Kimlik Kartınız İle Gidebileceğiniz Ülkeler

Yurtdışına gitmek isteyenler ancak pasaport harcı, defter ücreti ve vize ücretlerinin pahalı olması nedeniyle yurtdışına çıkamayanlar için bu yazımızı hazırladık. Sadece kimlik kartınız ile seyahat edebilirsiniz. Hatta bazı ülkelerde Türkiye’den daha ucuza tatil yapabilirsiniz. 🙂

Son dönemlerde Türk vatandaşları için bazı ülkelerde ayrıcalıklar başladı. Maalesef Avrupa ve Amerika için hala vize almak zorlayıcı ancak ilk yurtdışı seyahatleriniz için kimliğiniz ile gidebileceğiniz ülkeler mevcut. Hatta bazı ülkelerde Türk parası daha değerli. Seyahatiniz için önemli bir nokta ise, kimlik kartınızın yeni çipli kart olmasıdır. Eski kimlikler kabul edilmemektedir. Ayrıca bu yazımızda ise en doğru bilgileri sağlamak için Pegasus’un sitesinden yararlandık. Uçak biletleri ve detaylı bilgi için Pegasus’un sayfasına göz atabilirsiniz.

Güncel olarak kimlik ile girebileceğiniz 5 ülke bulunuyor. Bunlar; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Moldova’dır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kıbrıs adasının kuzeyinde 1983 yılından beri bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdüren KKTC’de kimlik kartınız ile 30 güne kadar vize almadan gezebilirsiniz. Pasaportunuz ile giriş yapar iseniz bu süre 90 güne kadar ulaşmaktadır. KKTC’nin Kıbrıs sorunu nedeniyle tanıyan tek ülke Türkiye’dir.

Türkiye’den İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Van ve Bursa’dan direk uçuşlar bulunmaktadır. Ercan Havaalanı varışlı uçuşlar ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’ya gidebilir ve isterseniz Lefkoşa’dan Girne, Gazimağusa, Karpaz ve Güzelyurt gibi adanın turistlik noktalarına geçiş yapabilirsiniz.

Ukrayna

Türklerin en çok ziyaret ettiği ülke olan Ukrayna’ya, Haziran 2017’den beri her iki ülkede kimliksiz seyahat edebiliyor. Ukrayna’ya kimlikle yapılacak seyahatlerde 180 günlük zaman diliminde en fazla 90 gün kalma hakkınız bulunmaktadır. Ukrayna’ya Ankara ve İstanbul’dan Kiev, Odessa, Lviv, Kharkiv, Kherson, Dnipro, Zaporijia şehirlerine direkt uçak seferleri bulunuyor. Gemi yolculuğu isteyenler için ise, İstanbul Haydarpaşa Limanı’ndan Odessa’ya gemi seferleri mevcut. Küçük ve önemli bir not, Türk lirası Ukrayna Grivnası’dan değerlidir. Bu sayede Ukrayna’da yapabileceğiniz tatil Türkiye’den daha ucuza gelebilir hem de yurtdışına çıkmayanlar için farklı bir deneyim olur.

Azerbaycan

Kardeş ülkemiz Azerbaycan, 3 Haziran 2020’den beri kimlik kartımız ve pasaportla girişlere izin vermektedir. Her iki ülke vatandaşları da 90 günü aşmayacak şekilde pasaportsuz giriş-çıkış yapabilirler. Ancak 90 günü aştığınız takdirde ikamet izni başvurusu zorundasınız. Ankara, İstanbul ve İzmir’den Azerbaycan’a direk uçak seferleri bulunmaktadır.

Gürcistan

Kuzeydoğu komşumuz Gürcistan ile Aralık 2011’den beri kimlik kartı ile geçiş uygulaması hayattadır. Üstelik diğer ülkelerden farklı olarak Gürcistan’da sadece kimliğiniz ile 1 yıla kadar kalabilirsiniz. Karayolu üzerinden Artvin Hopa’dan Batum’a geçiş yapabilmekle beraber başta İstanbul olmak üzere tüm Karadeniz şehirlerinden otobüs seferleri ile gidebilirsiniz.  Uçak yolculuğu tercih edenler için sen İstanbul merkezli Tiflis ve Batum’a uçabilirsiniz.

Moldova

Ve son kimlik kartımız ile seyahat edebileceğimiz ülke Moldova. Doğu Avrupa’da Ukrayna ve Romanya arasında kalan Moldova’ya Türk vatandaşları 19 Şubat 2019’dan beri kimlik kartı ile giriş yapabiliyor. Moldova ve Türk vatandaşları karşılıklı yapacakları ziyaretlerde 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde kimlikleri ile seyahat edebilme hakkına sahiptir. Yine Türk parasının değerli olduğu ülkelerden biri olan Moldova’da Türkiye’den daha ucuza seyahat gerçekleştirebilirsiniz. İstanbul’dan Moldova’nın başkenti Kişinev’e Türk Hava Yolları ve Moldova  havayolu Air Moldova’nın karşılıklı direkt uçak seferleri bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız
Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.