iyzico, Kadın Girişimci Ekosistemini Büyütmeye Odaklanıyor!

kadın girişimciler

iyzico Kadın Girişimci Destek Programı kapsamında 2 milyon TL işlem gerçekleşti.

 Türkiye’nin finans teknolojileri lideri iyzico’nun hayata geçirdiği “iyzico Kadın Girişimci Destek Programı”, Türkiye’deki kadın girişimci ekosistemine değer katmaya devam ediyor.

150 kadın girişimcinin dahil olduğu program, 6 ay gibi kısa bir süre içinde katılımcıların işlem adedinde yüzde 43, işlem hacmindeyse yüzde 15 oranında bir artış sağlamalarına katkı sağladı. Program kapsamındaki üye iş yerleri 15 bin yeni müşteriye ulaşırken, 2 milyon TL’ye yakın işlem tutarı elde etti.

“Ödemeyi demokratikleştirmek ve herkes için ulaşılabilir kılmak” amacıyla internetten alışveriş deneyimini hem alıcılar hem de satıcılar için kolaylaştıran iyzico, “Kadın Girişimci Destek Programı” ile Türkiye’deki kadın girişimci ekosisteminin büyütmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında başlayan program kapsamında 150 kadın girişimciye finanstan eğitime, pazarlama ve tanıtımdan özel indirimlere kadar birçok avantaj sunuluyor. Programa dahil olan kadın girişimciler, 6 ay gibi kısa bir süre içinde işlem adedinde yüzde 43, işlem hacmindeyse yüzde 15 oranında bir artış sağladı.  6300 işlem 0 komisyonla geçerken, program kapsamındaki üye işyerleri, 15 bin müşteriye ulaşarak, 2 milyon TL’ye yakın işlem tutarı elde etti.

 

iyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu: “Kadınların küresel ekonomiye katkısı 3 trilyon dolar”

Kadın girişimcilerle ilgili küresel ölçekteki bilgileri paylaşan iyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu, küresel olarak her 3 küçük, orta ve büyük işletmeden sadece 1’inin kadınlara ait olduğunu belirtti. “Henüz istenilen seviyede olmasa da gelişmekte olan ülkelerde kadın girişimciliğinde artış yaşanıyor. En az 1 kadın girişimcinin olduğu küçük ve orta ölçekli işletme sayısı 8-10 milyon civarında. Tüm bu tabloda, kadınlar küresel ekonomiye 3 trilyon dolar katkı sağlıyor” dedi.

Kadınların işletme sahipliğine katılımının, ülkelerin gelir düzeyiyle de pozitif bir ilişki içinde olduğuna dikkat çeken Barbaros Özbuğutu, düşük gelirli ülkelerde, her 4 işletmeden sadece 1’inde kadın sahibi varken, bu oran orta ve yüksek gelirli ülkelerde oranlar sırasıyla yüzde 36 ve 37 olduğunu ifade etti.

Barbaros Özbuğutu, rakamların her ne kadar kadın girişimcilerin sayısının dünyada arttığını gösterse de; kadınların hala işlerini büyütürken yeteneklerini sınırlayan, zaman, insani, fiziksel ve sosyal kısıtlamalarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Daha fazla kadın girişimciye ihtiyacımız olduğunu belirten Özbuğutu, “Hala yapacak ödevlerimiz, yerine getirmemiz gereken sorumluluklarımız var. Kadın girişimcilerin karşılaştıkları ihtiyaç ve kısıtlamaların, onların fikirlerini hayata geçirme ve işlerini büyütme noktasında önlerinde bir engel olmaması ve finansal erişimlerini artırabilmek için proje ortaklarımızla birlikte “iyzico Kadın Girişimci Destek Programı”nı hayata geçirdik. İlk iki başvuru döneminde aldığımız pozitif geri dönüşler bizleri daha da heyecanlandırıyor. Her koşulda üretim yapmak için mücadele eden kadınlara destek vermek, kadın girişimcilerin gücünü iyiden iyiye artırmak için her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

kadın girişimci

iyzico CHRO’su Bucu Çilingir:  “Kadınların finansal sistemin içinde yer almasına katkı sağlıyoruz”

iyzico’nun içinde bulunduğu topluma karşı sorumluluğunun farkında olan bir kurum olduğunu belirten iyzico CHRO’su Burcu Çilingir,  bu vizyon doğrultusunda kadınları desteklemek için neler yapabileceklerine odaklandıklarını söyledi.

 

Teknoloji sektöründeki erkek egemenliğine dikkat çeken Çilingir, “Büyük bir gururla söylüyorum ki, 200 kişilik kadromuzun yüzde 45’inde kadın çalışanlara yer vererek sektördeki en yüksek kadın çalışan sayısına şirketlerden biri konumundayız. Sadece kendi bünyemizdeki insan kaynağına odaklanma kalmadık. Girişim ekosisteminde kadın girişimci sayısının artması için harekete geçmeye karar verdik ve proje ortaklarımızla birlikte “iyzico Kadın Girişimci Destek Programı”nı hayata geçirdik. Henüz 1 yıldan kısa sürede programın kadın girişimcilerimize sağladığı katma değer bize hem gurur veriyor hem de ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Basın toplantısında iyzico Kadın Girişimci Destek Programı katılımcılarından Famhub kurucusu Ege Akdemir, Hipokids kurucusu Evren Büyük Kepkep, Kiklou kurucusu Hande Aykun ve Oncowear kurucusu Çağla Acar da markalarının hikayelerini ve iyzico Kadın Girişimci Destek Programı’nın kendilerine faydalarından bahsetti.

iyzico ve iş ortakları Google, Good4Trust, IdeaSoft, Paraşüt, Mükellef ve Webtures ortaklığı ile hayata geçiren “iyzico Kadın Girişimci Destek Programı”nın ilk iki etabına bini aşkın başvuru geldi. Program 6 aylık periyotlarla yeni kadın girişimcileri dahil ederek kadın girişimcilere kapsamlı desteğini sürdürecek.

iyzico

iyzico Hakkında:

iyzico; 2013’te farklı büyüklüklerdeki şirketlere e-ticaret dünyasında sanal POS hizmeti ve yapay zeka tabanlı ödeme teknolojileri sunmak amacıyla kuruldu. Basit ve güvenli platformu ile karmaşık ödeme alma süreçlerini kolaylaştıran iyzico, kısa süre içerisinde binlerce şirketin dijitalleşmesine katkı sağlayarak büyük başarılara imza attı ve 2019 yılında dünya ödeme devi PayU tarafından satın alındı. iyzico, bu güçlü yapıyla birlikte şirketlere sunduğu hizmetlerin yanı sıra finansal hizmetleri demokratikleştirmek ve herkes için ulaşabilir kılmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

iyzico Korumalı Alışveriş ile tüketicilerin internet alışverişlerine karşı duyduğu endişelere çözüm sunuluyor ve daha iyi bir deneyim yaşamaları sağlanıyor. iyzico mobil uygulaması üzerinden 7/24 canlı destek ve iptal/iade süreçlerindeki kolaylıklar ile kontrol tüketicilere geri veriliyor. Bugüne kadar 2 milyondan fazla tüketici, internet alışverişlerini iyzico Korumalı Alışveriş güvencesiyle gerçekleştirdi ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Karma bir ödeme çözümü olan iyzico ile Öde ürünüyle ise bankacılık hizmeti almayan milyonlarca tüketicinin, iyzico Korumalı Alışveriş güvencesiyle internetten alışveriş yapabilmesi sağlanıyor.

iyzico; geliştirdiği kolay, erişilebilir ve yenilikçi teknolojilerle internet alışverişlerini hem tüketiciler hem de satıcılar için kolaylaştırmaya devam ediyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.