İç Mekan LED Ekranların Teknik Özellikleri ve Performansı

Elektronik bir ürün satın almadan önce teknik özelliklerinin en iyi şekilde araştırılması gerekli. İki farklı fiyata sahip ürünü değerlendirirken teknik özelliklerine bakılmaması durumuna büyük hatalar yapılabilir. Her zaman harcanan ücretin karşılığının alınması gerekiyor. LED ekranlar için de durum farklı değil. Led ekran teklif alacak olan firmalar her zaman satın alacakları LED ekranların teknik özelliklerini talep ediyorlar.

LED ekranlar son dönemde reklamcılık faaliyetlerinin başrol oyuncularından bir tanesi haline geldi. Çok sayıda önemli işletme LED ekranlarla donattıkları alanlarda insanlara hizmet veriyor. Tabi ki bu ekranların her biri aynı özelliklere sahip değil. Belli başlı teknik özellikleri bakımından birbirinden ayrılıyorlar. Biz de bu teknik özelliklerin değerlendirildiği bir yazıyı sizler için hazırladık. Artık çok daha bilinçli bir şekilde LED ekran alışverişi yapmaya hazırlanın.

LED Ekranlarda Piksel Aralığı

Üreticilerden led ekran teklif alacak olan işletmelerin dikkat etmesi gereken ilk etmen piksel aralığı. LED ekranlar yan yana gelmiş olan çok sayıda diyottan oluşuyor. Diyotların tamamı belirli bir sistem bağlı olarak yanıyor ve ortaya çıkardıkları renkler ile görüntüler oluşuyor. Bu diyotların her biri piksel olarak değerlendirilmekte. Piksel aralığı ne kadar az olursa diyotların arasındaki mesafe o kadar düşük oluyor.

Piksek aralığı düşük olan iç mekan led ekran ürünlerinin maliyeti de doğal olarak fazla. 1 metrekarelik bir ekranda piksel aralığı iki kat azalırsa kullanılan diyot sayısı 2 kat artar. Bu da önemli bir maliyet artışı anlamına gelir. Maliyetin yükselmesi satış fiyatlarında artışa sebep olabileceğinden işletmeler bunu istemez. Ancak diyot sayısındaki artışın olumlu etkileri de bulunuyor.

LED ekranlarda piksel aralığı ne kadar düşük olursa görüntü kadar net olur. Bu aralığın minimum seviyede olması, ekranın görüntüye muhteşem bir şekilde cevap verebilmesini sağlar. Görüntünün akıcılığı son derece iyi düzeyde olur. Çok uzak mesafelerden bakıldığında dahi görüntüler rahatlıkla seçilmektedir. Piksel aralığı daha düşük olan bir LED ekran satın alındığında daha kaliteli bir ürün satın alındığı söylenebilir.

LED Ekranların Enerji Tüketimi

İşletmeler iç mekan led ekran teklif alırken enerji tüketimini de her zaman danışıyorlar. Çünkü enerji tüketimi fazla olan LED ekranların satış fiyatları düşük olsa da işletme masrafları çok fazla oluyor. Haliyle işletmeler sürekli olarak daha fazla ücret ödemek zorunda kalıyorlar. Her işletme enerji tüketimi minimum düzeyde olan LED ekranlara yönelim gösterme gayretinde oluyor.

LED ekranların enerji tüketimleri dünyaya verilen zarar düşünüldüğünde de çok önemli. Piksel aralığı düştükçe daha fazla diyot kullanımı ile daha çok enerji tüketimi ortaya çıkıyor. Ancak bazı modeller arasında karşılaştırma yapılırken aynı piksel aralığında farklı enerji tüketimlerini gözlemliyoruz. Böyle durumlarda her zaman daha düşük enerji tüketen ürünlere yönelmek gerekiyor. Böylece dünyada üretilen enerji en verimli şekilde kullanılmış oluyor ve faturalar da makul düzeylerde kalabiliyor.

İç Mekanlarda LED Ekran Boyutlandırması

LED ekranlarda en önemli etmenlerden bir tanesi de boyutlar. İç mekan led ekran satın alacak olan işletmeler alanları kısıtlı olduğundan o alanı tamamen değerlendirebilecek olan ürünlere yöneliyorlar. Burada boyutların büyümesi ile maliyetin artması söz konusu. Ancak çok küçük ebatlarda ya da farklı şekillerde bir LED ekran satın almak da maliyetli olabilir.

Mağazaların içerisinde yer alan silindir kolonlar için iç mekan led ekran teklif alan işletmeler çok büyük maliyetler ile karşılaşabilir. Çünkü bu kolonları kaplayacak olan LED ekranlar da silindir formuna uygun oluyor. Çok daha zor üretilebilen bu LED ekranların maliyetleri yükselmekte. Bunun için her zaman boyutlara ve LED ekran şekillerine dikkat edilmesi şart.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.