Google Dökümanlar Nasıl Kullanılır?

Google Dokümanlar, kullanıcıların internet bağlantısı olan herhangi bir cihaz üzerinden kolayca belge oluşturmalarına, düzenlemelerine ve paylaşmalarına olanak tanıyan bir bulut tabanlı belge düzenleme programıdır. Bu yazımızda, Google Dokümanlar’ın temel özelliklerini ve nasıl kullanılacağını anlatacağız.

Google Dokümanlar, Google hesabı olan herkesin kullanabileceği ücretsiz bir hizmettir. Google hesabınız yoksa, oluşturmak için Google’ın web sitesine gidin.

Google Dokümanlar’a eriştikten sonra, bir belge oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin:

Sol üst köşedeki “Dosya” menüsünden “Yeni Doküman”ı seçin veya “Yeni” butonuna tıklayın.

Belgenizin adını yazın.

Belgenizin içeriğini yazmaya başlayın.

Belge Paylaşma

Google Dokümanlar’da bir belgeyi paylaşmak için: Sağ üst köşedeki “Paylaş” düğmesine tıklayın. Paylaşmak istediğiniz kişilerin e-posta adreslerini girin. Belgeyi görüntülemelerine veya düzenlemelerine izin vermek isteyip istemediğinizi seçin. İzinleri yapılandırdıktan sonra “Gönder” düğmesine tıklayın.

Başkalarıyla Belgeler Üzerinde Nasıl İşbirliği Yapılır?

Google Dokümanlar’ın en iyi özelliklerinden biri, ona sahip olan herkesin dokümanınızı görüntülemesine, düzenlemeler önermesine veya düzenlemesine izin veren paylaşılabilir bir bağlantı oluşturma yeteneğidir. Sanki gerçek zamanlı olarak aynı bilgisayar başında toplanmışsınız gibi, düzenlemeleri ve önerileri aynı anda yapabilirsiniz. Tek fark, her kişinin kendi kişisel bilgisayarında kullanmak üzere kendi metin giriş imlecine sahip olmasıdır.

Paylaşmak istediğiniz belgeden, dosyanıza nasıl ve kiminle bağlantı göndermek istediğinizi seçmek için mavi “Paylaş” düğmesine tıklayın. Davetiyeyi kendiniz dağıtmak için e-posta adreslerini manuel olarak girebilir veya üst köşedeki “Paylaşılabilir bağlantı al” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

dökümanlar

Çevrimdışı Kullanma

Google Dokümanlar web tabanlı bir ürün olsa da bu, onu çevrimdışı kullanamayacağınız anlamına gelmez. Chrome için bir uzantı indirmeniz ve dosyayı önceden çevrimdışı kullanım için etkinleştirdiğinizden emin olmanız gerekir. Dosyada yaptığınız tüm değişiklikler, internete bir sonraki bağlanışınızda güncellenir. Offline kullanabilmeniz için ayarlardan bu seçeneği açmanız gerekiyor.

google dökümanlar

Google, yerel makinenizdeki depolama alanından tasarruf etmek için yalnızca en son erişilen dosyaları indirir ve çevrimdışı kullanılabilir hale getirir. Bir dosyayı manuel olarak etkinleştirmek için üç nokta simgesini tıklayın, ardından “Çevrimdışı Kullanılabilir” ayarını Açık konuma getirin.

Neden Google Dökümanlar Kullanmalısınız?

 

Kolay Kullanım: Basit ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Belge oluşturma, düzenleme ve paylaşım işlemleri kolay ve hızlıdır.

Bulut Tabanlı: Bulut tabanlı bir hizmettir, yani belgeler internet üzerinden saklanır. Bu sayede, belgelere herhangi bir cihazdan kolayca erişilebilir ve herhangi bir cihaza indirilmeden kullanılabilir.

Entegrasyon: Google Dokümanlar, diğer Google uygulamalarıyla entegre çalışır ve bu sayede kullanıcılar için daha fazla kullanım kolaylığı sağlar.

Otomatik Kaydetme: Google belgenizi yaptığınız her değişiklikle birlikte otomatik olarak kaydeder. Bu özellik, belge kaydetme işlemini unutsanız belgelerinizin kaydedilmesini sağlar.

Paylaşım: Belgelerinizi doğrudan Google Drive’da saklayabilir ve belgelerinize istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Bu özellik, iş arkadaşlarınızla, öğrencilerinizle veya diğer kişilerle işbirliği yapmanızı kolaylaştırır.

Güvenli ve Ücretsiz: Google Dokümanlar, güvenli ve ücretsiz bir hizmettir ve kullanıcıların verilerini korur. Ayrıca, belgelerinizin gizliliğini korumak için farklı paylaşım seçenekleri sunar.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.