Kendinize Yatırım Yapmanın Yolları

Kendinize Yatırım Yapmanın Yolları

İşletme sahipleri için kendine yatırım yapmayı öğrenmek ciddi bir mücadeleye dönüşebilir. Peki kendine yatırım yapmak isteyip de kendi işinin patronu olamayanlar? Bir işletmenin sahibi değilseniz eğer yüksek bir geliriniz de yok demektir. Bu yüzden de yatırım yapmanızın önünde ciddi engeller var demektir. Bu imkansızlık duygusu zamanla suçluluk hissine dönüşebilir. Hatta ciddi şekilde stres ve endişeye kapılmanıza bile yol açabilir.

Peki, ne yapılmalı?

Kitap okuyun ve blogları takip edin

Kendinize Yatırım Yapmanın Yolları

Zenginlik ve başarıya aynı anda erişen iş adamlarından hangisiyle konuşursanız konuşun, o noktaya gelebilmeniz için bol bol kitap okumanız gerektiğini söyleyecekler. Kitaplar size yeni bir şeyler öğrenme gücünü verecek ve kariyer basamaklarında doğru adımlar atmanızı sağlayacak.

Farklı bir deyişle, kitaplar sizi hiç bilmediğiniz diyarlara götürebilir ve daha önce hiç düşünmediğiniz fikirleri düşündürebilir.

Kitap okumaya vakit ayıramıyorum diye dem vurmanıza da gerek yok. Artık sesli kitaplar var. Ev işleriyle ilgilenirken, egzersiz yaparken ya da yoldayken de sesli kitapları dinleyebilirsiniz.

Yarın herhangi bir kitap okumak için veya bir yazarı deneyimlemek için kendinize zaman ayırın. Yalnızca eğlenmeyeceksiniz yaratıcılığınızın da derinliklerine ineceksiniz.

Bütçenizin kontrolünü ele geçirin

Kendinize Yatırım Yapmanın Yolları

Durmayın, şimdiden harcamalarınızı ve birikimlerinizi kontrol altına alın. Borçlanmak iyi bir şey değil sizi her geçen gün aşağı çeker. Unutmayınız ki borcunuzu bitirene dek paranız tam olarak sizin sayılmaz.

Borçlardan kurtulmak, mali durumunuzu kontrol altına almanın ilk adımıdır. Böylelikle borçlarınızın kölesi olmazsınız. Stresiniz azalır, uykunuz düzene girer ve huzurunuz artar.

Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için para biriktirmeyi unutmamalısınız. İstediklerinizi nakitle alma lüksüne sahip olduğunuzda, sevdiğiniz işi bırakma, istediğiniz bir işi hayata geçirme ve mali özgürlüğe sahip olma gibi güzellikleri aynı anda elde edersiniz.

Acil durumlar için kenara atılmış paraya sahip olmak, kendinize yapacağınız inanılmaz bir yatırım olacaktır. Yeni başlayanlar, vergiden muaf olan tasarruf hesabı açarak finansal profillerini geliştirebilirler.

Geleceğinize yatırım yapın

Yatırım yapmak ya da birikim yapmak için emekliliğe kadar beklemeyin. Bütçenizin ve geleceğinizin istediğiniz yaşam tarzını karşılayabileceğini vakit kaybetmeden düşünmeye başlamalısınız. Geleceğe yatırım yapmanıza yardımcı olacak bir uygulama da “Acorns” dur. Acorns harcamalarınızı bir araya toplarken ve varlıklarınızla harcamalarınız arasındaki farkı yatırım aracı olarak kullanan uygulamadır. Birkaç kuruş farkla bile ay sonunda bir kazanç elde etmeniz mümkün. Şimdi ücretsiz bir hesap açabilirsiniz.

Artık servet oluşturmak için hazırsınız!

 

Öğrenmekten vazgeçmeyin

İşletmelerden çoğu mutlaka işlerin durgun olduğu dönemlerden geçmiştir. Böyle zamanlar öğrenmeye devam etmeniz için mükemmel zamanlardır. Biraz sıkılmış veya huzursuz hissetmeye başlayabilirsiniz. Hatta bu duygu ciddi ruhsal patlamaya bile yol açabilir.

O halde şöyle düşünün…

Öğrenmeyi çok istediğini ve sabırsızlandığınız bir beceri var mı?

Eksikliğini hissettiğiniz, içinde olmayı istediğiniz bir durum var mı?

İşletmeniz de kullanmada yetersiz kaldığınız bir alan bulun. Örnek, etkili kullanamadığınız şey Youtube uygulaması olsun. Youtube da pazarlama kursu almayı düşünüyorsunuz ve yeni pazarlama stratejileri uygulamaya başlayacaksınız.

Ya da programlama gibi beceri mi edinmek istiyorsunuz? Ücretsiz çevrimiçi bir eğitime katılarak kendinize bir site yaratmaya ne dersiniz?

Kendinize zaman ayırın

Kendinize yatırım yapmanın önemini zaten biliyorsunuz, fakat günlük hayatınızda bu iş için ne kadar vakit ayırıyorsunuz?

Youtube da bir dizi izlemek için mola vermekten tutun ki basit bir duşa kadar keyif alacağınız türlü türlü etkinlikler kendinizi dinlendirip, tükenmişlik hissinden çıkaran aktivitelerdir.

Örneğin kendimden bahsedeyim. Mola verdiğimde yapmaktan hoşlandığım şey dışarı çıkmak, arkadaşlarımla vakit geçirmek. Bu tür kaçamaklar sadece işletme sahipleri için değil, normal insanlar içinde tazelenip şarj olmalarını sağlar.

Kendinizi iyi hissetmeniz ve dinlendirmeniz için kaçamaklar yapın. Bunu yaparken de kendinizi suçlu hissetmeyin!

Ek işler yapın

Kendinize Yatırım Yapmanın Yolları

Ek iş yapıp para kazanmak, birden fazla gelir kaynağı edinmekten farklıdır. Neden mi?

Ek işler, sadece yatırımda bulunmak veya küçük küçük birikimler yapmak amacıyla yapılmaz. Boş zamanlarınızda para kazanılması müşterilere ek hizmet olarak sunulan bir beceri geliştirdiğiniz anlamına gelir.

Örneğin, sadece 30 gün içerisinde serbest çalışan bir yazar olmanın yollarını öğrenebilirsiniz ve bu iş üzerinden para kazanmaya hemen başlayabilirsiniz.

Sonuç olarak

İnsanlar, yatırım yapmaya ilişkin metotlar önerdiğinde çoğu zaman parasal yatırımdan söz ederler. Bu doğru bakış açısı da olsa, bazen gerçek anlamıyla sadece kendinize yatırım yapmakta önemlidir. Para ve zaman yatırımı yapma arasındaki dengeyi sağlamanın yolunu öğrenmelisiniz. Farklı bir deyişle, sabırlı olmalısınız.

Ne zaman tutumlu ne zaman savurgan olacağınızı, ne zaman para biriktirecek ne zaman harcayacağınızı iyi bir şekilde bilmelisiniz.

Unutmamalısınız ki, kendinize yatırım yapmak gelecekteki kendinize yapabileceğiniz en iyi şey!

https://www.internhaber.com/her-girisimcinin-kendisine-sormasi-gereken-7-soru/

Dikkat Dağınıklığı Nasıl Önlenir?

2021 Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

Startup Nedir?

2021’DE YAPILACAKLAR LİSTESİ

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.