İskele.stüdyo gençlere dijital içerik eğitimlerine devam ediyor

Türkiye Tasarım Vakfı’nın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı kapsamında yürüttüğü iskele.stüdyo projesinde eğitimler tamamlandı. Türkiye Tasarım Vakfı’nın, tasarım kaynaklarına ulaşımı kolaylaştırma ve bunları bir seçki halinde tasarımcılara sunma hedefi ile kurduğu video içerik platformu iskele.co aracılığıyla, 16-29 yaş grubunda 27 farklı şehirden toplamda 128 öğrenci ve genç profesyonele özel çevrim içi dijital içerik eğitimi verildi.

Dijital içerik üretme eğitimi ve mentorluk desteği verildi

Programda katılımcıların dijital video içerik üreticilik becerilerini artırmaya yönelik Animasyonun ABC’si, Dijital İçeriklerde Telif Hakları, Dijital Pazarlama, Mobil Video Düzenleme, Podcast Üretme, Sosyal Medya İçeriği Üretme, Temel Çekim Teknikleri ve Yeni Medyada Hikâye Anlatıcılığı dersleri verildi.

Proje kapsamında yaratıcı endüstrilerin bir parçası haline gelen dijital video içerik üreticiliğinin yaygınlaştırılması ve dijital platformlarda video içeriği oluşturmayı bir hobi olarak devam ettirmek veya profesyonel bir iş haline getirmek isteyen öğrenci ve genç profesyonellerin desteklenmesi hedefleniyor. Eğitime katılan gençlerin dijital içerik üreticisi olarak mimarlık, tasarım, görsel sanatlar özelinde ürettikleri içerikler iskele.co’da yayınlanarak girişimcilikleri teşvik ediliyor, tasarım odağında dijital içerik oluşturma becerilerine katkı sağlanması planlanıyor. Eğitim ile öğrencilerin ve genç profesyonellerin kültür endüstrileri alanında özgün, yaratıcı ve yenilikçi içerikler oluşturmaları bekleniyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.