İş Yerinde Mobbing İşaretleri

Mobbing, birinin veya bir grup insanın ortak bir amaç için belirli bir kişiyi hedef alması olarak tanımlanabilir. Psikolojik olarak kışkırtmaya yönelik fiziksel veya sözlü saldırganlıktır.

İşyerinde mobbing ise bu davranışların grup olarak yapılmasıdır. Yani grup zorbalığıdır.

Mobbing Türleri ve Belirtileri

Mobbing hiyerarşik konum ve amaca göre iki şekilde sınıflandırılabilir.

  1. Hiyerarşik konuma göre
  • Yatay Mobbing

Bu türde tacizci ve mağdur aynı hiyerarşik sıradadır. Genellikle iş arkadaşları arasında görülür ve bu türün psikolojik sonuçları ciddi olabilir.

Bu tacizin nedenleri çok çeşitli olabilir. En yaygın olanları iş eksikliği ve can sıkıntısıdır. İş arkadaşları arasında görülen performans farkı da tacizciyi harekete geçirebilir.

  • Dikey Mobbing

Bu durumda tacizci mağdurdan üst veya alt seviyededir. Dolayısıyla artan ve azalan olmak üzere iki çeşidi bulunur.

Yukarı Doğru Mobbing

Üst düzey çalışanlarının astları tarafından taciz edildiği durumdur.

Aşağı Doğru Mobbing

Oldukça sık görülen bu türde bir üst astına karşı taciz eylemleri başlatır. Genellikle çalışanın kurumdan ayrılmasını sağlamak için yapılır.

 

  1. Amaca göre
  • Stratejik Mobbing

Tacizcinin yararına olan bu türde terfi için rakip görülen çalışanı gönüllü olarak işi bırakmaya zorlamak örnek verilebilir.

  • Yönetim Mobbingi

Genel olarak çalışanların şirketten ayrılmaya karar vermeleri için yapılır. Böylece işten çıkarılma anında kurumun bir tazminat vermesi engellenmiş olur.

  • Kötü Huylu Mobbing

Belli bir amacı olmayan, sadece mağdurun rahatsızlığından memnun olmak için yapılan tacizdir. En zararlı ve sapkın olan türdür.

  • Disiplin Mobbingi

Bu tür taciz, mağdurda korku uyandırmak ve mağdurun istenilen kalıba girmesi amacıyla zorlamak için kullanılır. Bu şekilde kurumdaki diğer çalışanlar da uyarılmış ve karşı gelemeyecekleri bir ortam hazırlanmış olur.

mobbing

Mobbingin Etkileri

İş yerinde zorbalığın birden çok olumsuz etkisi olabilir.

Sağlık Riskleri

İş yerinde yapılan zorbalık sadece iş yerinde kalmıyor. Mağdur iş yerinden ayrılsa dahi yüksek tansiyon, stres, panik atak, ülser gibi fiziksel ve psikolojik sağlık sorunları yaşanabilir. Strese bağlı olarak kaygı ve depresyon olasılıkları artabilir. Bunların yanında baş ağrısı, iştah ve uyku kalitesi değişiklikleri, kas gerginliği gibi belirtiler de görülebilir.

Performansa Etkisi

Benlik saygısını kaybeden mağdur; işine konsantre olamaz, karar vermede sorun yaşar ve üretkenliği ciddi derecede düşer. Durumla başa çıkabilmek için sürekli düşünme, kendini savunma ve zorbadan kaçma gibi davranışlar sergilemek mağdura zaman kaybettirir. Travmatize olan mağdur kendini güçsüz, savunmasız, kafası karışmış hisseder.

mobbing

Mobbing Aşamaları

  1. Reddetme
    İşyerinde mobbingin ilk aşaması inkardır. Hedef hazırlıksız yakalanır ve anlaşmazlıklar başlar. Azarlama, uyarı, rapor bu anlaşmazlıklara örnek verilebilir.
  2. Öfke ve Saldırganlık
    Mağdur işinin ve maaşının tehlikede olabileceğini anlar ve öfkeyle karşılık verir. Bu durum tacizcinin lehine sonuçlanır. Mobbing manipülatiftir ve amaç hedefi olabildiğince gözden düşürmektir.
  3. Pazarlık
    Mağdur bu aşamada yönetim ekibine başvurur. Yanlış anlaşıldığını düşünen mağdur yalnızlaşmıştır ve kendini savunma ihtiyacı hisseder. Yönetime başvurmak çoğu zaman olumlu sonuçlanmaz hatta durum daha da kötüleşebilir.
  4. Depresyon
    Bazı depresyon belirtileri mağdurun işte geçirdiği zamanlar bazıları ise daha sonra ortaya çıkar. Mağdur yaşadığı zorbalığın haklı sebepleri olup olmadığını sorgular. Konsantrasyon güçlüğü, düşük enerji, üzüntü gibi duygular yaşayabilir.
  5. Kabul
    Durum iyi veya kötü bir şekilde sonuçlanacaktır. Zorbalık etkisi azalabilir, dışarıdan müdahale edilebilir, mağdur işten ayrılabilir. Yaşanan adaletsizlik duygusunu kabullenmek genellikle çok zordur bu nedenle kabul aşaması uzun ve zorludur.

mobbing

Mobbing İle Nasıl Başa Çıkılır?

Mobbing belirtileri ile karşılaştığınız an olabildiğince hızlı ve sakin bir şekilde çözmek için elinizden geleni yapın. Sürecin başında müdahale edilirse durdurulması daha kolay olacaktır.

Yaşananlara duygusal yaklaşmayın. Duygusal tepkiler mağdurun güvenilirliğine zarar verebilir. Yaşadıklarınızı yalnızca güvenilir biriyle konuşun. Tacizciye verdiğiniz yanıtlar tehditten uzak, kısa ve gerçeğe dayalı olmalıdır. Öfkeli hissederseniz sakinleşmek için mola verin. Yasal işlemler yapmayı planlıyorsanız bu eylemleri kendinize saklayın.

Depresyon aşamasındaysanız egzersiz, gönüllü işler, seyahat, terapi veya hobileriniz depresyonu hafifletebilir.

İş yeri mobbingi aşağılayıcı, iç karartıcı ve birçok yönden olumsuz sonuçlar doğuran bir eylemdir. Hedef sizseniz, inanın çoğu kişi sizin yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Mobbing hakkında detaylı bilgilere sahip olursanız olabildiğince kontrol altına alabilir, mağdur olan yakınlarınıza yardımcı olabilsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #KişiselGelişim Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.