Kiralabunu’ya 200 Milyon TL Değerleme Üzerinden 24 Milyon TL Yatırım!

Kiralabunu’nun bir yıl içerisindeki ikinci yatırımı 200 Milyon TL Değerleme Üzerinden 24 Milyon TL oldu! Şirket, aldığı bu yatırım ile beraber değerlemesini iki katına kadar çıkarabilmeyi sadece beş ay içerisinde başarmış oldu.

Elektronik cihazların alternatif bir biçimde tüketiciye sunulmasını sağlayan kiralama platformu olan Kiralabunu, 200 milyon TL değerleme üzerinden ikinci yatırımını aldı. Yatırım, demir çelik sektöründe faaliyet gösteren bir melek yatırımcı tarafından geldi ve yüzde 12 hisse satışı ile gerçekleşti.

Henüz sadece geçtiğimiz Aralık ayında Kiralabunu, yine bir melek yatırımcı tarafından, ilk yatırımını almıştı. İlk yatırım, şirketin yüzde 2 hissesi karşılığında 7,5 milyon dolarlık değerleme üzerinden gerçekleşmişti. Yani şirket ilk yatırımını 110 milyon TL değerleme üzerinden almışken, yalnızca beş aylık bir sürenin hemen ardından, ikinci yatırımını 200 milyon TL değerleme üzerinden almış oldu. Dolayısıyla Kiralabunu, yeni almış olduğu yatırımla Aralık ayındaki değerlemesinin yaklaşık olarak iki katına çıkmayı başardı.

kiralabunu

Kiralabunu Kurucu Ortağı Simon Sinan Ventura, girişimin gelecekti birtakım hedeflerinden şu sözleriyle bahsetti:

“Kurumsal kiralama ağımızı güçlendirmeye odaklandığımız kadar, bireysel tarafta da yenilikçi hizmet ve ürünler sunmayı hedefliyoruz. Çok yakında kiralamini.com‘u da devreye alarak elektroniğin yanı sıra anne-bebek kategorisinde de derinleşeceğiz. Bunu farklı segmentler de takip edecek. Kuruluşumuzdan bu yana olduğu gibi, bundan sonra da yurt çapında büyümenin itici gücü olacak marka imajımızı destekleyeceğiz. Kiralabunu artık sadece online değil, offline mecralarda da karşınıza çıkacak.”

Kiralabunu’nun bir diğer hedefi ise yakın zamanda kiralamini.com‘u devreye sokmak ve şu anda sundukları hizmetlere ek olarak anne-bebek kategorisinde de yer edinmek.

Son olarak Ventura, “Yeni yatırımla birlikte hem yeni kategoriler açmayı hem de 2022 sonuna kadar 30.000 yeni kullanıcıya daha erişmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullanarak, büyük şehirlerde kiralabunu.com servis yetkilileri konumlandırma planlarının da altını çizdi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.