Instagram ve Facebook Kullanıcıları Artık Beğeni Sayıları Gizleyebilecek!

Instagram ve Facebook’taki diğer kullanıcıların çok sayıda beğeni aldığını hissediyorsanız, artık bununla ilgili bir şeyler yapabilirsiniz. Uzun süredir test edilen beğeni göstergesini gizleme fonksiyonları artık tüm kullanıcılar için mevcuttur.

Gelecekte Instagram ve Facebook, kullanıcılara beğeni sayılarını göstermeme seçeneği sunacak. Adam Mosseri Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bunun başarılı olma baskısından kurtulmaya yardımcı olması gerektiğini söyledi. “İnsanların, kendilerinin veya diğer insanların ne kadar beğeni alacağından daha çok arkadaşlarıyla iletişime ve ilham almaya odaklanmasını” istiyorlar. İşlev, ilk olarak fotoğraf ve video platformu Instagram’da ve birkaç hafta sonra Facebook’ta tanıtılacak.

Kullanıcılar iki yeni ayar seçeneğine sahip olur. Bir yandan, başkalarının katkılarıyla ilgili beğeni sayısını genel olarak gizlemeye karar verebilirsiniz. Kendi katkılarınız olması durumunda, her gönderi için ayrı ayrı benzer numaranın görüntülenip görüntülenmeyeceğini seçebilirsiniz. Beğen düğmesinin kendisi kaybolmaz.

Karar verme yetkisi kullanıcıya kalır

Instagram, 2019’dan beri beğeni göstergesinden feragat etmeyi deniyor. Mosseri, test aşamasındaki memnuniyetsiz katılımcılar, gönderilerin ve eğilimlerin alaka düzeyini belirlemek için beğeni sayılarına bağımlı olduklarını savunduklarını söyledi. Sonunda kararın kullanıcılara bırakılmasına karar verildi. Mosseri, birçoğunun bu sayıları gösterme ve göstermeme arasında karar veremeyeceğini söylüyor.

Mosseri,bu  yeni ayarlamanın platformların çalışma şeklini değiştirmeyeceğini söyledi. Gönderilerin sırasını seçen algoritma, bir gönderinin bir kullanıcı için ne kadar ilginç olacağına dair tahminlerde bulunur.Beğeni sayıları, bu tahminlerde bir faktördür, ancak daha önemli olan, bir kullanıcının beğendiği gönderiler veya videoları fotoğraflardan daha çok sevip sevmediğidir.

Mosseri, test çalışmalarının içerik üreticilerinin gelirlerini etkilemediğini vurguladı. Kullanıcıların davranışları da testlerde temelden değişmedi – ancak anketler onların daha memnun olduklarını gösterdi. Mosseri, “İnsanların Instagram ve Facebook’ta vakit geçirdiklerinde iyi olmalarını istiyorum” dedi.

“İyiyi güçlendirin, olumsuzu azaltın “

Mosseri, Instagram platformunda da kötü şeyler olduğunun farkında olduğunu vurguladı. Bir milyardan fazla kullanıcıyla, iyi ve kötü insanları bir araya getiriyorsunuz. Mosseri, “İyiyi pekiştirmek ve olumsuzu azaltmak bizim sorumluluğumuzdur.” Yeniliğin insanların bu platform hakkındaki düşüncelerini kalıcı olarak değiştireceğini düşünüyor, dedi Mosseri.

Beğeni sayılarıyla başa çıkma konusundaki uzun düşünceler, Instagram’da videolarıyla para kazanmaya çalışan bazı içerik üreticilerini oldukça şaşırttı. Yalnızca birkaç takipçisi olanlar özellikle endişeliydi: “İlgili olarak görülmek istiyorlar – ve ne kadar ilginç olduklarını göstermek istiyorlar”, örneğin beğeni sayısı hakkında.

 

Mart ayı başlarında Instagram, önceki test grubunun bir parçası olmayan birçok kullanıcı için Beğeni Göstergesinin yanlışlıkla kaldırılmasıyla büyük bir heyecan yarattı. Mosseri o sırada özür diledi ve sayılar hızla geri geldi.

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer haberlerimiz:

Instagram Hikayelerine Altyazı Seçeneği Eklendi

7 Adımda Başarılı Bir Instagram Reklam Kampanyası Yapmak

Avustralya’da Nasıl? Marc Raaz Anlattı!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.