İhtiyacın Varsa Kirala: Varsapp

Varsapp, kullanılmayan eşyaların güvenli bir şekilde kiraya verilebileceği bir platform. Siz değerli okuyucularımızı bu platform hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz mini bir röportajla baş başa bırakıyoruz.

1)Kimler tarafından, ne zaman kuruldu? Bugünkü ekip kaç kişi?

Varsapp; Zeynep Eliçin, Hande Sevinç, Doğuş Mert Aksoy ve Yaşar Karaali tarafından 18 Mayıs 2020 tarihinde kuruldu. Bugün ekip, Yazılım, Operasyon ve PR departmanlarına ayrılmış şekilde olmak üzere toplam 8 kişiden oluşuyor.

2)Ne kadar sürede geliştirdiniz?

İlk 6 ay içerisinde iş geliştirme kısmını tamamladık. Toplam 1 yıl içerisinde de yazılım tamamlanarak proje bugüne gelmiş oldu.

3)Girişiminizi kısaca tanımlar mısınız? Ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?

Varsapp, kullanılmayan eşyaların güvenli bir şekilde kiraya verilebileceği veya ihtiyaç duyulan eşyaların güvenli bir şekilde kiralanabileceği bir platform. Hizmetlerimiz arasında ürün sigortası, güvenli ödeme, canlı destek, hızlı teslimat ve ücretsiz kargo bulunmaktadır. Türkiye’de ilk kez günlük eşya kiralama sigortasını ve yine ilk kez eşya kiralamada online ödeme sistemini gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir problemde veya soruda bir telefon uzaklıkta olacağız, 7/24 canlı destek hattımız bulunuyor. Ayrıca çok güvendiğimiz bir hukuk bürosu ile çalışma halindeyiz, hem ürün kiralayan hem de ürününü kiraya veren kullanıcılarımızın haklarını en iyi şekilde korumaktayız.

varsapp

4)Girişiminize dair birkaç veri paylaşır mısınız?

Sitemiz yayında. Elektronik, Spor&Outdoor, Kitap&Hobi, Ev&Yaşam, Moda&Giyim, Anne&Bebek kategorilerinden ürünler siteye yükleniyor. Kullanıcılarımız sitemize üye olabilir, ürünlerini kiraya koyabilir ve ürün kiralayabilirler. Şu anda sitemizde aktif 348 kullanıcı ve 35 ürün bulunmaktadır. Açılışımıza özel %80 indirimimiz de bulunmaktadır.

5)Rakipleriniz kimler? Diğer benzer çözümlerden nasıl ayrışıyorsunuz?

Rakiplerimiz arasında direkt ve dolaylı olarak Türkiye’de Booqapp, Chiara, Renty, Bence Kirala ve Kiralabunu; yurtdışında ise Pearby ve FatLama yer almaktadır. Onlardan ayrılan en büyük noktamız , kendi ürünlerimizi değil ; sürdürülebilirliğe katkı sağlama amacı ile sitemizin kullanıcılarının eşyalarını kiraya verebiliyor olması, dolayısıyla fiyatlarımız rakip firmalardan çok daha uygun. Böylece hedef kitlemize de bir gelir modeli oluşturmuş oluyoruz. Diğer ayrışma noktalarımız ise sigorta ve güvence. Türkiye’de ilk kez günlük eşyaları sigortalıyoruz ve kiralama sürecinde herhangi bir sorun yaşanır ise, Varsapp güvence sistemi ile; tamir edilebiliyorsa üründe yaşanan hasar bedeli, tamir edilemiyorsa ürünün ikinci el satış bedeli kiralayan tarafından karşılanıyor.

6)Yatırım aldınız mı? Detayları paylaşır mısınız?

Henüz yatırım turuna çıkmadık.

varsapp

7)Gelir modeliniz nedir?

Ürün sahiplerinden sabit bir komisyon bedeli alıyoruz. Bu ücretin içerisinde kargo da yer almaktadır. İlerleyen dönemlerde farklı gelir modellerimizi de hayata geçireceğiz.

8)Daha önce başarılı/başarısız bir girişiminiz oldu mu?

Kendimize ait bir girişim deneyimimiz olmadı ancak ekip içerisindeki kişiler bireysel olarak çeşitli startuplarda görev aldılar. Zeynep ve Hande’nin bireysel olarak 2 yılı aşkın startup tecrübesi bulunmaktadır.

9)Eklemek istedikleriniz…

Günlük eşya kiralama Türkiye’de henüz yeni bir pazar olsa da Varsapp sayesinde kullanıcılar kendi eşyalarını kiraya vererek düzenli bir ek gelir elde edebilecek aynı zaman ihtiyaçları olan eşyalara daha ucuza erişebilecekler. Bu nedenle günlük eşya kiralamanın kullanıcı bütçesine de oldukça faydalı olucağına eminiz. Her yeni ürün aldığımızda bütçemizi aşıp gerçekten ihtiyacımız ve kalıcı olacak ürünlere ulaşamamak Varsapp ile eskide kalıyor, hem dünyamız hem de bireysel bütçemizi korumak için satın alma, ihtiyacın varsa kirala diyoruz. Kullanıcılarımızın ürünlerini güvenle kiraya koyabilmeleri için de gerek hukuksal boyutta gerekse canlı destek hattımızla var gücümüzle çalışıyoruz.

varsapp

10)Hedefleriniz, planlarınız neler?

Şu an başlangıç olarak C2C modelini hayata geçiriyoruz, bu modelde hedeflediğimiz verilere ulaştıktan sonra gelecek hedeflerimizde B2C ve B2B planlarımız var. Onları da ilerleyen dönemlerde kullanıcılarımızla buluşturacağız.

Varsapp projesi ile dünyanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamak ve bu anlamda herkesi bilinçlendirmek esas hedefimiz. Umuyoruz, gelecek nesiller için güzel bir dünya bırakabilme noktasında bizim de katkımız olacaktır.

*Bültenden düzenlenmiştir.

Varsapp’ın sitesini ziyaret etmek ve hizmetlerinden yararlanmak için buraya tıklayınız.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.