7. İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı Başvuruları Devam Ediyor

Kale Grubu kurucusu merhum İbrahim Bodur’un değerlerini yaşatmak ve sosyal girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla 2017 yılında hayata geçirilen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın yedincisi için başvurular devam ediyor.

Impact Hub Istanbul’un desteğiyle düzenlenen ödül programında başvurular; Erken Aşama, İleri Aşama, İş Birliği ve Gençlik Kategorileri kapsamında 10 Nisan tarihine kadar ibrahimbodurodulleri.com internet sitesi üzerinden kabul edilecek.

Kale Grubu’nun kurucusu merhum İbrahim Bodur’un mirası ve değerlerini geleceğe taşımak amacıyla yedi yıl önce hayata geçirilen ve sosyal faydayı ilke edinen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın yedincisi için başvurular devam ediyor.

Dünyaya ve çevreye karşı kendini sorumlu hisseden sosyal girişimcilerin yer aldığı ve sosyal faydanın ön planda olduğu İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı aynı zamanda sosyal girişimcilik ekosistemini de çoğaltmayı hedefliyor.

Tam altı yıldır 1.300’den fazla sosyal girişimciyi bir araya getiren ve kolektif bir bilinç oluşturan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı başvuruları, 30 Ocak Pazartesi günü başladı. Erken Aşama, İleri Aşama, İş Birliği Kategorisi ve Gençlik Kategorisi olmak üzere tüm başvuruları kapsamına alan programa, 10 Nisan tarihine kadar başvuru kabul edilecek. Başvurular buradaki internet sitesi üzerinden alınacak.

Ayrıca bu yılki Gençlik Kategorisi’ndeki güncellemeyle 18-25 yaş arasında yer alan, henüz şirket kurmamış ve satış yapmamış, fon veya ödüllerden bir gelir elde etmemiş, fikir aşamasındaki genç sosyal girişimci adayları da başvuru yapabilecek. Bu kategoride ödül kazanan sosyal girişimler aynı zamanda Social Impact Award Türkiye 23 programına da geçiş hakkı kazanacak.

ibrahim bodur sosyal girişimcilik programı

Deprem bölgesi için anlamlı program…

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın yedincisi için başvurular devam ederken diğer yandan da hibe programı devreye girdi. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili derinden etkileyen deprem felaketi kapsamında hazırlanan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Topluluk Destek Programı, bölgedeki sorunlara sürdürülebilir çözümler üreten sosyal girişimcileri desteklemek amacıyla geliştirildi.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı ekosistemine bugüne kadar dahil sosyal girişimlerin başvuru yapabileceği program, projelerin uygulama yeri doğrudan deprem bölgesi olabileceği gibi proje faaliyetlerinin bir kısmı veya tamamının masa başı olarak planlanmasını da kapsıyor. Program kapsamında toplam 2 Milyon TL hibe dağıtılması hedefleniyor.

Sosyal Girişimcilerle ‘Hayata Değer’ Buluşması

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın organik bir uzantısı olan ve geçen yıl ilk defa hayata geçirilen “Hayata Değer Buluşması” bu yıl İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Töreni ile birleşiyor.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı için yeni bir heyecan olan bu konsept 8 Haziran’da tüm sosyal girişimcileri ağırlayacak.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı kategorileri:

Erken Aşama: Belli bir bölgede pilot uygulaması bulunan, yarattığı sosyal etkinin yaygınlaşma potansiyeli bulunan ve en fazla 2 senedir aktif olan sosyal girişimcilerin başvuruları kabul edilmektedir. Ödül miktarı 150.000 TL’dir.

İleri Aşama: Faaliyet gösterdiği alanda sosyal/çevresel sorunun çözümü için geniş çaplı bir değer önerisi sunan, 2022 yılının başından itibaren 250.000 TL ve üzeri gelir elde etmiş veya minimum 2 senedir resmi olarak faaliyet gösteren sosyal girişimlerin başvuruları kabul edilmektedir. Ödül miktarı 150.000 TL’dir.

İş Birliği Kategorisi: Sosyal girişimcinin sosyal faydayı/etkiyi çoğaltmak amacıyla kamu/özel sektör veya STK’lar ile bir araya geldiği iş birliği projelerine ilişkin başvurular kabul edilmektedir. Ödül miktarı 150.000 TL’dir.

Gençlik Kategorisi: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yönelik çözümler yaratmak üzere harekete geçmiş, tüm kurucuları 18-25 yaş arasında yer alan, henüz şirket kurmamış ve satış yapmamış, fon veya ödüllerden bir gelir elde etmemiş, fikir aşamasındaki genç sosyal girişimci adaylarının başvuruları kabul edilmektedir. *Ödül miktarı 30.000 TL’dir.

*Ödül kazanan sosyal girişim aynı zaman Social Impact Award Türkiye ‘23 programına geçiş hakkı kazanacaktır ve kazanan sosyal girişim program çerçevesinde kapasite geliştirme desteği almaya hak kazanacaktır.

ibrahim bodur sosyal girişimcilik programı

İBRAHİM BODUR KİMDİR?

2016 yılında aramızdan ayrılan Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur, henüz 27 yaşındayken 900 nüfuslu Çan’da adım attığı iş hayatı boyunca pek çok ilki gerçekleştirdi. 88 yıllık ömrü boyunca, kurmuş olduğu 17 şirketin çatısı altındaki 5 binden fazla çalışanın geleceği için soluk almaksızın çalıştı; “Sizi siz yapan öz değerlerinize sahip çıkın; çünkü onlar sizi bir ağacın kökleri gibi ayakta tutacaktır” inancıyla doğduğu topraklara hizmet etmeyi bir gün bile bırakmadı. İbrahim Bodur, yalnızca ekonomiyi değil, sosyal ve kültürel hayatı da renklendirmeyi, sosyal refah ve eğitim seviyesini yükseltmeyi görev bildi.

Sanayiyi iş gücünün ayağına götüren İbrahim Bodur, Çanakkale’den Mardin’e; Erzurum’dan Isparta’ya Anadolu’nun birçok kentine yatırım yaparak yerel kalkınmanın öncülerinden biri oldu.

Yapılan sayısız yatırımı, eğitime verilen sürekli desteği sürdürülebilir kılmak adına Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfını kurdu. Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile geliştirilen projeler, mesleki eğitim kursları ve yenilenen yüzlerce köy okulunun yanı sıra üniversite öğrencilerine verilen burslar sayesinde pek çok parlak genç başarıyla mezun oldu.

Yaşadığı toprakların ve birlikte çalıştığı insanların değerini bilmekle yetinmeyen; onlara değer katmayı düstur edinen İbrahim Bodur, Çekoslovakya Devlet Nişanı’ndan ‘Cavaliere del Lavoro’ İtalyan Devlet Nişanı’na, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ndan Uluslararası Aldo Villa ödülüne kadar dünyanın dört bir yanında pek çok ödüle layık görüldü.

İbrahim Bodur, yarım yüzyıldan fazla süren sanayi yolculuğunda, attığı her adımda sosyal fayda sağlamayı ve ürettiği değerleri toplumla paylaşmayı önemsedi. Vefatının ardından hayata geçirilen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü de bu inanç doğrultusunda toplumsal sorunları çözmek için harekete geçen sosyal girişimcilere destek olmayı amaçlıyor.

Merhum İbrahim Bodur, küresel vizyonu, cesareti ve hayırseverliğiyle bugün bile binlerce tohumun filizlenmesi için ilham kaynağı olmayı sürdürüyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.