Keiretsu Forum Türkiye 2021 Yılında Yatırım Rekorunu Yeniledi!

keiretsu

Türkiye’de startupların ve melek yatırımcıların sayısı her geçen gün artıyor.Devam eden küresel pandemiye rağmen yatırımcılar yeni iş alanlarına odaklanıyor. Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, melek yatırımcıların radarında insan odaklı girişimlerin olduğunu ve 1 yılda 20 girişime yatırım yaptıklarını belirterek, Türkiye Girişimcilik Ekosisteminde yatırım rekoru kırdıklarını açıkladı.

Pandemide en çok dikkat çeken oyun sektörü oldu. 2 sene öncesine göre,Türkiye’deki oyun sektörü yatırımları yaklaşık üç katına çıktı. Aynı zamanda lojistik, otomotiv teknolojileri, eğitim teknolojileri, tarım, sağlık ve gıda sektörleri de ön plana çıkıyor. Melek yatırımcıların odağı da pandemiyle beraber biraz farklı bir yöne kaydı. Eğitim teknolojileri ve dünyadaki makro krizlere bakacak olursak siber güvenlik, küresel iklim krizi, eşitsizlik gibi konularda da artık yatırımcılar bu girişimlere bakmak istiyorlar. Genel olarak yatırımcıların şuanda radarında insan ve insan odaklı bütün girişimler var.

Melek Yatırımcı Ağı Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren

Keiretsu Forum’un 2021 yılında yatırım rekoru kırdığını da vurgulayan Eren,

Pandemi koşulları dijital dönüşümü oldukça hızlandırdı. Teknoloji tabanlı girişimler yatırımcılartarafından oldukça fazla ilgi görüyor. Bir yılda 20 girişime yatırım yaparak kırılması zor birrekora imza attık. Türkiye Girişimcilik Ekosistemini desteklediğimiz için çok mutluyuz.Bununla birlikte bir yılda portföy şirketlerimizden iki tanesinin de ‘çıkış’ gerçekleştirmiş ve yatırımcılarımıza hatırı sayılı bir finansal getiri sağlamış olması hepimizi memnun etti.

Geçen seneye baktığımızda üçüncü çeyrekte toplam, bütün ekosistem olarak 116 milyon dolarlık bir yatırım yapılmıştı. Fakat bugün ekosisteme baktığımızda 1.28 milyardolarlık yatırım çıktı. Bu olağanüstü bir büyüme. Keiretsu Forum olarak açık ara en fazla yatırım yapan melek yatırım ağıyız. İmza aşamasında olan 6 girişim daha var. 2022’de isehedefimiz daima daha üstüne koyabilmek. Nitelikli girişimlerle yatırımcılarımızı bir araya getirip 15 milyon TL’nin üzerine çıkmak. Bu seneyi 20 yatırımla kapatacağımızı düşündüğümüzde yine bu sayının üzerine çıkmak, daha iyi hizmet verebilmek, hem de Türk ekonomisine katkıda bulunmak her zamanki hedefimiz olacaktır.

Keiretsu Forum Türkiye Kimdir?

Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde lisanslı melek yatırımcı üyesiile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb.yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1500’ü aşkın girişimci şirkete, $950 milyon üzerinde melek yatırımgerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı ve 70 girişime 90 milyon TL’denfazla gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır. KeiretsuForum, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından vekolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan dünyanın lider yatırımcı topluluğudur. Keiretsu Forum kaliteli bir girişimyaratmak için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak için girişimsermayedarları, üniversiteler ve diğer partner kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

2021 Mobil Uygulama Kullanımı Ve Trend Startuplar

Getir Şok Marketler’e Ortak Oluyor!

Getir,9. Ülkesi Amerika’da Hizmet Vermeye Başladı!

Instagram’a Durum Paylaşma Ve Ara Ver Adında Yeni Özellikler Geldi

Fatma Nudiye Yalçı, Turkey’s First Female Playwright

Çinli Emlak Devi Evergrande, 300 Milyar Doları Aşan Borcu Ile İflas Bayrağını Çekti

Blockchain Nedir?

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.