//

İsviçre Merkezli Open Forest Protocol, 4,1 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Open Forest Protocol

İsviçre merkezli Open Forest Protocol, 4,1 milyon Dolar yatırım aldı!

Open Forest Protocol ne yapıyor?

İsviçreli bilim insanı Frederic Fournier ve Amerikalı web3 uzmanı Michael Kelly tarafından kurulan Açık Orman Protokolü (OFP), büyüklüklerine bakılmaksızın küresel çapta orman projelerinin ağaçlandırma verilerini ölçmelerine, raporlamalarına ve doğrulamalarına olanak tanıyan açık bir platformdur.

Şirket, doğa temelli iklim çözümleri için daha kapsayıcı, ölçeklenebilir ve veri destekli finansman mekanizmalarının temelini oluşturmayı amaçlamaktadır. Şu anda OFP, blok zinciri tabanlı MRV (ölçüm, raporlama ve doğrulama) teknolojisi aracılığıyla küresel çapta ağaçlandırma projesi üzerinde çalışıyor. OFP’ye göre, her proje OFP’nin mobil uygulamasını kullanarak orman içindeki ağaç verilerini kaydediyor ve ardından bilgileri blok zinciri tabanlı kayıt defterine gönderiyor.

Yatırım detayları

Open Forest Protocol

Ağaçlandırma projelerini ölçmek, doğrulamak ve finanse etmek için açık bir platform olan Lozan, İsviçre merkezli Open Forest Protocol (OFP), tohum öncesi finansman turunda 4,1 milyon dolar topladığını duyurdu. Yatırımcılardan bazıları Shima Capital, Übermorgen Ventures, Not Boring Capital, Mercy Corps Ventures, Byzantine Marine, Big Brain Holdings ve Valor Capital.

İsviçreli platform, fonları sistemin temel altyapısını oluşturmaya ve göndermeye devam etmek ve hükümetler, STK’lar ve bireyler arasındaki projelerin katılımını hızlandırmak için kullanacağını söylüyor.

Open Forest Protocol CEO’su Fred Fournier şunları söyledi: “Ön tohum turumuzda yatırımcılardan aldığımız güçlü destek, hem vizyonumuzun hem de stratejimizin doğrulanması anlamına geliyor. Sadece değişmez, açık verilerle desteklenen adil ve doğru bir sistem, gönüllü karbon piyasasında olduğu kadar sahadaki ormanlara da gerçek anlamda değer katacaktır. Gezegenimiz için mücadele etmek ve doğaya değer vermek için birlikte hareket etmeliyiz.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.