Instagram Link Çıkartmalarıyla Her Kullanıcının Hikayeye Link Bırakmasına İmkan Sağlayabilir!

Popüler sosyal medya platformlarından Instagram, hikayelere link ekleme özelliğini yeniden test ediyor. Kullanıcıların hikayesine ekleyebileceği link çıkartmaları sayesinde tüm kullanıcıların hikayelerine link koymasına imkan sağlanabilir.

Yaptığı yenilikler ve uygulamasına eklediği özelliklerle sıklıkla gündemde olan Instagram, yaklaşık 3 hafta önce içerik üreticilerin için iki yeni özelliğini duyurmuştu. İçerik üreticileri artık kendi profiline Instagram dükkanlarını ekleyebileceğini ve platform üzerinden ödeme seçeneğine sahip olan ürünleri öneren içerik üreticileri, önerdiği ürünlerden satılanlar olursa komisyon alabileceğini duyurmuştu. Bu özelliklerle ilgili daha detaylı bilgiye “Instagram, İçerik Üreticileri İçin İki Yeni Özellik Duyurdu!” yazımızdan ulaşabilirsiniz. Başka bir yenilikle gündemde olan platform, şimdi ise tüm kullanıcılarının işine yarayabilecek popüler bir özelliğini test ediyor.

Instagram, Influencer ve sosyal medya fenomenlerinin hikayelerinden gördüğümüz link koyma özelliğini test ediyor. Yukarı kaydırma özelliği olarak da kullanılan bu özellikle, bir influencer hikayesine bir link bıraktığında linke tıklayarak ilgili sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Şu anda bu özelliği her kullanıcı kullanamıyor, en az 10 bin takipçi sayısına ulaşmış profiller kullanabiliyor. Ancak, platformun yeniden test edilmeye başlanan bu özelliği sayesinde diğer kullanıcıların da hikayelerine link ekleyebilmesine olanak sağlanabilir.

Instagram’a Link Çıkartmaları Geliyor!

Platformun şu an test ettiği yeni özellikte, kullanıcı hikayesine link çıkartmaları ekleyebiliyor. Bir başka kullanıcı, o çıkartmaya dokunarak linkteki sayfaya yönlendiriliyor. Yani, herhangi bir sayfaya yönlendirilmek için yukarı kaydırma özelliğine gerek kalmıyor. Kullanıcıların tek yapması gereken hikayede bulunan çıkartmaya dokunmak. Ayrıca herhangi bir kullanıcı, link çıkartması kullanılan bir hikayeye yorum bırakabiliyor. Bildiğiniz üzere yukarı kaydırma özelliğiyle hikayeye bir link eklediğinde, kullanıcılar herhangi bir yorumda bulunamıyor ve ilgili siteye yönlendiriliyor. Yeni link çıkartmaları da tam bu noktada, şu anda belirli takipçilerin kullanabildiği link ekleme özelliğinden farklılaşıyor.

Link paylaşma çıkartmalarının şu anda her kullanıcıya sunulup sunulmayacağıyla ilgili bir bilgi bulunmuyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

Diğer yazılarımız için:

Efilli: Kişisel Verilerin Korunmasında Yerli Çözüm

DogeFather Sahalara Geri Döndü

Binance’in 30 Haziran’a Kadar Tüm Faaliyetlerini Durdurması İstendi! Binance’den Açıklama Geldi!

Genç Başarı Eğitim Vakfı ve MetLife Türkiye iş birliğinde düzenlenen “JA StartUp 2021 Türkiye”nin Kazananları Belli Oldu

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.