Girişimcilere Kitap Tavsiyesi : Yalın Yeni Girişim

Bu yazımızda Eric Ries’in yazdığı Yalın Yeni Girişim kitabını kısaca inceleyeceğiz. İyi Okumalar!

Yalın başlangıç stratejisi, zamanı verimli kullanıp daha yenilikçi olarak girişimin başarıya ulaşmasını sağlar. Eric Ries’e göre kazanmanın tek yolu diğer herkesten daha hızlı öğrenmektir.

yalın yeni

“Ries yeni girişimleri çevreleyen belirsizlikten oluşmuş sisi nasıl delip geçeceğimizi gösteriyor. Yaklaşımı çok özenli; tavsiyeleri pratik ve sahada kanıtlanmış. Yalın Yeni Girişim girişimcilikle ilgili düşünme şeklimizi değiştirecek. Yeni girişimlerin başarı oranının yükselmesi küresel ekonomik büyümeyi arttırmada yıllardır yazılmış yönetim kitaplarından daha fazla işe yarayabilir”.

Tom Eisenmann, Girişimcilik Profesörü, Harvard Business School

 

The Lean Startup, ayrıntılı iş planları oluşturmak için zaman harcamak yerine, girişimcilere vizyonlarını sürekli olarak test etme, çok geç olmadan uyum sağlama yolu sunar. Ries, şirketlerin her zamankinden daha fazla yenilik yapmaya ihtiyaç duyduğu bu çağda başarılı startup’lar yaratmak ve bunları yönetmek için bilimsel bir yaklaşım sunuyor.

Temel olarak bu özel girişimcilik modeli üç ana adımdan oluşuyor: Yap, Ölç ve Öğren. İlk adımda hayal edilen fikir minimum olarak uygulanabilir bir ürün inşa ederek piyasaya sürülür. Ölçme adımında müşterilerin nasıl tepki verdiği gözlemlenir, verilere bakılır ve testler yapılır. Öğrenme aşamasında ise elde edilen verilerden nerelerde sorun olduğu, hangi kısımların işe yarayıp yaramadığı saptanır ve hatalar düzeltilir.

“Yap-Ölç-Öğren geri bildirim döngüsü, Yalın Başlangıç modelinin merkezinde yer alır.”

 

“Müşterilerin gerçekten ne istediğini öğrenmeliyiz, ne istediklerini söylediklerini veya bizim ne istemeleri gerektiğini düşündüğümüzü değil.”

Yalın Yeni Girişim’in amacı, “Yeni bir ürün veya hizmet seti etrafında sürdürülebilir bir organizasyonu nasıl inşa edebiliriz?” sorusunu yanıtlamaktı. Temel tavsiye ise “test edilebilir temel hipotezlere dayanan” projeler uygulamaktır.

 

“Kendi minimum uygulanabilir ürününüzü oluşturmayı düşünürken, şu basit kuralın yeterli olmasına izin verin: Aradığınız öğrenmeye doğrudan katkıda bulunmayan herhangi bir özelliği, süreci veya çabayı kaldırın.”

The Lean Startup kitabı, başarı şanslarını artırmak isteyen ve orijinal iş modelini geliştirmek isteyen her girişimcinin okuması gereken bir kitaptır.

 “Zamanımızın en büyük sorusu İnşa edilebilir mi? ama inşa edilmeli mi? Bu bizi alışılmadık bir tarihsel ana yerleştiriyor: gelecekteki refahımız, kolektif hayal gücümüzün kalitesine bağlı.”

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #GirişimPedia Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.