İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 5 Faydalı Site

İngilizce metinler okuyarak İngilizcenizi tahmin edemeyeceğiniz kadar çok geliştirebileceğinizi biliyor musunuz? Bugün sizlere İngilizce metinler okuyarak kendinizi geliştirebileceğiniz birbirinden faydalı 5 tane siteyle geldik. Bu siteleri çok seveceksiniz, okumaya devam edin…

İngilizce Okuma Yapıp Kendinizi Geliştireceğiniz Birbirinden Faydalı 5 Site

1) News in Levels

Bu faydalı İngilizce içerik sitesinde seviyenize göre bir sürü okuma metini bulabilirsiniz. Siteye girdiğinizde okuma metinlerinin alt kısmında bulunan seviyelerden kendinize uygun olanı seçip pratik yapmaya başlayabilirsiniz. Aynı zamanda site içerisinde gramer gibi faydalı bölümler de bulunuyor.

Dilerseniz News in Levels internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

2) Engoo Daily News

Bu sitede ise daha çok ilgi çekici İngilizce haberler bulunuyor. Haberlerin alt kısmında İngilizce seviyeleri bulunduğundan bu sitede de kendi seviyenize uygun olan metini seçip okuyabilirsiniz. Ayrıca metinde geçen kelimelerin açıklamaları da yer alıyor. Siteye girdiğinizde karşınıza güncel haberler çıkıyor fakat kategori kısmından ilgili olduğunuz alanı seçebilir, level kısmından da kendi seviyenizi seçebilir bu şekilde kendinize uygun okuma metni bulabilirsiniz.

Dilerseniz Engoo Daily News internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

3) Science Alert

Bilime meraklıysanız ve bilim ile ilgili haberleri İngilizce okuyarak kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu site tam size göre! Siteye girdiğinizde diğer sitelerde de olduğu gibi özellikle bilim ile ilgili güncel haberler karşınıza çıkıyor. Yine sitede bulunan kategori kısmından da ilginize göre bulabileceğin farklı alanlar da mevcut.

Dilerseniz Science Alert internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

4) BBC News

BBC News birçoğumuzun adını en az bir kez duyduğu dünya çapında bilinen bir haber sitesi. Bu sitede de sıcak haberleri İngilizce okuyabilir kendinizi geliştirebilirsiniz. BBC News’te de birçok kategori bulunuyor. Ayrıca haberler; ülkeler, bölgeler olarak da ayrılabiliyor.

Dilerseniz BBC News internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

BONUS SİTE: BBC Learning English

Yine BBC’nin olan benim de çok sevdiğim bir siteyi önermeden geçemeyeceğim. Eğer İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız bu siteye göz atmanız lazım! Sitenin içinde birbirinden farklı etkinlikler, konu anlatımları, gramer ile ilgili yarışmalar bulunuyor ve İngilizce geliştirmek isteyenler için birebir. Aynı zamanda elektronik cihazlarınız için de uygulaması var.

Dilerseniz BBC Learning English internet sitesine de buradan ulaşabilirsiniz.

5) Health

Bu site daha çok sağlık ve tıp alanlarıyla yakından ilgilenenler için birebir.  Sağlık ile ilgili sıcak haberler ve bilgilendirici metinler bulunan bu sitede de kategorilere bakarak ilgili olduğunuz alana yönelebilirsiniz.

Dilerseniz Health internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Yurt Dışında İş Bulmak İsteyenler, Bu 5 Site Tam Size Göre!

CV’nizi (Özgeçmişinizi) Özenle Hazırlayabileceğiniz 5 Site

7 Aşamada Kariyer Planı Nasıl Yapılmalı?

İş Hayatında Başarı İçin Gerekli Olan Beceriler 2021

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.