Keiretsu Forum Türkiye : “2022’de Girişimcilik Ekosistemi 1 milyar doların üzerine çıkacak”

Keiretsu

Mobil oyun ve tele girişimcilik 2022’de daha da parlayacak

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, 2022’de ekosistemdeki 1 milyar dolarlık yatırımın artacağını, mobil oyun ve Tele tıp dikeylerinin büyüme ivmesinin de yükseleceğini açıkladı. Girişimcilik ekosisteminin her alanında ciddi bir hareketlilik söz konusu. Sayıları sürekli artan melek yatırımcılar yeni fikirlere yatırım yaparak, bu fikirlerin ticarileşmesini desteklerken, girişimciler ise hız kesmiyor.

2021’de 20 girişime yatırım yaparak kırılması zor bir rekora imza atan Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, “Bir yılda 20 girişime yatırım yaparak rekor kırdık. 2022 yılında startup yatırımları ve çıkışları daha artacak. Geçen seneye baktığımızda üçüncü çeyrekte toplam, bütün ekosistem olarak 116 milyon dolarlık bir yatırım yapılmıştı.

Fakat bugün ekosisteme baktığımızda 1.28 milyar dolarlık yatırım çıktı. Yatırım miktarlarının artmasıyla girişimcilik ekosistemi 2022’de de büyümeye devam edecek ve 2021 yılında gerçekleşen 1 milyar dolarlık yatırımın daha da üzerine çıkacak.” dedi.

Keiretsu

Pandeminin etkilerinin derinleştikçe bu alana çözüm üreten girişimlerin değerlemesinin arttığına da dikkat çeken Eren, “Bu sebeple 2022’de özellikle mobil oyun ve tele tıp dikeylerinin büyüme ivmesi daha da artacak. Öte yandan pandeminin sosyal problemlerine çözüm olması amacıyla ABD ve Avrupa’da parasal genişleme oldu. Bu parasal genişlemenin, girişim sermayesi firmaları için kaynak bulma noktasında kolaylaştırıcı etken olacağını öngörüyorum.

Dünyada NFT, Metaverse gibi yeni kavramlar ortaya çıktı ve şu anda çok büyük bir teknolojik dönüşümün etkisindeyiz. Bunu Nasdaq’ta en çok teknoloji hisselerinin değer kazanmasından ve büyük şirketlerin startup yatırımlarından görebiliyoruz. 2022 yılının sonunda kazananlar, teknolojiyi işlerine ve kendi hayatlarına adapte edip, aynı şekilde yatırım perspektifinde de bu startuplara yatırım yapanlar olacaktır.” şeklinde konuştu.

Eren ayrıca; Türkiye Girişimcilik Ekosistemini destekledikleri için çok mutlu olduklarını ve 2022’de hedeflerinin nitelikli girişimlerle yatırımcılarını bir araya getirip 2021 rakamlarının üzerine çıkmak olduğunu ifade etti.

Keiretsu Forum Türkiye: Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde lisanslı melek yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1500’ü aşkın girişimci şirkete, $950 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı ve 73 girişime 110 milyon TL’den fazla gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır.

Keiretsu Forum, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından ve kolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan dünyanın lider yatırımcı topluluğudur. Keiretsu Forum kaliteli bir girişim yaratmak için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak için girişim sermayedarları, üniversiteler ve diğer partner kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışır.

*Bültenden düzenlenmiştir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir.Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Twitter’a Tiktok Benzeri Video Özelliği ve Tek Seferlik Uyarı Sistemi Geliyor!

Kuluçka Merkezi Nedir? Türkiye’nin En İyi 7 Kuluçka Merkezi

İTÜ Girişimcilik Kulübü Tarafından Düzenlenen Failure Week 17-22 Mayıs Tarihlerinde Gerçekleşecek!

Metaverse dünyası iş yazılımlarının içine giriyor!

Whatsapp’ta Mesajlara Emojiyle Tepki Verme Özelliği!

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı’ndan Girişimcilik Bilincini Yaygınlaştıracak İşbirliği

Genç Başarı Eğitim Vakfı, GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında gençlere yol gösteriyor

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.