///

Halkbank Dijital Bankacılık Vizyonunu GoArt Metaverse Evrenine Taşıyor

Halkbank’tan Girişimcilik Ekosisteminde yenilikçi adım: Vizyon Buluşmaları Başladı

Metaverse evrenindeki varlığını kalıcı hale getirmek üzere güçlü adımlar atan ve bünyesinde bir Metaverse Bölüm Müdürlüğü kuran Halkbank, ilk metaverse şubesini uygulama mağazaları üzerinden kullanıma açtı. GoArt Metaverse’te faaliyete geçen Halkbank Metaverse Şubesi ile birçok açıdan ilklere imza atan Banka, kullanıcılara artırılmış gerçeklik teknolojisi ile cep telefonlarından üç boyutlu banka şubesi deneyimi sunmaya başladı. Bankacılık ürünlerine yönelik içeriklerle zenginleştirilen metaverse şube, hizmet noktalarına konumlandırdığı avatarlarla fiziki şube deneyimini dijitalleştiriyor. Metaverse Şubede bankanın ürünlerine yönelik bilgilendirici içeriklerle birlikte, ürün başvurularına da yer veriliyor.

Dijital teknolojilerin en yeni safhalarının başında metaverse geldiğine dikkat çeken Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan,

“Halkbank olarak Türkiye’nin yüzyılında başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmadan kendi evrenimizi kurmayı hedefledik. Halkbank olarak metaverse stratejimizi adım adım uygulamak için Türkiye’de geliştirilen bir metaverse evreni ile işbirliği yaptık ve metaverse ve web 3.0 dönüşümü stratejimizi başlattık. Bu stratejinin ilk adımı olarak şubemizi açıyoruz” dedi.

Halkbank
3D anonymous people avatars in virtual terrain.

“Metaverse ve blockchain dönüşümünde bankacılık sektörünün öncü olacağını öngörüyoruz” 

Meta projeleri, web 3.0 olarak bilinen kapsamlı bir teknolojik dönüşümün üzerinde inşa edilen mecralardan yalnızca biri olarak gördüklerini ve yapay zekâdan akıllı cihazlara, oyun sektöründen kültür endüstrilerine kadar birçok alanda farklı çalışmalara odaklanarak tüm müşteri segmentlerine yönelik hizmet hedeflerinin olduğunu ifade eden Osman Arslan, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın kendi insanımızı ve gençlerimizi geleceğe en doğru, güvenli, güçlü ve donanımlı şekilde hazırlama yönünde kurumlarımıza verdiği görevin bilincindeyiz. Bankacılık sektörü Türkiye’de her zaman teknolojik dönüşümün öncü alanlarından biri olmuştur. Özellikle dijitalleşme alanında yeniliklerin pek çoğu bankacılık sektörünün girişimleriyle hayata geçmiştir. İnternet ve mobil bankacılık kanallarında, sürekli güncellenen uygulamalarımız ve yeniliklerimizle müşterilerimize kesintisiz ve hızlı hizmet vermeye devam etmekteyiz. Dijital kanallarda derinleşmekte, bankamızın bu alandaki deneyimiyle ivme kazanarak ilerlemekteyiz. Bunun için teknolojik dönüşümleri yakından takip ediyoruz. Web 3.0 çağının başlaması ile gündeme gelen metaverse’ün dayandığı blockchain teknolojisinin denetlenebilir ve sürdürülebilir özellikleri ile şeffaf, gizli, arızalara karşı dirençli ve işlem maliyetini büyük oranda azaltmasını bankacılık sektörü için oldukça önemli buluyoruz. Blockchain altyapısının geliştirilmesinde tıpkı diğer dijital ürünlerde olduğu gibi sadece ülkemizde değil dünyada da bankaların öncü olacağını öngörüyoruz. Halkbank olarak bu sürece aktif bir şekilde adapte olduk. Metaverse ve web 3.0 dönüşümünde global ölçekte hedeflerimizi belirleyip bir strateji haline getirdik. Faz faz hayata geçireceğimiz bu stratejinin ilk adımı olarak metaverse’te kendi şubemizi açtık. Avatarlarını oluşturup Halkbank portalından geçerek Halkbank Meta Şube’ye giren kullanıcılara oyunlaştırma kurgusu ile ürün ve hizmetlerimiz hakkında bilgi alma imkânı sunuyoruz.”

 

Halkbank Genel Müdürü - Osman Arslan
Halkbank Genel Müdürü – Osman Arslan

Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile cep telefonlarından üç boyutlu banka şubesi deneyimi sunduklarını belirten Osman Arslan,

Halkbank olarak dijital dünyaya kapılarımızı sonuna kadar açtık. Metaverse şubemize kullanıcılar avatarlarını oluşturup Halkbank portalından geçerek giriş yapacaklar ve içerideki oyunlaştırma kurgusu ile robot avatarlardan Çocuk Bankacılığı bölümünden Halkbank Çocuk Kumbarası ile ilgili bilgi alma imkanı, Genç Girişimciler bölümünde başvurabilecekleri krediler ve imkanlarla ilgili bilgi alma fırsatı, Halkbank Paraf’ın sayısız avantajları hakkında bilgi alma imkanı, bireysel bankacılık kısmına uğrayıp merak edilen soruları sorma imkanı, esnaf ve kurumsal ticari bankacılık hizmetleri ve kredileri hakkında bilgi alma imkanını sunuyoruz. Coğrafi sınırları kaldıran ve pazarı büyüten bu teknolojik dönüşüme işyerlerimizin de adapte olabilmesi ve rekabet avantajı sağlayabilmesi için esnaf ve KOBİ’lerimizi de bu platformda destekleyeceğiz” dedi.

Metaverse Şubemizin hemen yanında yer alan Halkbank Etkinlik Merkezimizde ise fuarlar, konserler ve eğitimler gerçekleştireceğiz

Halkbank Metaverse Etkinlik Merkezi, Aralık ayında ülkemizde gerçekleşecek olan uluslararası bir sağlık sempozyumuna ev sahipliği yapacak. Dünyada ilk defa dijital ikiz olarak gerçekleşecek sempozyum, konuşmaların gerçekleşeceği konferans salonunun Halkbank Metaverse Etkinlik Merkezinde konuşmacı avatarları ile eş zamanlı olarak yansıması şeklinde gerçekleşecek. Bu dikkat çekici sanal etkinlikte dünyanın farklı köşelerinden 100 davetli kongreye avatarlarıyla katılacak.

*Bültenden düzenlenmiştir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.