JA StartUp Türkiye Programı Nedir?

JA startUP

Junior Achievement StartUp Programı (JA StartUp Programı) Avrupa’nın 21 farklı ülkesinde, girişimcilik sektörüne değer katan ve üreten gençlere yol gösteren bir programdır. Bugüne kadar 115.000 üniversite öğrencisinin hayatına dokunmuş olan bu program, gençleri daha donanımlı bireyler haline getirirken gelecek yaşantıları için ihtiyaç duydukları tecrübeleri kazandırmaya devam ediyor.

13 yıldır Avrupa’nın farklı ülkelerinde faaliyetlerine devam eden JA StartUp Programı ile gençlerin iş dünyası ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiş, geleceğin gençlikte olduğunu gören ve her daim gençlerin yanında olan Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından, MetLife Türkiye iş birliğinde 2021 yılında hayata geçirilmiştir.

Geçtiğimiz sene ülkemizde ilki düzenlenen JA StartUp Türkiye Programı pek çok üniversiteden başvuru alırken; 41 şehir, 44 üniversiteden 300 öğrenci programda yer almıştır. 14 haftalık yoğun girişimcilik eğitimleri, mentorluk destekleri, webinarlar ve değerlendirmeler sonucunda 24 finalist startup Ulusal Final’e çıkmıştır. İlk 3’e giren startup ekipleri yatırımcı görüşmeleri ve mentorluk destekleri ödüllerini elde etmiş ve ‘En İyi Startup’ seçilen LL Material Factory ekibi, Türkiye’yi “JA Europe Enterprise Challenge 2021” organizasyonunda temsil etmeye hak kazanmıştır.

2022 yılında da girişimci zihin yapısını desteklemeye devam edecek olan JA StartUp Türkiye Programı, 19-30 yaş arası üniversiteli genç girişimcileri kendilerini kanıtlamaları için bir fırsat sunuyor.

JA startUP

Başarılı fikirlerin ardındaki gençlere kendi startup’larını kurabilmek için fırsat sunan program bu sene de gençlerin fikirlerini geliştirmeyi, iş ve gelir modellerini belirleme, prototiplerini geliştirme süreçlerinde sahip olunması gereken yetkinlikleri onlara kazandırmayı, pek çok atölye çalışması ve iş dünyasından mentorluk desteği ile tecrübe kazandırmayı hedefliyor.

JA startUP

JA StartUp Türkiye Programı’nın kazanımları özetle şu şekildedir:

  • Fikrini Avrupa’ya taşıyarak “GEN-E 2022: European Entrepreneurship Festival”a katılma fırsatı
  • Ulusal ve uluslararası network
  • İş geliştirme ve teknik mentorluk
  • Yatırım, yatırımcı erişimi

Başvuru Formu İçin Tıklayınız

Genç Başarı Eğitim Vakfı:

1999 yılında kurulan Genç Başarı Eğitim Vakfı, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Genç Başarı Eğitim Vakfı, gençlerin girişimci zihin yapısına sahip olması ve iş yaşamına aktif katılımlarını sağlamak amacıyla, iş dünyası ile eğitim arasında köprü kurmaktadır. Vakıf, ilköğretimden üniversite son sınıfa kadar farklı yaş gruplarına yönelik, yaparak öğrenme temelli eğitim programları tasarlamakta ve uygulamaktadır. İş Dünyası, Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından geliştirilen ve uygulanan programlar içerisinde yer almakta, yapılandırılmış çalışmalar doğrultusunda öğrencilerle tecrübelerini, bilgilerini paylaşmakta ve öğrencilere mentorluk yapmaktadır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Genç Başarı Eğitim Vakfı, GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında gençlere yol gösteriyor

Genç Başarı Eğitim Vakfı 3 kez “Model Organisation” Ödülünün Sahibi Oldu

Genç Başarı Eğitim Vakfı ve MetLife Türkiye iş birliğinde düzenlenen “JA StartUp 2021 Türkiye”nin Kazananları Belli Oldu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.