Her Girişimcinin İzlemesi Gereken 5 Film

Girişimci bir insanın normal işte çalışan birinden en büyük farkı sanırım ilham olarak gelen iş fikirlerini gerçek hayata geçirmeye çalışmasıdır. Bu yüzdendir ki, motivasyon ve disiplin bir girişimci için oldukça önemlidir. Biz de bu yazımızda motivasyona ihtiyaç duyduğunuzda izleyebileceğiniz her biri birbirinden başarılı beş filmi bir araya getirdik. İşte listemizdeki filmler:

1.The Wolf of Wall Street

girişim

Yönetmen: Martin Scorsese, 2013

IMDb: 8.2

Bu kara mizah suç draması, hatırı sayılır bir servet kazanan, ancak istemeden FBI’ın dikkatini çeken, dolandırıcılık ve kara para aklamadan hüküm giyen ünlü bir Amerikalı komisyoncu olan Jordan Belfort’dan esinlenilmiştir. Bu film her zaman “iş , başarı ve finans hakkında en iyi filmler ” listesinin en üst sıralarında yer alır . Filmde hızlı bir şekilde işlenmiştir, inişler ve çıkışlar, seks ve uyuşturucular, harika anlaşmalar, finansal dolandırıcılık ve lüks yaşam tarzları. Leonardo DiCaprio’nun başrolde olduğu film 8.2 IMDb ile de öne çıkıyor.

2.The Social Network

Yönetmen: David Fincher, 2010

IMDB: 7.8

Film şu anki dünyada sosyal medya teriminin kurucularından Facebook’un hikayesini anlatıyor ya da 2004’teki eski adıyla “The facebook”. Zuckerberg ve platformu geliştiren arkadaşları arasındaki anlaşmazlıkları anlatan filmde facebook’un kuruluş aşamalarını ve arkadaşlıkları rekabete dönüştüren süreci görüyoruz. Facebook’u sevin ya da ondan nefret edin, Zuckerberg’in bir sosyal medya imparatorluğu kurma süreci gerçekten de izlemeye değer.

3.Margin Call

Yönetmen: J.C. Chandor, 2011

IMDb: 7.1

Film, 2007-2008 mali krizinin ilk aşamalarında büyük bir Wall Street yatırım bankasında 24 saatlik bir süre içinde gerçekleşenleri anlatıyor. Mali çöküş sırasında bir grup çalışanın yaptıklarında odaklanan film bir amerikan drama filmi olarak sahnelere taşınmıştır.

4.Moneyball

Yönetmen: Bennett Miller, 2011

IMDb: 7.6

Filmde başrolde Brad Pitt’i görüyoruz. Oakland A’nın genel müdürü Billy Beane’in yeni oyuncular kazanmak için bilgisayar tarafından oluşturulan analizleri kullanarak düşük bir bütçeyle bir beyzbol takımı kurma girişimini ele alan filmde başrolde Brad Pitt ve Jonah Bill bulunuyor.

5.The Intern

Yönetmen: Nancy Meyers, 2015

IMDB: 7.1

Yetmiş yaşında yaşlı bir dul adam olan Ben Whittaker, emekliliğin sanıldığı gibi olmadığını keşfetmesiyle filmimiz başlıyor. İş sahasına geri dönmek için bir fırsat yakalayarak Jules Ostin tarafından kurulan ve yönetilen bir çevrimiçi moda sitesinde kıdemli stajyer olur.

Bir kadının kurmuş olduğu startup şirketi olduğu için türlü zorluklarla karşılaşıyorlar. Şirketi büyüme yolunda ilerliyor ve bir stajyer hepsini bir araya getiriyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Keyif al Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

1 Comments

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.