Höga: 374 Parçayla Evde Birleştirilebilen Araba

Höga: Artık Arabalar Evde Birleştirilebilecek  

ABDli bir endüstriyel tasarımcı Ikea ve Renault özelliklerini birleştirerek, şehir için insanların kendi kendine yapabilecekleri bir araba tasarladı. Küçük araç son derece pratik görünüyor. 

 

 

Amerikalı tasarım öğrencisi Ryan Schlotthauer’ın Renault ve kendinden montajlı mobilya devi Ikea’nın yönetiminde bir şehir otomobili geliştirmek için 15 haftası vardı.  Ikea mobilyalarında her zaman olduğu gibi, müşteriler araba bileşenlerinin bulunduğu kutuyu Ikea deposundan almalı ve ardından aracı kendileri monte etmelidir. 

 

 

Schlotthauer prototipin adı olarak, kendisini tamamen Ikea’nın önceki ürün adlarıyla bağdaştırmak istedi ve ona İsveççe’de “büyük” anlamına gelen “Höga” adını verdi. 

Küçük bir şehir arabasını Ikea’nın kendin yap modeli olarak nispeten düşük bir fiyata sunma fikrinde büyüleyici bir şey var. Otomobil tasarımcısı Ryan Schlotthauer’in Ikea ve Renault yönetiminde tasarladığı simetrik yapılı Höga, kompakt tasarımı ve önde ve arkadaki geniş kanatçıklarıyla son derece pratik görünüyor. Tekerlekli sandalye kullanıcıları için kolay erişimin yanı sıra düzenli iç mekan ve kendi tabletinizi veya akıllı telefonunuzu gösterge ekranı olarak kullanma fikri de harika. 

 

 İç mekan net bir şekilde düzenlenmiştir ve aracın kısa uzunluğundan dolayı sadece iki kişilik bir koltuk sunar.   

374 parçanın montajı, birçok müşteri için başlangıçta varsayıldığından çok daha zor olabilir çünkü arabalar mobilyalardan çok daha karmaşıktır. 🙂  

 

Diğer bir kritik nokta ise güvenliktir özellikle küçük şehir arabaları sadece minimum buruşma bölgelerine sahiptir. Mercedes, Smart için güvenli bir yolcu hücresi geliştirmeye yüz milyonlarca Euro yatırım yaptı. Renault ve Ikea henüz Höga için bu geliştirmeyi yapmadı. İlgililer bahsedilen sorunları çözerse, Höga ustaca basit, uygun fiyatlı ve pratik bir şehir arabası olacaktır. 

 

 

Karton ve geri dönüştürülmüş malzemeler:

Kit, hava koşullarına dayanıklı karton ve diğer çevre dostu malzemelerden oluşmaktadır müşteri toplam 374 parçayı bir araya getirmelidir. Şimdiye kadar sadece sanal olarak var olan projenin olası fiyatının 5,300 Euro olduğu tahmin ediliyor, ancak şu ana kadar pil ve motor hakkında hiçbir veri bilinmiyor. 

 

Mümkün olan en küçük kutuda mümkün olduğunca az parça:

Ryan Schlotthauer, işin en zor kısmının, arabayı hala çok büyük olmayan bir kutuya sığacak kadar az parça halinde teslim etmek olduğunu vurguladı. Ikea ve Renault’nun gerçekten Höga’yı yapıp yapmayacağına henüz karar verilmedi ancak Schlotthauer, elbette bunun uygulanmasını görmek istiyor. 

 

İlham Almaya Devam Edin!

Güneş Gözlüğü, Okyanusta Bulunan Plastik Atıklarından Tasarlandı!

Canon, Çin’deki Ofisinde Gülümsemeyen Çalışanları İş Yerine Almayacak

Cool Under the Sun Projesiyle Yiyecek ve İçeceklerinizi Soğutan Plaj Şemsiyesi

Yenilikçi Bir Ayakkabı Tasarımı , Görme Engelli İnsanları Engellere Karşı Uyarıyor! 

Ekilebilen Yemek Kitabı İle Tanışın!

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

 

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.