KEİRETSU FORUM TÜRKİYE’DEN BREN’E 7.5 MİLYON DOLAR DEĞERLEME ÜZERİNDEN YATIRIM

Enerji verimliliği ve akışkanlar dinamiği alanında 10 yıldan fazla tecrübe ve Ar-Ge proje birikimine sahip olan, geleneksel tüm sanayi alt yapısını yenilikçi teknolojilerle dijitalleştirerek çevreye önemli katkılar sağlamayı hedefleyen Bren, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 7.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Bren İleri Teknoloji Enerji Anonim Şirketi firması, Bren STM ürünü ile endüstride, özellikle buhar teknolojilerinde kullanılan kritik öneme sahip mekanik ekipmanları, yapay zeka tabanlı, kendi enerjisini üretebilen kablosuz sensörler ve endüstriyel nesnelerin interneti (IoT) teknolojisi ile takip ederek müşterilerine enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlıyor.

Enerji verimliliği ve akışkanlar dinamiği alanında 10 yıldan fazla olan tecrübeye sahip olduklarını ve 3 yıldan fazla süredir üzerinde çalıştıkları sistemi 2020 Mart ayı itibari ile satışa sunduklarını belirten Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş. CEO’su Çınar Laloğlu, “Sanayi’nin doğrudan fark edemediği problemlere odaklanarak 4 ürün daha çıkardık. Tüm bu ürünler farklı kanallarla lanse edilerek müşterilere ulaştırılıyor. Endüstriyel IoT çözümlerimizle firmaların kritik ekipmanlarını akıllandırarak, yapay zeka tabanlı bir yazılım üzerinden bildirimler ve yönlendirmelerle %15’e kadar enerji, ekipman ve zaman tasarrufu sağlıyoruz. Enerji verimliliği öncelikli olarak, maksimum performansta sistemlerin çalışması için yazılımlar geliştiriyoruz. Yazılım ile beraber donanımı da içeren sistemimiz, entegre olduğu tesislerdeki ulaşılması zor ve riskli alanlardaki ekipmanların arızalarını, çalışma zamanlarını, maddi kayıpları müşterilerin her yerden yönetebilmesine imkan sağlamaktadır. Kestirimci ve önleyici bakım sağlayarak firmaların maksimum verimde çalışmalarını sağlıyoruz.” dedi.

Endüstriyel IoT sektörünün oldukça büyük bir pazar olduğunu ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde %43 büyüme öngörüldüğünü de sözlerine ekleyen Laloğlu, “Kısa sürede ekibimiz 3 kat büyüdü ve müşteri sayımız 5 kat arttı. Türkiye’nin ilk 500 arasında yer alan ilgili sektörlerdeki firmaların en önemli problemlerini çözebilen bir girişim ile bu yola çıkmak bizim hedeflerimizi daha da büyüttü. Hedef sektörler arasında Petrol&Gaz, Enerji santralleri, Gıda, Kimya sanayi, Ambalaj ve tekstil gibi birçok sektöre önemli kazançlar sağlıyoruz. Amerika, Kanada ve İngiltere’de benzer teknolojileri kullanan rakiplerimiz bulunuyor. Geleneksel çözümlerden farklı olarak ayrıştığımız noktalar, kendi enerjisini üretebilen akıllı bir sensör teknolojisine sahip olmamız, bulut tabanlı yazılımın makine öğrenmesi algoritmalarıyla önemli miktarda tasarruflara olanak sağlaması ve 12 aydan daha kısa yatırım geri dönüş süresi olan bir iş modeli ile çözüm sunmamızdır.” şeklinde konuştu ve ekledi:

“B2B Satış ve Kiralama modeli üzerinden ilerliyoruz. Kiralama modelini yüksek adetlerde ihtiyacı olan müşterilerimiz için oldukça kazançlı ve avantajlı oluyor. Keiretsu Forum küresel ölçekte etkin bir yatırımcı ağına sahip, bizimde Türkiye’de 7.5 milyon dolar değerleme üzerinden aldığımız bu yatırım ile yurt dışı pazarda büyüme hızımızı arttırmayı hedefliyoruz. Türkiye’den çıkan çok iyi girişimler globalde çok farklı alanlarda büyüme gösterdiler.  Geleneksel tüm sanayi alt yapısını yenilikçi teknolojilerle dijitalleştirerek firmalara ve çevreye önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Amerika ve Avrupa’dan sonra Rusya ve Ortadoğu pazarı öncelikli hedeflerimiz arasında. Pazarda farklı teknolojilerle katma değeri yüksek yeni ürünler üretmeye devam edeceğiz.”

Keiretsu Forum Türkiye: Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde lisanslı melek yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1500’ü aşkın girişimci şirkete, $950 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı ve 60 girişime 80 milyon TL’den fazla gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır. Keiretsu Forum, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından ve kolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan dünyanın lider yatırımcı topluluğudur. Keiretsu Forum kaliteli bir girişim yaratmak için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak için girişim sermayedarları, üniversiteler ve diğer partner kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışır.

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

Keiretsu Forum Türkiye’den Dijital Güzellik Asistanı Melo App’e 5 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı!

HOTELFOREX TOURISTICA – DIANA TRAVEL ARASINDA STRATEJİK ORTAKLIK,

Hekimlerin İletişim ve Profesyonel Bilgi Paylaşım Platformu Medklik, Teknolojik Altyapısını B4YO Capital’den Aldığı Yatırımla Daha da Büyütüyor

Tesla, Otonom Sürüş İçin 9.Beta Güncellemesini Yayınladı

Loggle: Yeni Nesil BT Envanter Varlık Yönetimi Aracı

GelecektekiSen, Lise 9,10,11 ve 12.sınıf öğrencilerini TalentsForFuture High School 2021 Yaz Okulu’na davet ediyor.

Efilli: Kişisel Verilerin Korunmasında Yerli Çözüm

TİİBÖT Tarafından 3-4 Temmuz Tarihleri Arasında Düzenlenen Bilişim ve Teknoloji Zirvesine Davetlisiniz!

Girişim Haberleri Ailesini Büyütüyor!

Girişimcilik Ekosistemi 1 Temmuz’da İBB ile Harekete Geçiyor!

Güneş Gözlüğü, Okyanusta Bulunan Plastik Atıklarından Tasarlandı!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.