Her Girişimcinin Kendisine Sorması Gereken 7 Soru

Her Girişimcinin Kendisine Sorması Gereken 7 Soru

Daha iyi, güzel ve verimli bir yıl geçirmenin ilk adımı önceki yılları gözden geçirmektir.

Her yılınızı bir öncekinin aynısı olarak geçirmemeyi garanti etmek için izlenebilecek tek yol geride kalan 365 günü detaylı olarak göz geçirmek olacak ve bir sonraki yılınız için bir plan yapmalısınız.

Rutinlerimize bağlı yaşamak konfor alanımızın parçasını oluşturmaktadır. Şunu unutmamalısınız ki, rutinleriniz bazen sizi kısır döngünün olduğu yaşam biçimine sürükleyebilir. Olmak istediğiniz konuma varmanız zorlaşabilir, bazen imkansız hale gelebilir.

Çoğumuz bazı yılları kişisel gelişim anlamında aynı şekilde geçirmiş olabilir, mutlaka işte ya da yakın ilişkilerde bu durumda olan kişileri tanıyor olabiliriz. Belki bir girişimcisiniz, her yılın birbirinin aynısı olarak geçtiği bir kurumsal şirkette çalışıyorsunuz.  Ancak gerçek şu ki, kendinize dürüst olmazsanız ve hayatınıza çıplak gözle bakmazsanız bir şeyleri değiştirmek imkansız hale gelecektir.

Bir girişimciyseniz ve büyümeyi hedefliyorsanız, yapmanız gereken tek şey durmak ve düşünmektir. Bu noktada bir yıllık gözden geçirmede kendinize sorup ve cevap arayacağınız 7 soruyu sizlerle paylaşmak isteriz.

1)Kime minnettarsınız? Ne için minnettarsınız?

Her Girişimcinin Kendisine Sorması Gereken 7 Soru

Bu sorumuza cevabınız herhangi bir şeyin varlığını taktir etmek ve ona minnettar kalmak olacaktır. Bu mentorünüz, herhangi aile üyeniz ya da size ilham veren figür olabilir. Ne olduğunun çok önemi yok. Çoğu zaman başkalarına özeniriz ve onlara saygı duyarız. Çünkü onlarda kendimize verebileceğimiz yararlı şeylerin varlığını görürüz.

2)Kendinize minnettar olduğunuz şeyler nelerdir?

Girişimci ve iş sahibi olarak, başkalarının güçlü yanını ve zayıf yanını ortaya çıkarmak oldukça kolay. Lider olarak bunlar sizin rolünüzdür. Ancak bunu kendiniz için yapmanız zaman zaman kolay olmayabilir. Bu sebeple, bir önceki yıl sergilediğiniz güçlü yanlarınızı ortaya çıkarmanız ve bir sonraki yıl yıl bu yanlarınızı güçlendirebilmenin yolunu bulmak için zaman harcayın.

3)Yeni yılda neleri hayatınızdan çıkarmak istersiniz?

Sizin ilerlemenize nelerin engel olduğunu kendinize dürüstçe itiraf ederseniz geleceğinize dair düşünce ve hisleriniz hafifler. Bu bir ürün tanıtımının, iş ortaklığının, bir çalışanın terk edilmesi anlamına gelebilir. Bu konuda, neyin ya da kimlerin sizin enerjinizi daha fazla tükettiğini anlamaya çalışın.

4)Bir önceki yılda en çok neyi sevdiniz?

Her Girişimcinin Kendisine Sorması Gereken 7 Soru

Bir önceki yılı gözden geçirirken sadece yapılan hatalara ve pişmanlıklara dair yapılmamalıdır. Yıl boyu kazandığınız büyük başarılarınızı ve değerli anlarınızı da kutlamalısınız. Geçtiğiniz yıl ne kadar zor geçse de, örneğin sevdiklerinizin varlığını anlayıp, şükredip bunu da başarı olarak sayabilirsiniz. Bu sebeple yeni yılda daha çok pozitif an yaratabilmek adına sahip olduklarınıza şükran duymalısınız.

5)Yeni yılın ne için daha fazla ya da daha farklı olmasını dilersiniz?

İşinizin, kariyerinizin ve kişisel yaşamınızın hangi alanında neyi daha çok istediğinizi gözden geçirmelisiniz ve her bir alan için nasıl değişiklikler yapmak istediğinize dair liste oluşturmalısınız.

6)Bir önceki yılın bütünüyle kapatmış olmayı hissetmek için nelere ihtiyacınız var?

Yeni bir yıla temiz başlangıç yapmak için, önceki yılda açılan ve istenmeyen kapıların neler olduğunu tespit edin ve bu kapıları ardına kadar kapatın. Örneğin: bir önceki yılı sürekli olarak bir şeylerden korkarak geçirdiyseniz, bir sonraki yılın büyük kısmını konfor alanınızın dışında geçirin. Böylece konforsuzlukta da konfor olduğunu anlayabilirsiniz.

7)Önünüzdeki haftada sizi neler bekliyor?

Her Girişimcinin Kendisine Sorması Gereken 7 Soru

Büyük bir resme bakmak ne kadar kıymetli olsa da, o anda olmanın ve o anki ihtiyaçları değerlendirebilmenin gerçek hazine olduğunu unutmamalısınız.

Aynı şekilde hayata bir kuşun gözüyle bakabildiğiniz zaman, bir şeylere yakın bakarak mikro ölçüde nelere ihtiyaç duyduğunuzu anlayabilirsiniz. Aynı zamanda, önceki yıldaki büyük resmi zihninize yerleştirip, bu resme göre günlük kararlar alıyor olmanız da gerekmektedir.

Hayatımızın hangi bölümünde olursa olsun, yaşadığımız her şeyi gözden geçirmek ve yeni hedefler kurmak, geçmiş yıllarda ne yaşamış olursanız olun, sizleri çok daha başarılı kılacaktır.

https://www.internhaber.com/jeff-bezosu-ne-kadar-taniyorsun/

Dikkat Dağınıklığı Nasıl Önlenir?

2021 Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

Startup Nedir?

2021’DE YAPILACAKLAR LİSTESİ

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.