Kendi Kendini Yetiştiren Grant Cardone’un Başarı Hikayesi

Grant Cardone , önde gelen bir uluslararası iş adamı, konuşmacı ve 1,5 milyar dolarlık bir yatırım şirketi olan Cardone Capital’in sahibidir. Cardone aynı zamanda New York Times’ın en çok satan kitabı If You’re Not First, You’re Last’in ve The 10X Rule ve Axiom Award ödüllü Sell or Be Sold gibi diğer önemli kitapların da yazarıdır. Buna ek olarak, 50.000.000’den fazla kullanıcıya ulaşan ve bugüne kadar büyümeye devam eden popüler bir satış eğitim platformu olan Cardone University’nin de kurucusudur. Instagram’ı aktif olarak kullanan Grant Cardone aynı zamanda takipçi kitlesine de tavsiyeler vermektedir. Birçok girişimci daha önce onun adını duymakla kalmayıp aynı zamanda da intagramdan takip etmektedir.

Grant Cardone’un nasıl ortalamanın üzerinde bir insan haline geldiğini öğrenmeye hazırsanız, hemen konuya girelim.

Grant Cardone, Louisiana eyaletinde Lake Charles adında küçük bir kasabada büyüdü. O ve ikiz kardeşi beş çocuğun en küçüğüydüler. Cardone 10 yaşında babasını kaybetti ve annesi olmayan iş tecrübesiyle 5 çocuğa tek başına bakmak zorunda kaldı. Neyse ki, annesi hayatlarını düzene sokmanın bir yolunu buldu. Ancak söylemeye gerek yok, Cardone fakir ve ideal olmayan bir çevrede büyüdü.

Bu ortam, erken yaşta babasını ve birkaç yıl sonra en büyük erkek kardeşini kaybetmenin yarattığı travma, onu kendi kendini yok eden ve aşağı doğru sarmal bir yola sürükleyen şeydi. Ve böylece, 15 ila 25 yaşları arasında, Cardone kendini kötü bir şirkette buldu, kötü kararlar verdi ve uyuşturucu bağımlısı oldu.

Ancak, hayatının yönünü tersine çevirmek için katalizör görevi görecek travmatik bir olay vardı. Ve bu olay, Cardone eve yürürken yağmurlu bir gecede gerçekleşecekti. Eve yürürken, bir arkadaşı onu silah zoruyla soyulması için tuzağa düşürdü.

Ve silahlı soyguncuyla savaşma girişimlerinde, Cardone bir tabancayla şiddetli bir şekilde dövüldü ve ölüme terk edildi. Cardone hastanede üç gün kaldı ve 70’den fazla dikiş atıldı. Yüzü soygundan o kadar zarar görmüştü ki, annesi ziyarete geldiğinde onu tanıyamadı bile.

Bu deneyim Cardone için önemli bir dönüm noktası oldu. Ancak Cardone’un kendisini bir rehabilitasyon merkezine kaydettirmesinin önündeki son damla, annesinin onu evinden kovduğu gündü.

Dönüm noktası

Grant Cardone nihayet hayatını temizlemeye karar verdiğinde 25 yaşındaydı. Rehabilitasyondan çıktıktan sonra Cardone , potansiyelinin peşinden ayık bir yaşam sürmeye karar verdi. Ve o sırada kendini başarısız biri gibi hissetse de, içten içe, hayatıyla daha fazlasını yapması gerektiğini biliyordu.

Bu nedenle, rehabilitasyondan çıktıktan sonra hayatından tüm olumsuz etkileri kesmeyi seçti. Uyuşturucu bağımlısı arkadaşlarıyla takılmayı bıraktı, düşmanlarından ve geçmişte onu uyuşturucu rahatlığına geri döndüren tüm olumsuz etkilerden ve ortamlardan uzak durdu.

Mücadele

Şimdi, hayatını değiştirmeye karar verdikten sonra, Cardone’ın hayatı otomatik olarak güneş ışığı ve gökkuşaklarıyla dolmadı. Hala potansiyelini kovalamak için bir yol bulması gerekiyordu. Cardone’un muhasebe diploması vardı, ancak o zamanlar bu tür işler sınırlıydı. Ekonominin yavaş ve işsizlik oranının %24 olmasıyla Cardone’un seçici olma lüksü yoktu.

Bu nedenle, karardan nefret etmesine rağmen, muhasebe diplomasına sahip olduğu için bir araba satış elemanı olarak işe girdi. Ancak, erken yaşlarda annesinden aldığı bazı tavsiyeleri hayatına uyguladı. Tavsiye şuydu… “Bilgiye yapılan yatırım her zaman en iyi faizi verir.”

Bu nedenle, satış hakkında mümkün olduğu kadar çok şey öğrenmeye çalıştı, otomobil endüstrisi ve insanları nasıl etkileyeceğini hakkında kendini geliştirdi. Gelirinin ayda 3.000 dolardan 6.000 dolara iki katına çıktığını gördükten sonra, başarılı olmak için en güçlü araçlardan birini bulduğunu anladı; uygulamalı bilgi. Bu çaba ve bilgiye yapılan yatırım sayesinde, Cardone sonunda ülkedeki en iyi araba satıcılarından biri oldu.

grant cardone

Kendi Kendine Yetişmeye Doğru

Cardone’un sektördeki başarısı fırlayacaktı. Ama sonunda, bir şirketin sahibine başka bir satış elemanının ondan çaldığını söyleyerek doğru olanı yapmaya çalıştıktan sonra kovuldu. Ancak Cardone, bu aksiliğin coşkusunu veya ivmesini azaltmasına izin vermedi. Ve bunun yerine bir daha asla başka bir kişiye veya şirkete bağımlı olmamaya karar verdi.

Bu nedenle, kendi satış danışmanlığı işini kurdu ve satış stratejilerini ülke çapında hırçın bir şekilde satmaya başladı. Ve kısa bir süre sonra, Cardone kendi kendini yetiştirmiş bir adam olarak kendisine bir yol açtı.

Grant Cardone’un işi patladı ve işleri o kadar iyi gidiyordu ki sonunda 30 yaşında milyoner oldu. Ancak işleri büyük miktarda gelir elde ettiği için milyoner olmadı. Gerçek şu ki, hiç kimse bir geliri veya işi olduğu için otomatik olarak milyoner olmaz. Hayır, ama Grant Cardone parasıyla disiplinli olduğu ve milyoner zihniyetine sahip olduğu için milyoner oldu.

Esasen, iş kazancından kendisi için harcama yaptığında, hemen ardından kendini “beş parasız” olarak düşünürdü, çünkü tüm ekstra parasını, başta gayrimenkul şeklinde olmak üzere, yatırımların peşinatlarına yatırırdı. Akıllıca yaptığı harcamalar ve yatırımlar sonucunda işini bu kadar büyütebilmeyi başarmıştır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başarı Hikayeleri Yazılarımız İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

2 Comments

  1. bende girişimci olmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.