//

Hedera Dx, 14 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Hedera Dx

İsviçreli biyoteknoloji girişimi Hedera Dx, 14 milyon euro yatırım aldı.

Hedera Dx ne yapıyor?

Hedera Dx

Hedera Dx, kanser tedavilerinde sıvı biyopsinin benimsenmesine öncülük ediyor. Biyoteknoloji girişimi, dünyanın dört bir yanındaki hastalara en yeni tedavilere daha iyi erişim sağlama misyonunu ilerletmek için 14 milyon euro yatırım aldı.

Dünyanın en yaygın ve yıkıcı hastalıklarından biri olan kansere, her 3 kişiden 1’i yakalanabiliyor. Hastalığın erken teşhisi tedavi seçenekleri için kritik önem taşıyor ancak çoğu zaman fark edilmiyor. İsviçreli bir biyoteknoloji girişimi olan Hedera Dx, özellikle kanser tespit yeteneklerini geliştiren ve insanlara daha fazla başarılı tedavi şansı veren bir paradigma değişikliği getirmek için kuruldu. Ekip, etki odaklı misyonunu desteklemek için yeni bir sermaye yatırımı aldı.

Yatırım detayları

Hedera Dx

Top Harvest Capital’in kurucusu ve Google Ventures’da uzun süre yöneticilik yapmış olan Adam Ghobarah’ın liderlik ettiği tura Inventure, Air Street Capital, Amino Collective ve GRIDS Capital de katıldı.

Şirket yatırımı, bu sonbaharda ticari olarak faaliyete geçmenin yanı sıra, finansmanı büyük bir onkoloji Real World Evidence (RWE) klinik test programının ilk aşamasını uygulamak için kullanacak.

Tommi Lehtonen, Hedera Dx’in Kurucu Ortağı ve CEO’su şu açıklamaları yaptı;

“Hedera Dx’i piyasaya sürmekten ve kanser hastaları için hayat kurtarıcı bilgiler sağlama vizyonumuzu paylaşan yatırımcılarla çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Likit biyopsi testinin ve bu analizlerden elde edilen bilgilerin benimsenmesi, kanser anlayışımızı bir üst seviyeye taşıyacak ve kanser tedavisinde yeni olasılıkların kilidini açacaktır. Sağladığımız fon sayesinde, kurum içi laboratuvarlara yönelik bir likit biyopsi çözümünü pazara sunabilir ve klinik uygulamalar üzerinde net bir etki yaratabiliriz.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.