Instagram’a Gelen Son Özellikler

Meta Instagramın Kullanıcıların İzlenmesini Engelliyor

Instagram kendi popülerliğini artırmak ve çağa ayak uydurmak için bir sürü adım atıyor. İşte yaptığı bazı özellikler: 

1)Dm Üzerinden Alışveriş Dönemi Başlıyor

Instagram Dm üzerinden alışveriş özelliğini kullanıma sundu. Önceden Instagram üzerinden satış yapan kullanıcılar ve satıcılar kendi sitelerine yönlendiriyordu. Buna son veren özellik sayesinde kullanıcılar Dm üzerinden kredi kartını kaydederek alışverişini tamamlayabilecek. Sadece alıcıya yönelik hamleler dışında da satıcılar ürün iadesi, stok durumu ve kargo takibi gibi özelliklere kavuşacak.

Instagram’a Gelen Son Özellikler

 

2)Instagram Hikayeleri 60 Saniye Oluyor

Instagram Reels videolarının süresini 60 saniyeden 90 saniyeye çıkarmıştı. Bunun ardından Instagram Hikayeler özelliğini de güncelledi. Hikayelerin artık süresi 60 saniye olacak.

Instagram’a Gelen Son Özellikler

3)Reels Beğeni Ve İzleme Sayıları Gizlenebilecek

Instagram kullanıcıların etki altında kalmamasına yönelik bir çalışma yaptığını açıkladı. Bu özellik kullanıcıların paylaştığı Reels’larda beğeni ve izlenme sayılarını gizleyebileceğini söyledi.

Instagram’a Gelen Son Özellikler

4)Instagram Profiline Sesli Arama Özelliği Geliyor

Instagram yeni getirdiği özellik ile profilimize sesli arama opisyonu ekleyebiliyoruz. Önceden profillere numara veya WhatsApp numarası eklemek zorunda kalınıyordu. Bu özelliğin asıl amacı ise işletmelere kolaylık sağlamak. Özellik zaten sadece işletme hesapları kullanabiliyor.

Instagram’a Gelen Son Özellikler

5)Instagram Avatarlar İle Tepki Verme Özelliği Yayında

Bildiğimiz üzere Instagram kendine Avatar özelliği getirmişti. Bu özellik sayesinde kendi avatarlarımızı oluşturabiliyorduk ancak avatarlarımız ile hiçbir şey yapamıyorduk. Instagram getiridiği bu özellik sayesinde Avatarlarımız ile tepki vermeyi yayınladı. Hikayelerimizde avatarlarımızı kullanabiliyor, hikayelere yanıt verebiliyor ve Instagram profil fotoğrafı olarak kullanılabiliyor. Özellik şuan da test aşamasında ancak yakın zamanda ekleneceği söyleniyor.

Instagram’a Gelen Son Özellikler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.