IdeaSoft : Yazılım Pazarı 2028’e kadar 15 Milyar Dolara Ulaşacak

IdeaSoft : Yazılım Pazarı 2028’e kadar 15 Milyar Dolara Ulaşacak

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, e-ticaretin sürekli büyümesinde yazılımın çok önemli olduğunu ve pazarın 2028’e kadar 15 milyar dolara ulaşacağını açıkladı.

IdeaSoft : Yazılım Pazarı 2028’e kadar 15 Milyar Dolara Ulaşacak

IdeaSoft Kimdir?

2005 yılında kurulan IdeaSoft, web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri sunmayı ilke edinmiş Türkiye’nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısıdır. IdeaSoft Libadiye Genel Merkez ve BÜDOTEK Teknopark AR-GE ekipleriyle internetten satış yapmak isteyenler için tüm gücümüzle çalışırken, müşterilerine sağladığı ücretsiz panel eğitimleriyle de 2016’dan bu yana 30000+ katılımcıya ulaştı. IdeaSoft ekibi, her yıl Deloitte tarafından resmi mali   raporlara göre düzenlenen ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği yarışmada 6 sene üst üste ödüle layık görüldü. Ayrıca; TEPAV Türkiye 100, Bilişim 500 ve birçok etkinlikte başarılarını ödülle taçlandırdı.

 

Dijitalleşmenin arttığı bu dönemde yazılımın önemine dikkat çeken IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara,

 “Pandemiyle birlikte yazılım pazarında katlanarak büyüme beklentisi var. Yapılan araştırmalarda dünyada 2021 yılında 6.2 milyar dolarlık bir pazar olduğu ve pazarın her yıl ortalama yüzde 15 oranında büyüdüğü öngörülüyor. Bu rakamın 2028 senesine kadar 15 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu rakamlar sadece büyük, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ürünlerini internetten satabilmelerine ve onların e-ticaret süreçlerini yönetebilmelerine olanak sağlayan e-ticaret sağlayıcıları için geçerli.” dedi.

IdeaSoft : Yazılım Pazarı 2028’e kadar 15 Milyar Dolara Ulaşacak

 

E-ticaret 350 milyar TL’lik hacme ulaşacak

Yaklaşık 2,5 senedir tüketicilerin online alışverişe alıştığını da sözlerine ekleyen Özkara,

“2021’in ilk 6 ayının sonunda e-ticaret başlayan işletme sayısı 320 bine çıktı. E-ticaret pazarında, 2021 senesinin ilk 6 ayı 2020’ye göre yüzde 75’lik bir büyüme gerçekleşmişti. Muhtemelen 2022’nin ilk yarısına kadar 350 milyar TL’lik bir hacme ulaşmış olacağız. 2021 yılı 2020’ye göre daha az bir büyümenin yaşandığı gibi oldu. Yine kümülatif 10 yıl ortalamasının çok çok üzerinde gerçekleşti ama 2020 yılına göre de bir miktar daha düşük büyüdü. Sebebi de 2021 yılı normalleşmenin olduğu bir yıl oldu. İnsanlar sosyalleşmeye ihtiyaç duydu, sıkıldılar, alışkanlıklarını özlediler. Fakat şöyle bir gerçek var ki online alışverişlerin hayatımıza getirdiği kolaylığı hem zaman anlamında hem de maliyet anlamında tecrübe etmiş olduk.” dedi.

 

Yazılım sektöründe çalışacak nitelikli kadroyu bulmakta zorlanıyoruz

Sektörün insan kaynağı konusunda yaşadığı sıkıntılara da değinen Özkara;

“Yazılım sektöründe olumsuz etkiler de yaşadık. Yüksek ve hareketli döviz kuru, insanların artık evinden uzaktan çalışabiliyor olması bir dezavantaj yarattı. Yazılım sektöründe çalışacak, yetişmiş, nitelikli kadro bulunması çok zorlaştı. Tüm işletmeler bu sıkıntıyı yaşıyor. Yazılımcıların büyük çoğunluğu yurtdışına hizmet vermeye başladı. Önceden yurtdışına gidip yerleşmek bir hayat kurmak gerekiyordu, artık uzaktan çalışabildikleri için yazılım sektöründe istihdam anlamında ciddi bir problem var.” dedi.

*Bültenden Düzenlenmiştir

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.