/

Hextech Green, Lonca GSYF’den Aldığı Yatırımla 5 Ülkeye İhracat Gerçekleştirdi

Tarım sektöründe yaşanan güncel sorunlara yönelik geliştirdiği 28 farklı ürünle dünya genelinde hizmet vermeyi hedefleyen Hextech Green girişimi, Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki KT Portföy’ün kurduğu Lonca GYSF’den 2 milyon TL’lik yatırım aldı. Hextech Green, aldığı yatırımla üretimi artırarak kısa sürede 5 ülkeye ihracat yaptı.  

Tarımsal üretimin dış iklimden etkilenmeden daha az kaynakla ve daha çok verimle kırsal alanların yanı sıra şehir merkezlerinde de devam edebilmesi için yeni nesil iç mekân tarım teknolojisi geliştiren Hextech Green (HTG), KT Portföy tarafından kurulan Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan 2 milyon TL’lik tohum yatırımı aldı. Hextech Green, aldığı yatırımla üretimini artırarak kısa sürede 5 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirme başarısı gösterdi.

Hextech Green, tarım sektöründe yaşanan sorunlara çözüm olarak geliştirdiği 28 farklı ürün aracılığıyla tarımsal ekosisteme sağladığı faydalarla öne çıkıyor. Barındırdığı mekanik donanım çözümleri, bulut tabanlı ve gömülü yazılım, mobil uygulama ve sensör teknolojileri ile kendi elektrik enerjisini ve sulama suyunu üreten HTG, yapay zeka ve makine öğrenimiyle doğru ve yeterli üretim girdilerinin (su, ışık, havalandırma, CO², sıcaklık) kullanılması için sürekli optimizasyon ile üretim sürecinde zaman, su ve enerji tasarrufu sağlayarak kimyasal kirlilik içermeyen bitki ve meyve üretimi gerçekleştirebiliyor.

“5 ülkeye ihracat gerçekleştirdik”

Hextech Green kurucu ortağı Bilge Akgün, 2 milyon TL’lik yatırımla ilgili yaptığı açıklamada, “Günümüzde küresel ısınma, iklim değişikliği, kuraklık gibi pek çok sebeple gıda güvenliği tehlike altında olup geleneksel tarım uygulamaları bu sürecin iyileştirilmesi noktasında yetersiz kalıyor. Daha az alan kullanarak daha fazla ürün elde etmenin önemi tüm dünyada her geçen dönem artıyor. Çok küçük alanlarda, az kaynakla, çok miktarda temiz gıda üretilmesini sağlayacak bir teknoloji geliştirme hedefiyle 2016 yılında ziraat mühendisi bir anne ve işletme mezunu kızı olarak HTG şirketimizi kurduk.

5 yıllık Ar-Ge çalışmalarımız ve 15 kişilik ekibimizin emekleriyle ortaya çıkan teknoloji seviyesi yüksek HTG konteyner seralarla, teknik bilgisi hiç olmayan insanlar dahi %100 başarı oranıyla ve AB’nin Yeşil Mutabakatı ile uyumlu üretimle endüstriyel tarım yapıyor, çok miktarda temiz gıda üretebiliyor. Şimdiye kadar KOSGEB ve TÜBİTAK gibi kamu kurumlarından aldığımız hibelerle ve melek yatırımlarla Ar-Ge çalışmalarımızı yürüttük. Lonca GSYF’den aldığımız yatırımla üretimi artırıp 5 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. HTG’nin global bir marka olması hedefinde önce Almanya, ardından Amerika’da şube ve satış-dağıtım merkezleri kurma görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Hextech Green

“Tarım odaklı girişimcilik alanına yatırımlarımızı sürdüreceğiz”

KT Portföy Genel Müdürü Hamit Kütük ise “Tarımsal üretimin yeterli yoğunlukta gerçekleşememesi sebebiyle dünyada 800 milyon insan açlık çekiyor ve her 60 saniyede bir 11 kişi açlıktan ölüyor. 2050 yılına gelindiğinde dünya nüfusu 2 milyar kişi daha artacak. Gıda güvenliğinin sağlanması için yeterli miktarda sağlıklı ve kaliteli gıdayı erişilebilir fiyatlarla üretebilmek gerekiyor. Hextech Green bu konularda çalışmalarını yoğunlaştırarak geliştirdiği teknolojik ürünlerle insanların yılın 12 ayı, istedikleri her yerde, düşük fiyatlarla temiz gıdayı üretebilmesini sağlıyor.

Lonca GSYF’nin ana yatırımcısı Kuveyt Türk, sürdürülebilirlik ve tarım teknolojilerine büyük önem atfediyor. HTG, sağladığı katma değer ve patentli yeni teknolojileri ile ihracat alanında güçlü bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Girişimcimiz Bilge Akgün de ziraat mühendisi olarak ülkemizde geliştirdiği tarımsal teknolojiler sayesinde gıda güvenliği gibi önemli bir alanda katkı sağlamaya devam ediyor. Biz de KT Portföy olarak, stratejik önem atfettiğimiz tarım odaklı girişimcilik alanına yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Hextech Green

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.