Horacio Pagani Kimdir?

Pagani

 

Horacio Pagani 20 Kasım 1955’te Arjantin’in küçük bir kasabası olan Casilda’da İtalyan kökenli, uzun yıllar fırıncılık yapmış bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Pagani gençlik yıllarına geldiğinde aklında sanatta mı yoksa mühendislikte mi kariyer yapmak istediği konusunda sorulara sahipti.Bir gün babasının abone olduğu “Reader ‘s Digest” adlı dergide neredeyse aklındaki sorulara cevap niteliğinde olan Leanardo Da Vinci’ye ait bir söz ile karşılaştı: “Sanat ve bilim el ele yürüyebilen iki disiplindir.”Bu cümleyi okuduktan sonra aslında bir seçim yapmak zorunda olmadığını fark etti. Pagani’nin artık ihtiyacı olan tek şey bu felsefeye katılmak ve yerine getirmek için doğru alanı bulmaktı.Otomobil dünyasının bu felsefeye çok uygun olduğunu gördü ve bu alanda kariyer peşinde koşmaya başladı.

Pagani

Pagani Aslında küçük yaşlardan beri spor arabalar yapacağına inanarak büyümüştür.12 yaşında balsa ağacından ve çikolata kutularından spor arabaların maketlerini oluşturmuş ,15 yaşındayken Casilda’da bindiği bir motosiklet yapmıştır öyleki doğduğu kırsal kasabanın hayal ettiği mühendislik kariyeri için yeterli olmayacağını en başından beri hissetmiş , kendini işçilik konusunda geliştirmek için küçük bir dükkanda çalışmıştır.20’li yaşlarında ise bir çok başarı elde etmiştir.

  • 1971: Kendisi bir motor tasarlamış ve inşa etmiştir.
  • 1972-1974 yılları arasında Arjantin La Plata Üniversitesinde endüstriyel tasarım okudu.
  • 1975: Arjantin Rosario Üniversitesinde makine mühendisliği okudu.
  • 1977: Bar mobilyaları tasarladı ve üretti.
  • 1978: Karavan ve römorklar inşa etti ve F2 tek kişilik yarış arabası inşa etti.
  • 1981: Pick-ups,Toyota Hilux ve Peugeot için fiberglas kabinler üretti.
  • 1982: Londara’daki The Royal College of Art ve ABD’deki The Art Center için Uluslar -arası Rotary klübü tarafından verilen iki adet burs ödülü kazandı.

Pagani

Bu başarıların yanı sıra Pagani Formula 2 yarışlarında olduğu zaman çocukluk kahramanı Mnual Fangio ile tanışması en büyük dönüm noktasıydı. Pagani ,Fangio’yu  başarılarıyla etkilemişti.Pagani’yi sektörün Lamborghini ,Mercedes-Benz,Ferrari gibi sektörün seçkin dünyası ile tanıştırdı ve İtalyan otomobil şirketlerinden birinde çalışma fırsatı vererek finansal destek ve geleceğini inşa etmesi adına tavsiye mektubu yazdı.

Pagani ,1983 yılında bu mektupla hayallerinin peşinden gitmek için İtalya’ya uçtu.Ardından Lamborghini’de düşük bir pozisyonda çalışmaya başladı. 1984’te bölüm başkanı olma fırsatı bulduğunda kompozit malzeme bölümünü açtı ve burada en büyük tasarım şaheseri  Countach 25th Anniversary’i ortaya çıkararak Lamborghini ile çalışmaya devam etti.Bu 21.yüzyılda  ikon haline gelecek bir arabaydı.Daha sonrasında Coubtach 5000 Quattrovalvole’u piyasaya sürdü.Ancak  ilerleyen zamanlarda Pagani ,Lamborgihini’ye sunduğu birçok önerinin kabul edilmiyor olmasından rahatsız oldu ve 1991 yılında Lamborgihini’den ayrıldı. 1992 yılında Pagani Automobili Modena adlı karbon fiber kompozittler yapan danışmanlığını kurdu ve hayal ettiği noktaya ulaştı.

Pagani

Horacio Pagani elde ettiği bu başarıları ne istediğini anlamaya çalışması kendine fırsatlar yaratmasına borçludur. Başarıda pes etmeden ilerlemenin , küçük adımların birikiminin bir örneğidir adeta.Horacio Pagni’den ilham aldığınız nice başarılara..

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer #Başarı hikayeleri yazılarımız İçin tıklayınız.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.