Instagram, İçerik Üreticileri İçin İki Yeni Özellik Duyurdu!

Instagram uygulamasından içerik üreticilerine iki yeni özellik müjdesi daha geldi. İçerik üreticileri artık kendi profiline Instagram dükkanlarını ekleyebilecek. Ayrıca Instagram üzerinden ödeme seçeneğine sahip olan ürünleri öneren içerik üreticileri, önerdiği ürünlerden satılanlar olursa komisyon alabilecek.

Son zamanlarda kendisine sürekli yenilik katan Instagram uygulaması 2 hafta önce Instagram ve Facebook Kullanıcıları Artık Beğeni Sayıları Gizleyebilecek! ve 1 ay önce Instagram Hikayelerine Altyazı Seçeneği Eklendi haberleri ile gündemdeydi. Şimdi ise özellikle içerik üreticilerinin yüzünü güldürecek iki yeni özellik daha geldi.

Instagram Uygulamasının Yeni Özelliği Affiliate Aracı

Uygulamaya gelen yenilikler bu sene ilk defa düzenlenen Creator Week etkinliğinde 3 gün boyunca Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg (Facebook’un kuruluş hikayesini ve Mark Zuckerberg’ün ilham veren başarı hikayesini merak edyorsanız Mark Zuckerberg, 12 Yaşında Bile Girişimci! yazımıza göz atmayı unutmyın.) tarafından açıklandı.

Zuckerberg’e göre uygulama yeni bir gelir modeli olan Affiliate aracı üzerine çalışıyor. Bu araç sayesinde içerik kullanıcıları önerdikleri ürünler üzerinden komisyon alabilecek. Fakat bu ürünlerin Instagram ödeme (check out) seçeneğine sahip olması gerekiyor.

Herhangi bir içerik üreticisi bu ürünleri önerdiğinde nasıl ki sponsorlu ürünleri önerdiklerinde “bu ürün sponsorludur” yazısı çıkıyorsa, komisyon aldıklarını belirten bir “komisyon için uygun şartlara sahiptir” yazısı çıkacak.

Native Affiliate aracının önümüzdeki aylarda yayına alınması planlanıyor.

Instagram Uygulamasının Yeni Özelliği Instagram Dükkanlarını Profile Ekleme

Yine Zuckerberg’ün bahsettiği yenilikler arasında yer alan profile dükkanları ekleme şu anda içerik üreticilerinin kullanımına açılmış durumda.

İçerik üreticilerinin bu özelliği kullanabilmeleri için profillerinin işletme hesabı olmalarına gerek yok. Uygulama üzerinde dükkanı olan her kullanıcı profiline ekleyebiliyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

13 Soruda Urbanite Venture ve Arzu Tekir

Prime Gaming Haziran Ayı Boyunca Battlefield 4’ü Ücretsiz Veriyor

YouTube Mobil Kullanıcıları İçin Platformuna Yeni Özellikler Ekliyor!

Vamos Fikir ve Yatırımcılık Ligi Harika Bir Finalle 30 Mayıs’ta Sona Erdi!

Prime Day 2021 Tarihi Belirlendi

John Hanke, Pokemon Go Oyununu Yaratan Adam

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.