Hava Temizleyen Likit Ağaçlar

ağaç

Liquid3, Belgrad Üniversitesi Çok Disiplinli Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlanan, şehirlerin kirli havasını temizlemek için geliştirilen bir yapay ağaç projesi.

ağaç

Liquid3, yeşili sınırlı veya hiç olmayan alanlarda, yoğun kirlilik gösteren kentsel çevrelerin alternatif sürdürülebilir yeşillendirme konseptiyle fotosentez sağlamak üzere hazırlanmış. Bu yapay ağaçların bir tanesi, bir yetişkin ağacın veya 200 m2 çimin yerini alıyor.

ağaç

 

İçeriğinde ise suyla karıştırılmış mikroalglerden yapılan foto-biyoreaktörler bulunuyor. 1 yapay ağaç, 2 gerçek ağaçın emdiği kadar karbondioksiti emebiliyor. Proje kapsamında yerleştirilen yapay likit ağaçlar şuan için sadece Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yer alıyor. Belgrad şehrinin dezavantajları bu proje için bir avantaja dönüşmüş durumda. Şehirdeki yoğun sera gazları ve her metropolde olduğu gibi yakıt tüketiminin getirdiği kirlilik ve iki kömür santralinin de şehre yakın bir konumda bulunuyor olması proje için elverişli bir ortam sağlıyor.

ağaç

Her bir likit ağaç 600 litre su barındırıyor. 10 yıllık iki ağacın veya 200 metrekare çimin temizleyebildiği kadar havayı temizleyebiliyor. Açıklamasında yer alana göre bu ağaçlar kış aylarında aktif olarak çalışıyor.

Daha detaylı bilgi için LIQUID3’ün web sitesine buradan, instagram adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlham Almaya Devam Edin!

Duyguları Gösteren Kıyafetler!

Sırt Çantanızda Taşıyabileceğiniz Katlanabilir Scooter

Nike’dan Geri Dönüştürülen 20000 Ayakkabıyla Saha

Ikea, Tekerlekli Küçük Yatak Odaları ile Paris’i Geziyor!

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.