Global Girişimlerden Haberler

Global Girişimlerden Haberler

Girişim ekosisteminde Dünyada yaşanan gelişmeleri sizler için derledik iyi okumalar

Mycel Project 10 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Hyundai Group yan kuruluşu Mycel Project 10 milyon dolar yatırım aldı. Mantar Miselyumu kullanarak çanta,giyisi,ayakkabı vb.üretiminde kullanılacak deriye alternatif olabilecek biyomalzemeler üreten şirket aldığı yatırımla birlikte çalışan sayısında ciddi artış yapmayı bunun yanı sıra ise üretim tesisi açmayı planlıyor

Global Girişimlerden Haberler

 

Wire, 24 Milyon Euro Yatırım Aldı

Skype’ın kruucları tarafından kurulan Wire, 24 milyon Euro yatırım aldı. Kullanıcılarına uçtan uca veri şifreleme hizmeti sunan Wire veri paylaşımı ve video konferans sırasında kullanıcılarının herhangi bir siber saldırıya uğramasını engelliyor.Almanya merkezli olarak kurulan girişim şimdiden 1800’den fazla müşteriye ulaşma imkanı buldu. Ulaştığı müşteriler arasında kurumsal şirketler ve devletler bulunuyor. Aynı zamanda Almanya’nın da içinde bulunduğu G7 ülkelerinde 5 tanesine de hizmet vermektedir.

Global Girişimlerden Haberler

Regression Games, 4.2 Milyon Dolar Yatırım Aldı.

Oyun geliştirme Platformu Regression Games 4.2 milyon dolar yatırım aldı. Şirket kullanıcılarına sağladıkları yapay zeka desteği sayesinde espor oyunlarını  oynamak için kod yazarak karakter oluşturmalarını sağlıyor. Şirket aldığı yatırımla birlikte yeni yapay zeka destekli oyunları test etmeyi ve çalışan ekibini büyütmeyi hedefliyor.

Global Girişimlerden Haberler

Guesty, 170  Milyon Dolar Yatırım Aldı.

Kaliforniya merkezli girişim  Guesty , 170 milyon dolar yatırım aldı. Girişim ev sahipleri ve kiralama platformlarının operasyonel süreçlerini otonom hale getirmeyi saynı zamanda basitleştirmeyi hedefliyor . Hizmet verdiği müşteriler arasında Airbnb, Agoda, Booking.com ve TripAdvisor gibi bu alanda başarılı olmuş şirketler de yer alıyor.

 

Global Girişimlerden Haberler

Flow, 350 Milyon Dolar Yatırım Aldı.

Adam Neumann tarafından kurulan Flow 350 milyon dolar yatırım aldı. Çalkantılı bir kariyere sahip olan Adam Neumann tarafından kurulan Flow  Andressen Horowitz’ten 350 milyon dolar yatırım aldı. Yapılan bu yatırım şirket tarafından tek turda yapılan en büyük tutarlı yatırım olması yönüyle de dikkat çekiyor. Emlak sektöründe faaliyet gösterecek olan şirketle ilgili detay verilmezken 2023 yılında yapılacak lansman ile birlikte start vermesi bekleniyor.  Haberin detayları: https://www.girisimhaberleri.com/350-milyon-dolar-yatirim/

Global Girişimlerden Haberler

 CureApp 51.4 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Japonya merkezli sağlık girişimi CureApp Carlyle’in üstlendiği turda 51.4 milyon dolar yatırım aldı. 2014 yılından beri Faaliyet gösteren şirket alkol bağımlılığı kalp yetmezliği ve kronik kalp yetmezliği üzerine çalışıyor. Şirket aldığı bu yatırımla birlikte hipertansiyon tedavisi için reçeteli DTx uygulmasını piyasaya sürmek için kullanacak.

Global Girişimlerden Haberler

Youtube İndirilen Shorts içeriklerine Filigran Ekliyor

Tiktok benzeri video akış yöntemiyle kullanıcılara hizmet sunan Youtube Shorts Tiktok hikayeler, İnstagram ve facebook’ta paylaşılma özelliğini getirmeye hazırlanırken bu içeriklere filigran eklemeyi planlıyor. Tiktok tarafından uygulanan bu yöntemin Youtube tarafından da kullanılma planı pek çok insan Youtube Tiktok uygulamasının izinden mi gidiyor yorumu yapmasına sebebiyet verdi.

Global Girişimlerden Haberler

 

Netflix, Reklam Destekli Modelinde İndirme Özelliğini Kaldırıyor

Netflix’in yaşadığı abone düşüleriyle birlikte reklam destekli abonelik modeline geçtiği haberini zilerle paylaşmıştık. Netflix şimdi ise reklam destekli modelinden indirme özelliğini kaldırıyor. Aynı zamanda bu modelde kullanıcıların reklamları atlaması da mümkün olmayacak bunun yanı sıra diğer paketlerde indirme özelliği aynı şekilde devam etmesi bekleniyor.

Global Girişimlerden Haberler

 

iFood hisseleri 1.8 Milyar Dolar Karşılığında Prosus’a Satıldı.

Hisseleri Just Eat Takeaway şirketinin elinde bulunan iFood 1.8 milyar dolara Prosus’a satıldı. Restoran ve müşteriler arasında köprü görevi göre Just Eat Takeaway aynı görevi gören iFood tarafındaki tüm hisselerini Güney afrika merkezli Prosus’a sattığını duyurdu. Şirket yaptığı bu satıştan gelen gelirle birlikte borçlarını ödeyecek

 

Global Girişimlerden Haberler

Aero Technologies 65 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Yeni nesil hava yolu şirketi Aero Technologies 65 milyon dolar yatırım aldı. Eğlence pazarına odaklanan girişim’in 16 koltuklu 135 jet ve 13 koltuklu 735 uçaktan oluşan bir filosu bulunmaktadır. ABD’de 5 şehir avrupada ise 4 şehire sefer düzenleyen Aero Technologies 65 milyon dolar aldığı ve Albacore Capital group tarafından yönetilen turda tura expa, Keyframe Capital, Capital one ventures gibi önemli yatırım şirketleri katıldı. Bu yatırımla birlikte şirketin değerlemesi de 300 milyon dolara çıktı. Haberin detayları:http://detayları:https://www.girisimhaberleri.com/ozel-jet-kiralama-girisimi-aero-technologies-65-milyon-dolar-yatirim-aldi/

 

Global Girişimlerden Haberler

Aonic, Reklam Teknolojileri Geliştiren Exmox’u Satın Aldı

Küçük ve orta seviyedeki oyun stüdyolarını bünyesine katarak maddi destek sunan Aonic, Mobil oyun stüdyoları için kullanıcı davranışlarını öğrenebilen teknolojileri geliştiren exmox’u satın aldı. Satın alma ile ilgili detaylı bilgilere yer verilmezken satın almanın 100 milyon dolara gerçekleştiği açılandı.

Global Girişimlerden Haberler

Eurobio Scientific Rakibi olan GenDx’i  Satın aldı

Teşhis kitleri sunan Eurobio Scientific rakibi GenDx’i  135 milyon euro’ya  satın aldı. Kanser, organ nakli gibi konularda araştırma yapan iki girişim satın alma işlemiyle birlikte transpalantasyon alanında inceleme yapmak için ortak bir vakıf kuracaklarını da açıkladılar.

Global Girişimlerden Haberler

Yatırım Şirketi Life Extension Ventures 100 Milyon Dolarlık Fon Oluşturdu

 

ABD merkezli yatırım şirketi Life Extension Ventures 100 milyon dolarlık yatırım fonu oluşturdu. Oluşturulan yeni fon ile birlikte sürdürülebilirlik adına hizmet veren girişimlere yatırım yapmayı hedefliyor. Bu hedefle birlikte şirket mobilite, tarım, gıda ve enerji dikeylerinde yatırımlar yapmayı planlıyor.

Global Girişimlerden Haberler

Rokoko 80 Milyon Dolar Yatırım Aldı

 

Zepeto’nun yaratıcısı Naver Z. Danimarka merkezli girişim olan Rokokoya 80 milyon dolar yatırım yaptı. Girişim kurgusal karakterlerin hareketlerini algılayabilen tulum eldiven gibi materyaller geliştiriyor. Animasyon teknolojisi geliştiren Girişim’in müşterileri arasında ise hepimizin yakından tanıdığı Sony, Adobe, Netflix, Disney Plus ve Twitch bulunuyor

Global Girişimlerden Haberler

HiBob 2.45 Milyar Değerlemeyle 150 Milyon Dolar Yatırım Aldı

İnsan Kaynakları  platformu girişim HiBob 150 milyon dolar yatırım aldı. Alınan bu yatırımla birlikte değerlemesi 2.45 milayara çıkan girişim 166 ülkede 2500’den fazla şirketin İK işlemlerini üstleniyor. General Atlantic liderliğinde gerçekleşen bu yatırımla birlikte HiBob önümüzdeki 2 sene içinde Avrupa da yeni ofisler açacağını da duyurdu.

 

Global Girişimlerden Haberler

İncredible Health 80 Milyon Dolar Yatırım Aldı.

Hemşirelerin 20 gün içeresinde iş bulmalarını sağlayan İncredible Health 80 milyon dolar yatırım aldı. Alınan bu yatırımla birlikte girişimin değerlemesi 1.65 milyar dolara ulaştı ve Girişim ekosistemine yeni bir unicorn katılmış oldu. Girişim hastaneler’in hemşire ilanı çıkmasına izin verirken hemşirelerin ise bu ilanlara bakarak kendilerine en uygun işi bulmasını sağlıyor.

Global Girişimlerden Haberler

Contrarian Ventures, 100 Milyon Dolar Fon Oluşturdu

Litvanya merkezli yatırım şirketi Contrarian Ventures  100 milyon dolarlık yatırım fonu oluşturdu. Şirket öncelikli hedefine sürdürülebilirliği alırken bu alada mobilite,enerji ve endüstri dikeylerinde yatırım yapmayı planlıyor.

 

Global Girişimlerden Haberler

 

VidMob, 110 Milyon Dolar Yatırım Aldı.

New York merkezli girişim VidMob 110 milyon dolar yatırım aldı. Markaların dijital kanallar aracılığıyla verdiği reklamları izleyerek bu konuda markalara geri dönüt sağlayan girişim markaların pazarlama kalitesinin iyileştirmeyi hedefliyor. Girişimin müşterileri arasında Meta,Google.Twitter, Snap ve Reddit gibi bilindik isimler de yer alıyor.

Global Girişimlerden Haberler

Reddit kullancılarının kendisine Özel Arayüz Geliştirme Platformu Hazırlığında

Uzun yıllardır arayüz konusunda tartışmalara sebep olan Reddit birkaç yıl önce bu konuda yeniliğe gitmesine rağmen tartışmaların hala sürmesi üzerine yeni bir hamleye imza atmaya hazırlanıyor . Reddit, Kullanıcıların kendi istekleri doğrultusunda arayüz oluşturabilecekleri bir platform üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

 

Global Girişimlerden Haberler

Tiktok Hikayeleri, Facebook Ve İnstagram’da Paylaşılabilecek

Tiktok kullanıcıları artık Tiktok hikayelerini İnstagram ve Facebook üzerinden takipçileriyle paylaşabilecek. Gelecek bu özellik sayesinde içerik üreticileri platformlar arasında etkileşim yaratabilecekler. Birbirlerine karşı sürekli bir rekabet içinde bulunan bu şirketlerin atcakları yeni adımları merakla bekliyoruz

Global Girişimlerden Haberler

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.