//

Helsinki Merkezli Bob W, 21 Milyon Euro Yatırım Aldı!

BobW

Helsinki’de kurulan Bob W, 21 milyon euro yatırım aldı. Girişim şimdi Avrupa çapında erişimini genişletmeyi ve seyahat sektöründe lider bir oyuncu olarak kendini kanıtlamayı planlıyor.

BobW

Seyahat ve konaklama sektörleri yeni inovasyon, finansman ve bolca hareketle dolu olmaya devam ediyor. Uzaktan ve hibrit çalışmanın yükselişi ve dijital yaklaşım ve yeteneklere yönelik artan taleple birlikte oteller ve tatil kiralamaları köklü değişimler geçiriyor. Artık giderek daha fazla insan, bir otelin lüksünü kaybetmeden kendilerine konfor ve ev hissi sağlayacak konaklamalar arıyor.

Gezginlere tam da bunu sunmayı amaçlayan Bob W, daha akıllı ve daha sürdürülebilir bir konaklama seçeneği sunan teknoloji odaklı bir konaklama sağlayıcısı. İskandinav merkezli girişim şimdi yeni bir yatırım aldı ve şimdi daha da genişlemeye hazırlanıyor.

Yatırım detayları

BobW

21 milyon euroluk Seri A turu IDC Ventures, Elevator Ventures, Verve Ventures ve Flashpoint tarafından yönetildi. Diğer destekçiler arasında ByFounders, NREP, Tesi, Wolt kurucu ortağı Miki Kuusi ve Supercell kurucu ortağı Ilkka Paananen yer alıyor.

Finlandiyalı firma son zamanlarda bir dizi stratejik satın alma gerçekleştirdi. Sadece birkaç hafta önce KOTI Hotel’i satın aldı ve Mayıs ayında Estonyalı rakibi Estonishing Stay’i satın aldı.

2018 yılında kurulan Bob W, küresel pandeminin yeniden canlanmayı tamamen kesintiye uğratmasından hemen önce faaliyete geçmesine rağmen, konaklama sektörünün şekillenmesinde önemli bir oyuncu oluyor. Yıllık gelirinin %800 oranında artmasıyla etkileyici bir büyüme kaydeden şirket, pazardaki boşluğu dolduran esnek ve yenilikçi bir iş yaklaşımını yansıtıyor.

Bob W, konukseverliğe teknolojik bir yaklaşım getirerek otellere ve kısa süreli konaklamalara ‘daha akıllı’ ve ‘daha havalı’ bir alternatif sunuyor. Halihazırda Finlandiya, Estonya, İspanya, Birleşik Krallık ve Norveç’te faaliyet gösteren şirket, Avrupa’nın önemli şehirlerinde de genişleme çalışmalar yürütüyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.