iRobot 1,7 milyar dolara satın alınıyor!

irobot

Amazon ve iRobot arasında yapılan anlaşmaya göre Amazon; iRobot’u satın alabilmek için hisse başına tam tamına 61 dolar ödeme yapacak! Bu da demek oluyor ki Amazon, iRobot’u satın alabilmek için 1,7 milyar dolar ödeme gerçekleştirecek.

iRobot robot süpürge mucidi!

irobot

Robot süpürge alanında mucit olarak yer alan iRobot markası, 2019 yılının Eylül ayında, Türkiye pazarına da giriş yapmıştı. Bugün edinilen bilgiler ışığında, 3 yıldır aktif bir şekilde ülkemizde de bulunan marka, Amazon tarafından satın alınacak.

Geçtiğimiz aylarda, birçok satın alma hamlesi gerçekleştiren Amazon, iRobot ile birlikte “büyük satın alımlarına” bir yenisini daha eklemiş oluyor. Amazon ve iRobot arasında yapılan satın alma anlaşmasına göre şirket, iRobot’u satın alabilmek için hisse başına 61 dolar ödeme yapacak.

iRobot için toplamda 1,7 milyar dolar ödenecek!

irobot

Özetle Amazon, iRobot’u satın alabilmek için toplamda 1,7 milyar dolar ödeme yapacak! Söz konusu 1,7 milyar dolarlık satın alma ücretinin tamamının nakit olarak ödeneceğini de belirtmek gerekiyor. Teknoloji dünyasının köklü firmaları arasında bulunan ve robot süpürge konseptini yaratan şirket, 1990 yılında ortaya çıkmış ve Colin AngleRodney Brooks ve Helen Greiner tarafından kurulmuştu.

2002 yılında robot süpürge modeli olan Roomba’yı tanıtan şirket, Roomba modelleri ile birlikte oldukça büyük bir başarı yakalamış, 2020 yılına kadar toplamda 30 milyonu aşkın robot süpürge satışı gerçekleştirmiş hale gelmişti.

Bugüne kadar 6’dan fazla markaya toplamda 13 farklı yatırım gerçekleştiren iRobot, 30 milyon dolardan fazla da yatırım alana teknoloji şirketlerinden biri olarak yer alıyor. Şirketin CEO pozisyonunda kurucu ortaklardan olan Colin Angle da şirkette yer alan isimler arasında… İki şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Colin Angle, satın alma sonrasında da iRobot şirketinin CEO’su olarak görevine devam edecek.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.