Güneş Enerjisi Üretiminde Lider 5 Ülke

29 Şubat Perşembe Neler Oldu? 📢
  1. Çin

Çin Ulusal Enerji İdaresi (NEA), 2020 yılında ülkenin 48 GW’lık bir PV kapasitesine ulaştığını ve toplam kapasitesini 253,6 GW’a çıkardığını belirtmiştir. Bu PV kapasitesi, Çin’in 2017 yılında %51 olan küresel kapasitenin %33’ü ile dünya güneş enerjisi kurulumları pazarındaki lider konumunu koruması için yeterli. Çin’in küresel fotovoltaik pazarındaki azalan hakimiyeti, başarı sağlayacak düzeyde PV kapasitelerine ulaşan ülkelerin sayısındaki artışla eşleşiyor. Çin’deki güneş enerjisi ürünlerinin ve güneş panellerinin çoğu, enerjilerini okullar veya hastaneler gibi kamu hizmetlerine satan küçük ölçekli özel çiftlikler tarafından kurulmaktadır. Hükümet, teşvikler sağlayarak finans kuruluşlarının güneş enerjisi ekipmanı kurulum projelerine desteğini hızlandırıyor.

Güneş Enerjisi Üretiminde Lider 5 Ülke

  1. Avrupa Birliği

Avrupa Birliği, dünyada ikinci büyük güneş enerjisi üreticisidir. Avrupa Üye Devletleri tarafından düzenlenen PV ihalelerinin sayısı arttıkça, fiyatlar da aşağı kaydı. AB’nin güneş enerjisi üretiminde 2011 yılındaki başarısı sonucunda 23,2 GW’lik gerçekleşme, 2021 yılı itibarıyla 19,8 GW’ya yaklaştı ve bu üçüncü kez bir araya gelerek büyüme yaşamasının ardından söz konusu pazarda Avrupa’nın öncü pazarları olan Almanya, İspanya, Belçika, Polonya, Hollanda gibi ülkeler için Avrupa’nın giderek genişleyen pazar potansiyeli takip edilmeye başlanmıştır. Avrupa’da 2020 yılında kurulan PV kapasitesi ise toplam 138 GW olup bu durum da 2011 seviyelerine göre neredeyse %55’lik bir büyüme oranı göstermektedir. 2023 yılına kadar bütün yeni kurulan enerji tesislerinin güneş panelleri de dahil olacağı için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanması gerekecektir.

Güneş Enerjisi Üretiminde Lider 5 Ülke

  1. Japonya

Japonya, dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkelerinden birisidir. Japonya’nın yoğun bir nüfusa sahip olması ve güneş enerjisi panelleri yerleştirme konusunda sınırlı bir alana sahip olduğu için, 2020’de 8,7 GW yeni kurulu güç sonucu üretilen güneş enerjisi üretimi sayesinde öncü ülke olma yolunda güncelliğini korumaya devam ediyor. Meydana gelen Fukushima felaketinin ardından Japonya, yenilenebilir enerjisini kendi enerjisinin iki katına çıkarmak için güneş enerjisine yönelmeye başlamıştır. Bu noktada boş bırakılan golf sahalarının yerini güneş panelleri almıştır.

Güneş Enerjisi Üretiminde Lider 5 Ülke

  1. ABD

ABD, konut piyasası ve kamu hizmetleri sektöründe yüksek büyüme oranlarıyla liderliğini sürdürüyor. Investopeia Raporu, ABD’nin bu farklı sektörlerde yüksek bir artış oranına sahip olmasından kaynaklandığını ifade ediyor. 2020 yılına kadar konut sektörü ve kamu hizmeti sektörleri 2019 yılındaki %15 ve %37 seviyelerinin üzerinde büyüme gösterecektir. Bu da toplam yeni kurulu kapasiteyi 19,7 GW’a çıkararak ABD’nin 95 GW kümülatif kurulu kapasiteye sahip olmasını sağlayacaktır. Amerika Birleşik Devletleri, güneş enerjisi üretimini artırmaya devam etmekte ve ülkenin kamu sektörü genişlemesi ve konut piyasası gelişimi açısından öncülük etmektedir. Büyümenin büyük kısmı hızla büyüyen konut pazarında gerçekleşmiştir. Rapora göre, bunun büyük bir kısmı bu sektöre verilen önemli devlet sübvansiyonlarına bağlanabilir. Konut piyasası ve kamu hizmeti sektörlerinin her ikisi de 2020 yılında 2019 seviyelerine göre sırasıyla %15 ve %37 oranında büyüdü. Bu da ABD’nin 19,7 GW’lık kümülatif kurulu kapasitesine katkıda bulunmuştur ki bu rakam şu anda toplam küresel kapasiteden 95 GW daha fazladır. ABD’nin yerli üretiminin ise gelecek yıllarda artmaya devam etmesi beklentisi söz konusudur.

Güneş Enerjisi Üretiminde Lider 5 Ülke

  1. Vietnam

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) Nisan 2019’da yayınlanan 2020 Küresel Güneş Piyasaları Görünümü raporu, Vietnam’ın 2020 yılında tahmini 11,1 gigawatt toplam kurulu kapasitesiyle güneş enerjisinde dünyaya liderlik etmesinin beklendiğini göstermektedir. Hükümet, 2019 ve 2020 yıllarında çatı ve zemine monte PV projelerine verdiği desteği artırarak proje geliştirmede büyük bir artışa izin verdi ve başlangıçta beklenenden çok daha büyük bir pazar yarattı. Hükümet politikası, ülkenin 2020 yılına kadar 5 GW’lık ilk hedefinin beş kat büyümesini sağladı. Vietnam, 2020 yılı için küresel PV pazar payının %7,7’sini almasını talep etmiştir. Bu yüzden Vietnam, güneş enerjisi üretimi konusunda liderlik vasfını korumaya devam ettiği gibi 2023 ve sonrasında da talepleri karşılamaya devam edecektir.

Güneş Enerjisi Üretiminde Lider 5 Ülke

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.