A Serisi yatırım fonu sağladı. Bu tura önceki yatırımcılar Icebreaker, Creandum ve Global Founders Capital katıldı.

2018 yılında kurulan Klaus, aralarında Glovo, SoundCloud ve Epic Games gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu yüzlerce küresel kurumsal müşterinin ilgisini çekmeyi başardı. Yeni yatırım turu, Klaus’un ürün ve mühendislik ekiplerine odaklanmasını derinleştirirken satış ve pazarlama yoluyla yeni büyüme getirecek.

Klaus ne yapıyor?

Klaus

Microsoft tarafından yaptırılan son araştırma, tüketicilerin %95’inin müşteri hizmetlerinin marka sadakati için önemli olduğunu söylediğini ve %60’tan fazlasının kötü hizmet nedeniyle bir markayı terk edip rakip bir şirkete geçtiğini bildirdiğini gösteriyor.

Müşteri yorumlarının satışlar açısından önemi giderek artarken, kötü hizmetin iş üzerindeki etkisi yıkıcı olabilir. Çok kanallı iletişim merkezlerine sahip büyük işletmelerde, ayda bir milyondan fazla görüşmeyi ele alan 2.000 veya daha fazla temsilcinin olması alışılmadık bir durum değildir. Bu tür hacimler, gerçek bir genel bakış elde etmeyi neredeyse imkansız hale getirir ve müşteri görüşmelerinin büyük kısmı bir kara deliktir. Manuel inceleme süreçleriyle, toplam etkileşimlerin %1’inin bir kısmını bile incelemek büyük bir zaman kaybıdır.

Klaus’un yapay zeka destekli inceleme otomasyon platformu, müşteri etkileşimlerinin analizini ve %100 kapsamını sağlar. Tutarlı hizmet kalitesini korumakta zorlanan büyük ve büyüyen kuruluşlara radikal hizmet iyileştirmeleri getirmek için anlamlı ve güvenilebilecek içgörüler üretir. Klaus şu anda çoğunlukla kurumsal büyüklükteki müşterilerinden gelen günlük iki milyondan fazla konuşmayı analiz ediyor.

Bu verileri aranabilir, izlenebilir bilgilere dönüştürüyor ve sorun haline gelmeden önce ilgili önemli noktalara anında dikkat çekiyor. Klaus’un kullanıcı arayüzü son derece özelleştirilebilir, sektörden bağımsız ve bulut tabanlı bir SaaS modeli üzerinde çalışıyor. Görüşme kalitesini derecelendiren ve izleyen ‘geri bildirim puan kartları’, başından beri Klaus’un teklifinin merkezinde yer alıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.