FinTech Klarna 639 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Dijital finansal hizmetler sağlayıcısı Klarna, 45.6 milyar dolar değerleme ile 639 milyon dolar daha yatırım aldı.

İsveç merkezli Klarna, perşembe günü bir finansman turunda 639 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu finansman turundan sonra şirketin değerlemesi ise 45.6 milyar dolara ulaştı. SoftBank’ın yönettiği finansman turuna Adit Ventures, WestCap Group ve Honeycomb Asset Management katılan firmalar arasında yer aldı. SilverLake, Dragoneer, Sequoia Capital, Bestseller Group, Northzone ve Ant Group diğer yatırımcılar arasında yer alıyor.

Klarna, kullanıcılarına daha rahat online alışveriş imkanları sunmak için dijital finansal hizmetler sağlayan bir finansal teknoloji (fintech) şirketidir. 3000’den fazla çalışana sahip olan şirket, genellikle Avrupa ülkelerine hizmet vermektedir.

Hizmet verdiği ülkeler arasında Avustralya, Belçika, Danimarka, Fransa, Yeni Zelanda, İtalya, İsviçre, İsveç, İspanya, Norveç, Hollanda, Almanya ve Kanada bulunuyor. Şu anda 20’den fazla pazarda hizmet sunan fintech, 90 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahiptir. Ayrıca, şirketin geçtiğimiz yılda 1.2 milyar dolarlık dev bir yıllık geliri olduğunu belirtebiliriz.

SoftBank yönetici ortağı Yanni Pipilis: “Klarna’s growth is founded on a deep understanding of how the purchasing behaviors of consumers are changing, an evolution which we believe is accelerating. Klarna has already successfully expanded into the US and we are excited to continue supporting the team in bringing the next generation of financial services to new markets worldwide.”  (Çeviri :“Klarna’nın büyümesi, tüketicilerin satın alma davranışlarının nasıl değiştiğine dair derin bir anlayışa dayanıyor, bu evrimin hızlandığına inanıyoruz. Klarna şimdiden ABD’ye başarılı bir şekilde yayıldı ve yeni nesil finansal hizmetleri dünya çapında yeni pazarlara getirme konusunda ekibe destek vermeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.”) diyerek yeni yatırım hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Klarna hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?
Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Diğer yazılarımız için:

Instagram, İçerik Üreticileri İçin İki Yeni Özellik Duyurdu!

Prime Gaming Haziran Ayı Boyunca Battlefield 4’ü Ücretsiz Veriyor

YouTube Mobil Kullanıcıları İçin Platformuna Yeni Özellikler Ekliyor!

Prime Day 2021 Tarihi Belirlendi

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.