Hayat Kurtaracak 10 Chrome Eklentisi

Chrome eklentiler, sıkça kullandığınız uzantıları bir tık uzaklığa getiren, karmaşadan kurtaran, işleri pratikleştiren ve her kullanıcının kendine özel kısayollar ekleyebileceği bir özellik. Bu yazımızda reklam engelleyeninden, yapılacak listenizi oluşturana kadar birçok yeni uzantıyla tanışacaksanız. O zaman hazırsanız sizi naçizane önerilerimiz ile yalnız bırakıyoruz!

1-Print Friendly & PDF

Bir araştırma yaparken bir sayfayı yazdırmak istediniz fakat sayfada çok fazla reklam veya web öğeleri mi bulunuyor? O zaman bu eklenti tam size göre! Gerek reklamlar gerek gereksiz bulduğunuz görselleri çıkararak yazdırmak istediğiniz sayfanın son haline bu eklentiyle kavuşabilirsiniz. Dilediğiniz formata ulaşırken çıkardığınız görseller ve ögeler ile kağıt ve mürekkep tasarrufuna da katkıda bulunuyorsunuz.

chrome

2-Google Dictionary

Diyelim ki ingilizce bir kaynaktan makale veya araştırma okuyorsunuz ve karşınıza anlamını bilmediğiniz kelimeler çıkıyor. Bu noktada Google Dictionary olaya el atıyor ve bilmediğiniz kelimenin hem ne anlama geldiğini gösteriyor hem de o kelimeyi cümle içinde kullanarak daha iyi kavramanızı sağlıyor.

google

3-AdBlocker Ultimate/ AdBlock Plus/ uBlock Origin

Hepsi aynı amaca hizmet eden bu eklentilerle internette dolaşırken reklamları engelleyebiliyorsunuz. Banner reklamlar, videolar, pop-up’lar ve izleme araçlarını engelleyen bu uzantılarla artık olur olmayan yerde çıkan sinir bozucu reklamlara elveda.

chrome

4-Pushbullet

Pushbullet, telefonunuzdaki bildirimleri, bağlantıları, notları ve dosyaları bilgisayarınızda görebileceğiniz bir eklenti. Aynı şekilde Pushbullet ile bilgisayarınızdaki ögeleri cep telefonunuza aktarabilirsiniz. Üzülerek belirtmek isteriz ki bu eklentiyi yalnızca Android sistemine sahip kullanıcılar kullanabiliyor.

chrome

5-VeePN /ZenMate

Adeta internetin kilidini kıracağınız bu eklentilerle kısıtlanan ve dünya çapında aradığınız tüm sitelere,içeriklere kolaylıkla erişebilirsiniz. Kullanım sırasında Chrome Uzantısı IP’nizi maskeleyip konumunuzu gizleyerek sizi bilgisayar korsanlarından korur.

chrome

 

6-Better History

Better History ile tarayıcı geçmişinizdeki ziyaret ettiğiniz sitelerin ziyaret edilme tarihlerine, dakika ve saniyelerine daha ayrıntılı bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Kolay arayüzü ile bir günü, saati veya bireysel ziyareti silmek istiyorsanız bu işlem zahmetsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

chrome

7-WhatFone

Artık bir yerde görüp o çok beğendiğiniz fontlar sırra kadem basmayacak. Dilediğiniz fontun ismini bulmak için yararlanabileceğiniz bu uygulamayla yazının üzerine gelip tüm özelliklerini görebiliyorsunuz.

chrome

 

8-DarkReader

Çoğu zaman ekrandan uzun uzun bir şeyler okurken gözlerinizin yorulduğunu fark ettiniz mi, hele ki akşam vakitleri? Bu göz yorgunluğunun önüne geçecek eklenti önerimizse DarkReader. Tüm ekranı karanlık moda geçirerek beyaz arka planından verdiği göz yorgunluğunu engelleyerek rahat bir kullanım hizmeti sunuyor.

chrome

 

9-Grammarly

Okulda veya iş hayatınızda aktif olarak ingilizce essay yazıyor veya yazışma yapıyorsanız tam sizlik bir eklenti önerisiyle geldik! Hepimizin karıştırdığı veya doğruluğu hakkında şüpheye düştüğü kalıplar, bağlaçlar olabilir. Bu noktada Grammarly size daha doğru kalıpları öneriyor ve kelime/grammer yanlışlarınızı düzeltiyor. Bu eklenti ne kadar güzel olsa da maalesef ücretsiz değil, ücrete tabii olarak kullanıma açık.

chrome

 

10-LastPass

Günümüzde birçok uygulamaya veya bültene üyeyiz. Tüm bunların şifrelerini hatırlamak elbette bazen zor olabiliyor, hele ki bir yere not alınmamışsa. Eğer böyle bi durumdaysanız veya çok fazla şifreyi hatırlamakla uğraşmak istemiyorsanız bilgisayarınız/telefonunuz olmak üzere tüm şifreleriniz için bir çözüm sunar. Lastpass şifrelerinizi kaydederek her bilgisayardan ve mobil cihazdan güvenli erişiminizi sağlar. Akıllardaki soruyu da cevaplayalım: hayır şifreniz LastPass ile paylaşılmıyor, bu yüzden güvenle kulanabilirsiniz.

chrome

Bu eklentileri adım adım şöyle edinebilirsiniz;

1-Chrome Web Mağazası’na gidin,

2-Edinmek istediğiniz eklentiyi seçin ve eklentinin sayfasına gidin,

3-Chrome’a ekle butonuna tıklayın.

Eklediğiniz eklentiyi kaldırmak istediğinizde ise şu adımları izleyebilirsiniz;

1-Kaldırmak istediğiniz eklentinin üzerine farenizle iki kere tıklayın,

2-Chrome’dan kaldır seçeceğini seçin.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.