Internet Explorer’ın Sonu Geldi! 2022 Yılından İtibaren Gelecek Microsoft Edge’e Ait

Microsoft, 15 Haziran 2022’de Internet Explorer 11 tarayıcısını kullanımdan kaldıracağını duyurdu. Teknoloji devi, Microsoft Edge’de Windows 10 tarayıcısının geleceğini görüyor. Kullanıcılar, Edge aracılığıyla Internet Explorer’a dayalı web sitelerine erişmeye devam etmelidir.

 

Teknoloji devi Microsoft, Internet Explorer (IE) tarayıcısı desteğini sona erdireceğini ve 15 Haziran 2022’de kullanımdan kaldırılacağını duyurdu. Microsoft, “Microsoft 365” ve diğer uygulamalar için IE 11 desteğini 17 Ağustos 2021’de sona erdirmeyi planlıyor. Microsoft, Microsoft Edge’de Internet Explorer’ın geleceğini gördüklerini duyurdu.

Daha eski web siteleri ve uygulamalarla uyumluluğu sağlamak için, Microsoft bir “Internet Explorer modu” oluşturmuştur. Sonuç olarak, kullanıcılar Edge aracılığıyla Internet Explorer tabanlı web sitelerine de erişebilmelidir. Microsoft, Edge’e geçişi kolaylaştırmak istiyor. Microsoft, daha kapsamlı bir tarama deneyimi sunmak istedikleri gerçeğiyle Internet Explorer’ın sonunu haklı çıkarmaktadır. Bu, gelişmiş uyumluluğun yanı sıra modernize edilmiş üretkenliği ve daha fazla güvenliği içermelidir.

 

Uyumluluk için Microsoft Edge, bir yandan modern web sitelerini desteklemeli, aynı zamanda Internet Explorer gerektiren eski web sitelerini de desteklemelidir. Tüm web siteleri ve uygulamalar için yalnızca bir tarayıcının kullanılmasına izin verilerek üretkenlik de artırılmış olur. Microsoft’a göre, Windows 10’daki Edge, kimlik avı saldırılarına ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlamak için “Microsoft Defender SmartScreen” ile donatılmalıdır. Ayrıca Edge, kişisel oturum açma verilerinin tehlikeye girip girmediğini belirlemek için Darknet’i tarayan bir “Parola Monitörü” sunmalıdır.

Microsoft, bu duyurunun etkilerinin ve diğer teknik soruların ayrıntılı bir açıklaması için bir SSS sayfası oluşturmuştur.

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberlerimiz:

FLASH POINT CS:GO TURNUVASI 3. SEZON MAÇLARI ESA ESPORTS TWITCH KANALINDA OYUNSEVERLERLE BULUŞACAK!

Amazon’dan 9 Milyarlık Dev Satın Alma

Twitch, Türkiye’de Yeni Fiyatlandırmalara Gidiyor!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.