Google’ın Güneş Enerjili Çatısı “Dragonscale”

google

Google’ın “Dragonscale” adlı güneş enerjili çatısı, sürdürülebilir ve doğaya saygılı işyerleri için artan talebi gözler önüne sürüyor.

Sıkılaşan düzenlemeler ve çevre bilincine sahip büyüyen iş gücü, doğaya saygılı iş ortamların oluşmasını desteklemektedir.

San Francisco’nun yaklaşık 65 km güneyinde, Google’ın yeni dünyadaki adımlarını temsil eden üç fütüristik yapı yükseliyor. Binlerce örtüşen kiremitle kaplanmış eğimli çatıları ile binalar, dünyanın mimari açıdan en gelişmiş sirk çadırını andırıyor.

dragonscale

 

Aslında bu yapılar, Google’ın bu yıl çalışanlarını ağırlamaya hazırlandığı ve Mountain View’daki mevcut Genel Merkez kampüsünün birkaç kilometre doğusunda yer alan yeni Bay View kampüsünün yani diğer adıyla Mountain Vibirer parçasıdır.

Şirketin söylediğine göre yapılar 90.000 özel parça yani “solar skin” diye adlandırdıkları güneş panelleriyle kaplı durumda olacak, “dragonscale” adı verilen bu yapıların 7 megawatt enerji üreteceği ve kampüsün elektrik ihtiyacını %40’ını üreteceği tahmin ediliyor.

solar skin

CEO Sundar Pichai bu yapıların Google’ın 2030 yılına kadar her veri merkezini ve kampüsünü karbonsuz enerjiyle çalıştıracağına dair verdiği sözü yerine getirme çabalarının bir parçası olarak görüyor.

CannonDesign mimarlık firmasının sürdürülebilirlik direktörü Eric Corey Freed, “Binalar çevre için korkunç. İklim değişikliğini çözeceksek, binalarımızı değiştirmeliyiz.” diye belirtirken içinde yaşadığımız beton binaların çevreye olan kötü etkilerine parmak basmış oldu.

Sürdürülebilir ve doğaya saygılı binaların her geçen gün artması dünyamızın geleceği çok önemli, ileride yaşanabilecek bir dünya görmek istiyorsak büyük şirketlerin doğaya saygılı adımlar atması gerekiyor.

ABD Enerji Bilgi İdaresi’nden alınan verilere göre, ABD’de binalar 2020’de ülkenin elektriğinin yaklaşık %40’ını tüketti. Bununla beraber dünyanın enerjiyle ilgili CO2 emisyonlarının %37’sini oluşturarak gezegenin en büyük sera gazı yayan etkenlerinden biri oldu.

Teknoloji devinin sürdürülebilir enerji stratejisi lideri Asım Tahir, Grist’e verdiği demeçte, Google’ın yeni kampüsünün “Dragonscale” güneş panellerinin yanı sıra, binayı ısıtmak için ısıyı depolayacağı yeraltında bir jeotermal bataryaya sahip olmayı planladığını söyledi. Tahir, tüm Bay View yeniliklerinin arkasındaki fikrin “yapılabileceğini göstererek ABD’de bu pazarı harekete geçirmek” olduğunu söyledi. Google, mimarlık firmaları Heatherwick Studio ve Bjarke Ingels Group (BIG) ile Avrupa’da birden fazla binada güneş paneli dizileri oluşturan ve ABD’de genişlemek isteyen İsviçre merkezli SunStyle şirketi ile proje üzerinde çalışıyor.

Son 15 yıldır sürdürülebilirliğe odaklanan mimarlık firması ZGF’nin müdürü Chris Chatto, sürdürülebilir binalar talep eden müşterilerin sayısında önemli bir artış gördüğünü söylüyor. “Dürüst olmak gerekirse, son üç ila altı ayda yaptığım konuşmaların miktarı muhtemelen son birkaç yılda yaptığım konuşmalara eşittir” dedi. ZGF şu anda karbon emisyonlarını azaltmak için büyük hedefler koyan Microsoft ile çalışıyor.

mountain view

Küresel iklim hedeflerine katkıda bulunmanın yanı sıra, sürdürülebilir mimari, özellikle iklimi derinden önemseyen ve değerlerini bünyesinde barındıran bir şirkette çalışmak isteyen Z kuşağı çalışanları için rekabet ederken, giderek artan bir şekilde bir işe alım stratejisi haline geldi. Google’ın CEO’su Pichai bile yenilenebilir kaynaklara geçişin şirketin çalışanları çekmesine yardımcı olacağını söyledi. Pichai, Bloomberg’e “Bunu doğru yapmazsanız yetenekleri çekemezsiniz” dedi. “Artık genç nesile baktığımda, onların kirletici olduğunu düşündükleri bir şirkette çalışmayı tercih ettiklerini göremiyorum.” diye belirtti. Böylelikle yeni neslin çevreye duyarlı şirketlerde çalışmayı tercih ettiğini de görebiliyoruz.

google

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Canva Nasıl Kullanılır?

Snapchat, Gençleri Daha İyi Koruyacak Bir Özellik!

Sürdürülebilirlik Alanında Girişiminiz mi var ? O halde Solution Challenge Incubation Programı Sizleri bekliyor !

Yıkılmadım Ayaktayım ; Youtube , ‘Youtube Originals’ içeriklerin büyük bir kısmını sonlandırdı

Popüler NFT Pazar yeri OpenSea, Kripto Para Cüzdanı Dharma Labs’i Satın Alıyor

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.