/

Keiretsu Forum Türkiye’den Umuro Game’e 32 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

Umuro Game geliştirdiği oyunlar ile dünya genelinde 20 milyondan fazla kullanıcıya erişerek büyümeye devam ediyor. Tüm plantformlara eş zamanlı olarak oyun geliştirebilen dijital oyun şirketi Umuro Game’in amacı tüm insanların keyifli vakit geçirmesini sağlamak. Özellikle verimlilik ve doğru zamanda, doğru yerde olabilme kabiliyeti ile ön plana çıkan Umuro Game, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından aldığı yatırımla hedeflerini daha da büyüterek yoluna devam edecek. 

Umuro Game Kurucusu Umur Burak, Umuro Game’in ticari olduğu kadar, işini tutkuyla yapma üzerine kurulmuş bir yapı olduğunu da vurgulayarak, “Bu girişimin temeli çok küçük yaşta başlayan video oyunu oynama ve geliştirme isteğinden doğdu, Umuro Game kurulmadan önce ilk oyunumu PSP platformuna 10 yaşımdayken geliştirmiştim.  Şu an da 20 milyonun üzerinde kullanıcıya sahibiz ve hızla büyümeye devam ediyoruz. Yatırım sürecinde bize sağladığı destek ve yardımlarından dolayı Keiretsu Forum Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Yayıncılığın en az geliştirme kadar önemli olduğu bir dönemde olduğunun da altını çizen Burak, “Türkiye’deki birçok stüdyo Publisher’lara bağlı kalarak sadece Hyper-Casual oyunlar geliştirmekteydi. Şuan Hyper-Casual’in trendini kaybettiği, Publisher’ların ise birçok stüdyoyu yüz üstü bıraktığı bir dönemdeyiz. Self-Publishing’in önemini birçok stüdyo yeni anlıyor. Biz ise bu süreci çok önceden öngörerek Development ve Publishing sürecini birlikte yürüttük bu sebeple diğer stüdyoların zorlandığı bir süreçte biz daha sağlam ilerledik ve ilerlemeye de devam ediyoruz.  Dijital oyunların ve yazılımların en büyük avantajı, fiziksel bir taşıma gerçekleşmeksizin bir ürünün tüm dünya genelinde satılabilir olması. Biz de Umuro Game olarak bu avantajı sonuna kadar kullanmayı amaçlıyoruz. Şuan mobil platformlarda reklam gösterimi, PC ve konsol tarafında ise ürünlerin dijital olarak satışı ile gelir elde eden bir modeli kullanmaktayız. İlerisi için ise NFT ve Blockchain tabanlı oyun projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Keiretsu Forum Türkiye:

Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde akredite – lisanslı yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1500’ü aşkın girişimci şirkete, $950 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı, 20’den fazla kurumsal üyesi 77 girişime 200 milyon TL’den fazla gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır. Keiretsu Forum, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından ve kolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan dünyanın lider yatırımcı topluluğudur. Keiretsu Forum kaliteli bir girişim yaratmak için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak için girişim sermayedarları, üniversiteler ve diğer partner kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışır. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.