/

Karaca’nın İlk NFT Eserleri UNICEF’e Destek Oluyor!

Türkiye’nin kendi alanlarında önde gelen isimlerinin desteği ile özel bir koleksiyon hazırlayarak tüm gelirini UNICEF’e bağışlayan Karaca, bu sene bir ilke daha imza atarak koleksiyondaki bazı ürünleri NFT eserler olarak üretti. “Geleceğin İncileri için Elele” projesi kapsamında hazırlanan koleksiyonda yer alan Rahmi M. Koç, Sezen Aksu, Selçuk Yöntem ve Demet Akbağ’a ait tasarım fincanlar, muglar ve çay setleri NFT olarak uyarlandı.

Son yıllarda dünyada artan bir popülariteye sahip olan ve zaman içerisinde giderek değerlenen dijital sanat eserleri çok ciddi bir sanatsever kesim tarafından ilgiyle takip ediliyor. Karaca, fiziksel bileşeni olmayan ve yaşam alanlarında hızla yer almaya başlayan NFT akımına,  ilk defa, UNICEF Koleksiyonuyla katıldı.

Yenilikçi yaklaşımı ile adından söz ettiren Karaca, yıllardır sürdürdüğü “Geleceğin İncileri İçin Elele” sosyal sorumluluk projesi için UNICEF ile birlikte hazırladığı koleksiyondaki parçalardan, Rahmi M. Koç, Sezen Aksu, Selçuk Yöntem ve Demet Akbağ’a ait tasarımları dijital sanatseverlerle buluşturdu.

Karaca, bu girişimi ile sektörde bir ilke imza atarken, dijital sanatı yakından takip edenlere de Türkiye’nin değerli isimlerinin yer aldığı özel bir koleksiyon sundu. Karaca, NFT tasarımlarla projeyi daha geniş kitlelere ulaştırırken elde edeceği tüm geliri yine UNICEF’e bağışlıyor.

NFT eserlerin yanı sıra Türkiye’nin birbirinden değerli isimlerinin eser ve ikonlarıyla yer aldığı ve gerçek inciden üretilen Fine Pearl Extra kahve fincanları, muglar ve çay setlerinden oluşan bu özel koleksiyon Karaca mağazaları, karaca.com ve Karaca uygulamasında.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.