Liste Değişiyor! Jeff Bezos Artık Dünyanın En Zengin İnsanı Değil!

Amazon’un kurucusu ve eski CEO’su Jeff Bezos, uzun süredir listenin en başında, dünyanın en zengin insanı olarak yer alıyordu. Güncel listeye göre Bezos, ilk sırayı Bernard Arnault’ a kaptırdı.

Amazon’un kurucusu milyarder iş insanı Jeff Bezos’un, kurucusu olduğu ABD merkezli uzay şirketi Blue Origin roketi ile uzaya çıktığını ve bu yolculukta, Jeff Bezos’un kardeşi Mark Bezos, eski pilot Mary Wallace Funk ve genç fizik öğrencisi Oliver Daemen da yer aldığını “Amazon’un Kurucusu ve Eski CEO’su Jeff Bezos Bugün Uzaya Çıkıyor” adlı yazımızda sizlere aktarmıştık.

Yeni bir konuyla gündeme gelen Bezos, uzun zamandır “dünyanın en zengin insanı” ünvanını koruyordu. Ancak, güncel listeye göre Jeff Bezos artık dünyanın en zengin insanı değil ve ünvanını Bernard Arnault’a kaptırdı. Bernard Arnault ise şu anda Paris merkezli LVMH’in CEO koltuğunda oturuyor. Ayrıca kendisinin bu görevi 1989 yılından beri üstlendiğini ve yaklaşık olarak 32 yıldır CEO koltuğunda bulunduğunu belirtelim.

Jeff Bezos ve Bernard Arnault Servetleri

Bezos ve Arnault’un servetlerini incelediğimizde ise servetleri birbirine oldukça yakın. Jeff Bezos yaklaşık olarak 193 milyar dolar ve Bernard Arnault’un ise 198 milyar dolar civarında serveti bulunuyor. Forbes’in verilerine göre ise sıralama şu şekilde:

1.Bernard Arnault – 197.5 milyar dolar

  1. Jeff Bezos- 193.3 milyar dolar
  2. Elon Musk- 182.1 milyar dolar
  3. Bill Gates- 132.1 milyar dolar
  4. Mark Zuckerbeg- 130.8 milyar dolar

Bernard Arnault’in CEO koltuğunda oturduğu Fransa merkezli LVHM, Louis Vuitton, Tiffany & Co., Sephora ve Christian Dior gibi pek çok lüks yan kuruluşa sahip. Satış rekorları kıran şirket, belki de listedeki değişimin sebebi olabilir. LVHM hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Listenin değişken olduğunu, sıralamaların zaman içinde değişebileceğini ve kısa zamanda bile sayıların değişebileceğini belirtelim.

Diğer yazılarımız için:

Birleşmiş Milletlerden Fazla Gıda’ya Ödül

GelecektekiSen Geleceğin İşleri’ne Hazırlık Yaz Okulu 24 Temmuz’da Başladı!

Trendyol 1.5 Milyar Dolarlık Yatırım Aldı! Ülkemizin İlk Decacorn’u Oldu!

TikTok Hikayeler Özelliğini Test Ediyor!

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.