Instagram Hikayelerine Altyazı Seçeneği Eklendi

Uzun zamandır hayatımızda olan Instagram, kullanıcıları için bir yenilikle daha geldi. Bu yenilik kullanıcıların daha önce IGTV’de kullandıkları gibi Instagram hikayelerine altyazı ekleyebilmesinden oluşuyor.

 

Kısmı ve tam kapanmaların hem Dünya’da hem ülkemizde etkili olduğu şu günlerde Instagram hikayelerinde hem çekenler hem de izleyenler oldukça rağbet gösteriyor bu nedenle de Instagram’da video içeriği her geçen gün  artıyor. Kullanıcılar özellikle de influencer olarak adlandırılan  kesim kendilerini hikayelerde gösterir, anlatır, ve soruları yanıtlar. Bunu yapmanın en kolay ve etkili yolu ise kendi sesleriyle yapmalarıdır. Bununla birlikte, birçok takipçi sosyal medyadayken sesi kapattığından (her otomatik oynatılan videoyu dinlemek zorunda kalmamak için), hikayelerine altyazı ekleme seçeneğinin gelmesini uzun zamandır bekliyordu. Bu aynı zamanda hikayeleri duyma engelli insanlar için de erişilebilir kılar. Şimdilik sadece İngilizce konuşan insanlar için altyazı imkanı olsa da kısa süre içinde bir çok dili kapsayarak insanlara büyük bir kolaylık sağlayacağı konuşuluyor.

Tam da bu insanlar için Instagram’ın artık yeni bir özelliği var: Instagram Hikayeleri için altyazı etiketi:

Altyazı Etiketi yalnızca iki ay önce bir test sürümü olarak mevcuttu, ancak birkaç gün resmi olarak piyasaya sürüldü ve Instagram patronu Adam Mosseri’nin yeni özelliği “Sound Off (Ses kapalı)” olarak adlandırdığı ve işlevini  tweet’tinde paylaştığını biliyoruz.

Yeni özellik

 

Artık Hikayelere, söylediklerinizi otomatik olarak metne dönüştüren bir başlık çıkartması ekleyebilirsiniz.

 

“Sesi kapat”, çokça aldığımız bir taleptir, bu nedenle bunun Reels’lara da gelecek olması beni heyecanlandırıyor. Ayrıca yakında bir avuç ülkenin ötesine geçmeyi umuyoruz.

Ona göre, etiket başlangıçta “birkaç ülkede” satışa sunulacak, ancak yakında daha fazlası da gelecek. Ek olarak, otomatik altyazılar yakında sadece hikayelerde değil, aynı zamanda Reels’larda da mevcut olacak.

Altyazı seçeneği örneğin GIF’lerin, müziğin ve soru etiketlerinin bulunduğu çıkartma seçiminde görünür. Çıkartma seçilir seçilmez Instagram transkripsiyon sürecini başlatır ve ekranda altyazılar belirir. Instagram ayrıca kullanıcılara renk, boyut gibi tasarım seçenekleri sunar. Hikayelerdeki metin bloğundan zaten bilinen farklı yazı tipleri arasından seçim yapabilirler.

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi çekebilecek diğer haberlerimiz:

MASAK Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcı Rehberi Yayınladı

Sony İle Discord İşbirliği Geliyor!

Clubhouse Android Kullanıcıları İçin Beta Testlerine Başladı

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.