//

Global Girişimlerden Haberler

Global Girişimlerden Haberler

Girişim ekosisteminde Dünyada yaşanan gelişmeleri sizler için derledik, keyifli okumalar

Verily, 1 Milyar Dolar Yatırım Aldı

Google’ın da içinde bulunduğu Alphabet tarafından kurulan sağlık girişimi Verily 1 milyar dolar yatırım aldı. Hassas tıp teknolojileri geliştiren Kaliforniya merkezli şirket yatırımı altında bulunduğu Alphabet tarafından aldı. Verily hastaların verilerini kullanarak kişiselleştirilmiş tedavi hizmeti sunuyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Global Girişimlerden Haberler

Starbucks’tan Web 3.0 Hamlesi

Amerika merkezli ünlü kahve zinciri Starbucks NFT ve Blokzincir platformu kurmaya hazırlanıyor. Starbucks yıllardır kullandığı sadakat uygulamasını blokzincire taşımaya hazırlanıyor. Starbuck’ın atacağı bu adımla birlikte kullanıcılar para yerine NFT ve kripto paralara sahip olabilecek. İsminin Starbucks Odyssey olması beklenen uygulama yıl sonunda kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Global Girişimlerden Haberler

Northzone 1 Milyar Euro’luk Fon Oluşturdu

Londra merkezli erken aşama yatırımcısı Northzone 1 milyar Euroluk fon oluşturdu. Klarna, Personio ve Spotify gibi ünlü şirketlerin ilk yatırımcısı arasında bulunan VC yeni fonuyla beraber Avrupalı erken aşama girişimlerine yatırım yaparak başarısını sürdürmeyi hedefliyor. Şirket çıkacağı Yatırım turunda herhangi bir dikey ayırt etmeyecek.

Global Girişimlerden Haberler

 

Canva, Google’a Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Kullanıcılarına tasarım yapma imkanı sunan Canva Google’a rakip olmaya çalışacağı Visual Worksuite’i tanıttı. Tanıtılan yeni araç kitinde video arka planında değişiklikler yapılabilecek, web sitesi kurulabilecek ve sunumların uzaktan kontrolü sağlanabilecek. Yeni tanıtılan bu araçların Google tarafındaki etkilerini ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Global Girişimlerden Haberler

 

 

Energy Impact Partners 390 Milyon Euro Fon Oluşturdu

ABD merkezli yatırım fonu Energy İmpact Partners 390 milyon euroluk fon oluşturdu. Oluşuturulan bu yeni fonla birlikte şirket sıfır karbon odaklı girişimleri destekleyecek. VC aynı zamanda sürdürülebilirlik adına çalışan şirketlerin Amerika pazarına açılmasına da yardım edecek

Global Girişimlerden Haberler

 

General Atlantic SoftBank’in Elinde Bulunan Kahoot Hisselerinin Tamamını Aldı

General Atlantic SoftBank’in elinde bulunan tüm kahoot hisselerini satın aldı. SoftBank’in zamanında %15 hisse için 215 milyon ödediği kahoot’un hisseleri 152 milyon dolara Exit edildiği duyuruldu.

 

Global Girişimlerden Haberler

Wayflyer 200 Milyon Dolarlık Fon Oluşturdu

Dublin merkezli yatırım fonu Wayflyer 200 milyon dolarlık yeni bir  fon oluşturdu. Şirket oluşturduğu bu yeni fonla beraber e-ticaret alanında çalışan girişimleri destekleyecek maddi desteğin yanı sıra ise pazarlama analitiği de sunacak. Fon’un önümüzdeki süreçte İsveç, Belçika, Danimarka ve Almanya’da bulunan startuplara yatırım yapması planlanıyor.

Global Girişimlerden Haberler

 

 

 

Podimo 58,6 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Poadcast uygulaması Podimo 58,6 milyon dolar yatırım aldı. Poadcast uygulamasının yanı sıra sesli kitap hizmeti de sunan Danimarka merkezli şirket kendi orijinal içeriklerini üretirken bir yandan da üreticiler için publish hizmeti veriyor. Podimo yapılan bu yatırımı ürün geliştirme ve akabinde pazar lideri olmak için harcamayı planlıyor

Global Girişimlerden Haberler

AC Ventures 250 Milyon Dolarlık Fon Oluşturdu

Asyalı yatırım fonu AC Ventures Güneydoğu Asya ve Endonezya pazarındaki girişimlere yatırım yapmak için 250 milyon dolarlık yeni bir fon oluşturdu. Portföyünde yaklaşık 120 girişim bulunan yatırım fonu oluşturduğu bu yeni fon ile birlikte girişim başına 2 milyon dolar yatırım yapması bekleniyor.

Global Girişimlerden Haberler

Gotham Greens 310 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Temiz gıda üretimi hedefiyle kurulan Gotham Greeens 310 milyon dolar yatırım aldı. New York merkezli girişim farklı şehirlerde sürdürülebilir seralar kurarak bunların işletmesini yapıyor. Yaklaşık 13 yıldır bu proje kapsamında çalışan şirket Amerika’nın 9 şehrinde üretim faaliyetlerini sürdürüyor.

Global Girişimlerden Haberler

 

Adobe, Rakibi Figma’yı Satın Aldı

Adobe en büyük rakiplerinden olan Figmayı satın aldı. Yapılan duyuruya göre Adobe grafik düzenleme ve prototip oluşturma hizmeti sunan Figmayı 20 milyar dolar karşılığında satın aldı. Haberin detaylarına buradan  ulaşabilirsiniz.

 

Global Girişimlerden Haberler

 

Verkada 205 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Veri güvenliği konusunda ihlallerle gündeme gelen ABD merkezli girişim 3.2 milyar dolar değerleme üzerinden 205 milyon dolar yatırım aldı. Şirket bina güvenliği için bulut tabanlı koruma yöntemleri üretiyor.

Global Girişimlerden Haberler

 

Tesla, Almanyada’ki Batarya Fabrikasını Büyütme Planlarından Vazgeçti

WSJ’nin haberine göre tesla Amerika’da eliktirkli araç ve pil üretimine getireln vergi kolaylığı sayesinde Almanya’da yer alan batarya fabrikasını büyütme planlarından şimdilik vazgeçti.

 

Global Girişimlerden Haberler

EQT, 2.2 Milyar Dolarlık Fon Oluşturdu

İsveç merkezli yatırım fonu EQT 2.2 milyar dolarlık yeni bir fon oluşturdu. Oluşturulan bu fonla birlikte iklim, sağlık ve e-ticaret dikeylerinde çalışmalar yapan Avrupalı ve İsrailli girişimlere yatırım yapmayı planlıyor. Şirket girişimlere 50 milyon ile 220 milyon Euro arasında yatırım yapmayı hedefliyor.

 

Global Girişimlerden Haberler

Xeneta, 80 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Norveç merkezli Xeneta 265 milyon dolar üzerinden 80 milyon dolar yatırım aldı. Xeneta piyasalarda değişen koşullarda işletmelerin deniz ve hava taşımasındaki navlun ücretlerini analiz etmelerinde yardımcı oluyor. Nakliye sürecinde şeffaf bir yapı izleyen Xeneta’nın müşterileri arasında Volvo, Unilever ve Coca Cola gibi isimler yer alıyor.

 

Global Girişimlerden Haberler

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.